Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

A bőséges tekerés sem mindig jó. Akkor szokta kitolni.
Azt már meg tudom csinálni, hogy ne tolja ki, meg éppen legyen is húzása, de ennek ellenére átgyöngyözik. Szerintem a menet sérüléseit nem tolerálja.
A kenderkóc meg nedvesség hatására megdagad, és kijavítja a hibát ha ilyen van.
Azzal soha nem volt ilyen gondom mint a teflonnal, ráadásul erősebben is tart, nem mozdul meg.

Szalai György

A klingeritet meg szoktam zsírozni.
Egyébként is mániám a zsírozás, menetre is mindég.
Néhai autószerelő apósomtól tanultam, hogy: Zsír-olaj, fél szakma.

PSoft

IdézA kenderkóc meg nedvesség hatására megdagad, és...
...képes elrepeszteni a mostani fos, szűzhártya falvastagságú sárgaréz idomokat.

RJancsi

Ízlés dolga, de én a klingeritet (vagy fíbert?) és a menetet/kócot marhafaggyúval szoktam kenni. Nem tudom hány évtizede vettem, még a békebeli barna kartoncsőbe töltött változatból van vagy fél kiló. Menetvágásnál is ezt használom, vascsőnél jobb, mint a drága fúró/vágó/üregelő spray. Legalábbis szerintem. És még az égett szagát is szeretem, gyerekkorom "műhelyszagát" idézi fel.

svejk

Segítségeteket kérem az alábbi LPT illesztő pontos beazonosításában!

dtb

Devecz Miklós

svejk

Köszi, bizonyára.
Nagyon vacak helyre van beszerelve, így nem kell majd kivennem.

Devecz Miklós

Devecz Miklós

Gmailre küldtem adatlapot.

keri

[#eljen] ez nekem is mániám.
A szimmeringeket, tömítéseket legalább egy nappal a felhasználás előtt belerakom a tömíteni kívánt olajba.
Tapasztalatom szerint így nagyjából duplázódik az élettartam.
Ivóvíznél nem szoktam, de végül is növényi olajtól nem lesz baja senkinek.

Bicska

Igazából az a titka, hogy nem tanácsos öntvény idomot tömítéssel, főleg nem klingerittel tömíteni, olyankor kell rá valamilyen esztergált idom, pl egy csaphosszabbító, azon már jól fog tömíteni. (csak az említettet nem én csináltam, hanem a gázos..) Persze ez a te szempontodból nem jó hír, mert a csaphosszabbítót is menetesen kell tömíteni [#nyes].

Egyébként köszönöm a hozzászólóknak a Locher paszta tippet, ha elfogy a régi faggyúm, valszeg már nem kapok boltban normálisat (úgy hallottam).

Szalai György

"már nem kapok boltban normálisat"
Csiszoló szerszámos szaküzletben kapható a papírhengeres kiszerelés.

Rozsdamentes anyag polirpasztálya alá használatos, nekem is ilyen van itthon.

lari

FOF-32 M típusú fúrógép gépkönyvét keresem.
Ha esetleg megvan valakinek digitalizált formában, kérem jelezze. Köszönöm!

g89ketty

Vettem a hentesnél 1,5kg faggyút, kisütöttem és 10 évre megvan a szupi kenőanyag.[#pias]