Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Én úgy értelmezem az adatlapot, hogy a megengedett nyomáshatárok (0 - 10 bar) között, az épp aktuális nyomáson, 2 – 200 l/min áramlási sebesség értékek között mér.
Nem légtömeget, hanem csak áramlási sebességet.

Adatlap.

svejk

Őööö... ja [#nemtudom]

fn47xk7ei

A sebesség az út és az idő hányadosa.[#awink]

3d730xvev

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni hogy mi lehet cnc gépem hibája, mit cseréljek ki mit nézzek meg ha a következő a gond:
x irányba időközönként meg áll a mozgás pár pillanatra (y irányba megy tovább folyamatosan), az x tengelyen lévő léptetőmotor jóval melegebb (alig lehet megfogni).
Köszönöm a segítségeteket.
István.

NickE

Motorvezérlőn a motoráram beállítást nézném meg először. Ha alíg tudod megfogni, biztos nagy áramot kap, ami nem tesz jót neki.

3d730xvev

Gondoltam rá én is. Mondjuk két évig nem volt vele ilyen gond, bár túl sokat nem megy van hogy egy hétig se indítom be.
Ha túl alacsonyra sikerül állítanom abból lehet gond?

sastas

Megfeszülés esetén lépésvesztés léphet fel ha léptetőmotorról van szó. Illetve ez esetben az alig lehet megfogni kb üzemszerű. Egy villanymotor nem extrém 80-85 fokosan.
A melegedés egyértelműen a motoráram nagysága, a kérdés inkább ennek az oka. Lehet elkopott valamid, vagy megfeszült és ezért kér nagyobb áramot.

svejk

A léptetőmotor árama alig függ a motor mechanikai terhelésétől.

dtb

Én például megcserélném a vezérlőt (X-Y) és ha az Y-nál is előjön ilyen hiba, akkor vezérlő, ha továbbra is x, akkor motor.

guliver83

Lehetséges, hogy ez nem az a fórum, de lehetséges, hogy tudja valaki a megoldást.
Olyan gyurmaszerű anyagot lehet kapni ami sütés után elvisel 300-350 fokot , valami kerámia szerű anyag , mint a kerámia szigetelő gyűrű.
Kerámia sziketelő gyűrűt szeretnék csinálni.

zozo

Fazekas jutott eszembe, az agyagot formázás után kiégetik, de nem tudok egyéb jellemzőket a késztermékről.

u6p5jr23k

jani300

Itt nálunk van híres porcelán gyár , ott szigetelőket is gyártottak .
"Olyan gyurmaszerű anyagot lehet kapni ami sütés után elvisel 300-350 fokot"
Ezt kérdezed vagy állítod ?
Co egyenirányító hídjában láttam DB II  illesztőgyűrű porcelánját szigetelőként használni ,pl .
Érdekes kérdés egyébként !

000000000

Lehet csinálni othon is kerámia alkatrész van erre kerámia por és aktiváltor, aztán persze ezt is ki kell égetni....[#vigyor]

D.Laci

" A megkeményedett gyurmát soha ne melegísd 110C fölé"