Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sastas

Na erre nem gondoltam. Mondjuk nem is nagyon kivitelezhető szerintem, de ötletnek nem rossz.

remrendes

Ovatosan hegessz ra egy anyat.

4umhue7vh

Ezek a kicsik 20 rugó körül vannak.Ki lehet fúrni az 1mm vastag bililemezt 300ft-os fúróval is, csak nem lehet bele menetet vágni.
Egyébként megköszörültem törött keményfémmarót hasonló formára, kb 10 furat csináltam vele, elég jók lettek azok is, csak mintha nehezebben menne bele.

https://www.umakov.hu/flowdrill/c-2466/#?fp=1&pn=topsale&sort=down&iop=12

d30xhrezp

Ez teljesen kivitelezhető!
ÉN imbuszkulcs méretet szikrázok ilyenkor a csavarba és úgy elég nagy esély van rá,hogy ki lehessen szedni.

sastas

Hmm, ez nem is rossz, vagy egy 4-es acélcsövet, olyan 1-es fallal, abba pont belemegy a CO huzal, lehet jó is lesz.

A szikrát tényleg elhittem, hogy jó, csak lehetetlen helyen van, többe lenne a hús mint a leves.

remrendes

Az anyat utan meg tudod fogni egy csillag-villassal. Hegesztes utan kalapald meg rendesen.

sastas

Nem tudom megfogni, mert szint alatt van, a hatlap nem fér el. Szint felett nem lenne vele baj :)

fn47xk7ei

Az eredményt majd írd már meg mert ilyen kis méretnél nehezen tudom elképzelni hogyan is működik a dolog ( hideg maradhat a kötéspont). Egy 8-as csavarnál már igen de egy 5 mm mélyen beszakadt 5-ös csavarnál már nehezebben.Szóval várjuk az eredményt is.[#nemtudom]Mondjuk az sem mindegy miért szakadt bele a csavar a tárgyanyagba. Csak sima túlhúzás vagy esetleg bele volt égve,rozsdásodva vagy véletlenül a menet mélységtől hosszabb csavar lett használva.Persze ha nincs extrém nehezítő helyzet akkor ki lehet egyszerűen venni mert én is vettem már ki beszakadt csavart csavarhúzóval "kipiszkálva", no de az könnyedén forgott .

sastas

Meg fogom írni. Egyébként sima túlhúzás volt, simán tekertem, tekertem, és nem éreztem hogy a csavar bent van teljesen, aztán még tekertem rajta egy felet hajtókarral, és pattant egyet.
Nagyon extrém nincs, de azért a menet pont annyira szorul, hogy nem tudom simán kitekerni, de szerintem ráheggesztve menni fog. holnap/holnapután beszámolok :)

4umhue7vh

Néhány hozzászólással lejjebb írtam hogy kihegyeztem keményfémmarókat.... Ha egy 3-as szár végét legömbölyíted 4-5 ezres fordulattal megforgatod, belenyomod a furatba, amikor megolvadt, leállítod , összeolvad a 2 két anyag. Célszerű lenne valami réz csövet, PL Teleszkópos antenna darabot belerakni a furatba, és azon belül végezni a műveletet, így elkerülhető hogy megrongálódjon a menet.

4umhue7vh

Ki is próbáltam, mert bármikor jól jöhet. Gondolom furatban is működik. Törött fúrószárat használtam, jól megfogta elsőre.

ebalint

svejk

Kérdés mennyire viszi el a hőt a ház amibe beleszakadt.
No meg mindenféleképp balos irányba kellene forgatni.

Csuhás

Szerintem alig viszi el a hőt, mert gyors a folyamat nincs idő a hőelvonásra. A fotón látható csavarvég sem színeződött el.

000000000

Ekkora fűgóleges terhelésnek kimered tenni ezt a marómotort?