Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Vasban nagyon sok a 6mm fogásmélység.

4umhue7vh

A 15000 fordulat sem kevés, elkopik a szerszám, és nincs más dolga mint eltörni.

4umhue7vh

Most nézem szó sem esik az anyagról. mivel az előttem szóló vasat említett, én is azt vettem figyelembe.

kmajer

Előfordul, hogy a patron "beperemeződik" pl egy durva
ütközés vagy szerszámtörés során. A furatát elöl ellenőrizd
le, illetve cseréld.

dtb

Nem írtad, hogy milyen a gép kialakítása (orsós, vagy bordás-szíj) mert lehet például pozicionálási hiba is. Nem írtad, hogy csak ezt a fajta marószárat töri, vagy mást fajtát is, mert akkor lehet főorsó, vagy patron hiba is, és nem írtad, hogy milyen anyagban, és mélységben, ami megint csak nem mindegy.
Nekem a csavartélű, nagyon olcsón vett (5db/~$2) kétélűek törnek, ami egyszerűen sz@r anyagminőségnek tűnik, de mégis ilyet fogok venni legközelebb is, mert nagyon halk a sima egyenes-szárú kétélűhöz képest.

vadember

Acélban a vágósebesség 100m/perc aluban 400m/perc körül ajánlott. Ez nálad 280m/perc volt. Fémek megmunkálásakor telibe marásnál nem illik nagyobb fogásmélységet venni mint a szerszám átmérőjének a fele. Az előtolást anyagtól függően 0.03-0.06 mm/fog legyen.

svejk

Kattints Török Tamás adatlapjára! [#kacsint]

vadember

Aha! Így már látom, hogy inkább fába törögetheti a bicskáját. Fával nem dolgozom, csak tippelni tudok. Talán az élgeometria miatt nem bír eltávozni a forgács.

remrendes

Nehogy fizess nekik, csak probalkoznak. Hivd fel a vamosokat (tel: 1819), segitenek.

fa4igtzhp

Sziasztok,

vettem ilyen tablat:
https://www.sorotec.de/shop/Gravierkunststoff-Rot---Wei--1-2mmx300mmx200mm.html

Probalkozom marni de meg mindig nem tokeletes az eredmeny.
2mm-es fej marófej (kinai olcso)
2 élű
F1000mm/min elotolas
S18000 rpm
2mm anyagvastagság, 1mm mély fogással marnék. 1mm mélyen.

Első körben rá kellet jönnöm, hogy a kétoldalú ragasztó lesz a barátom, mert különben felhúzza a marófej az anyagot és teljesen végig marja. Illetve megolvasztotta és a fejre kenődött.

Második körben már kétoldalu ragasztóval fogtam le a lapot a CNC asztalhoz. Egész jól mart, de a fejen így is képződőtt olvadt műanyag. Feljebb toltam az előtolást 1500mm/min-re. Ez segitett de meg igy sem tokeletes.

Utolag ertekelve a muveletet a szamolasomban sem bizok.
http://www.sorotec.de/webshop/Datenblaetter/fraeser/schnittwerte.pdf

Ez alapjan 2mm-es fejhez es lagy muanyaghoz 95541RPM tartozna. Az en fejem tud 24000RPM-et. Szoval hasra utottem es 16000RPM-et valasztottam. A lenti szamolasnal pedig kb 480mm/min jott ki 1 elu fejre. Az mas kerdes hogy a CNC gepve valamiert 2 elut raktam be. De mivel a 480mm/min-t irrealiasan alacsonynak tartottam ezert felvittem 1000mm/min-re. Ami egyebkent a valasztott 2 elu fejhez mar nagyjabol stimmelne. Szoval a 2 hiba kiegyenliti egymast.

Adodik a kerdes. Mit csinaljak?
Ami nekem eszembejutott:
- 1 elű marófej választása, hatha az jobban tudja eltavolitani az anyagot.
- Nagyobb előtolás es magasabb RPM?
- Esetleg a szamolt ertekek alapjan dolgozni?
- 0,5mm fogásmélység, igy 2 menetben érném el az 1mm.

Ti mit hasznaltok elotolasnak es fordulatszamnak nevtabla muanyaghoz?

c2nsu773m

Igen kimaradt, fában használom méghozzá borovi fenyő.
Már mi is gondoltunk a patronra, cseréltem de a hiba nem szűnt meg.
Már a gép gyorsulását is lejjebb vettem.
A marókések egyáltalán nem gagyik igen jó minőségűek.
Van hogy az első tízperc után eltörik tehát nem tompa.[#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom]

vadember

Milyen szerkezet ez a motor végén? A tengely végén a fék után van egy mágneses gyűrű ami beleér a szegmenses üregbe.
A vezérlőn sebesség kontrol néven szerepel.
Néhány hozzá használható vezérlő típus: AC speed control

jani300

Talán ez
Az első ötletem .
Automata mosógép motorok végén is van

dtb

Nagyon nagyon halvány sejtés... Mi alapján van generálva a marópálya? "Rángat" a marófej mozgás közben? Ha a vektoros pálya DXF alapján van generálva, akkor sok kicsi apró szegmens alapján mozog a marófej, (és rángat) ha ugyanez mondjuk SVG alapján van generálva, akkor egyenletesebb a mozgás. ...de ez csak egy tipp...