Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dtb

Nekem is egy tacho jeladó ugrott be elsőnek...

RJancsi

Magamnak még nem vámoltam, legutóbb Amerikából egy ottani webshopból rendeltem alkatrészeket. Nem postán hanem futárcéggel jött, ők vámolták. Az ebayen igyekszem Eu-s raktárból rendelni még ha drágább is valamivel de hamarabb megjön és se vám se Áfa.

keri

Lehet háborogni, eleinte én is ezt tettem, de a Posta általi 3500forintos vámeljárási költség még mindig a legolcsóbb.
Örülj neki hogy nem a DHL hozta.
Simán e-mailhez csatolva visszaküldöd a paypal, vagy banki bizonylatot, meg kitöltött űrlapot és hamar megkapod a cuccot.

Egyik ismerős bement és maga vámolta le, de szét szopatták a vámosok. Rosszabbul járt, mintha fizetett volna.
Ha külföldről rendelsz akkor kalkuláld ezt is bele.
Én ezért szoktam más más helyről rendelni kis tételben [#nyes]
Egyszer gondoltam jó fej leszek, egy cégtől rendeltem mindent, ilyen apróságokat, meg is lettem vámolva, mert nagy dobozban küldték.

keri

Ja, és ha limit alatt van, akkor nem fogják vámolni, de ehhez kell a fizetési bizonylat.
Utólag nem tudom mit akarnak.

000000000

Alirol ebbe a honapba kaptam 2db A4 méretü doboz ban tápegységeket lényeg 20$ alatti árat kell feliratni (eladóval) igy a kutyát sem érdekli szó szerint és ez szinte mindig beválik.. vagy nagyobb tételnél a lépcsös megoldás....
4 év alatt 1x fogtak egy tápot amit vámolni szeretek volna mérete alapján de nem jött össze az sem 21$ mait...
De ezt már többször emelintetem itt türközést ....[#taps]

remrendes

Alapbol kevesebbet irnak ra a kinaiak, mint az erteke, de a vamosok sem hulyek. Tudjak melyik csomagnak erdemes utananezni.

Jozs

Örülj neki hogy nem a DHL hozta.

Jaja. 5.990,- Ft volt nemrég :-(. És a kapott levélben nem is láttam olyan opciót, hogy velük szeretném-e intéztetni vagy sem. Persze lehet hogy csak én voltam vaksi.
És persze hiába van bármilyen összeg a csomagra írva, ha gyanús akkor elkérik a PayPal fizetési bizonylatot, amiből egyértelműen kiderül mennyi volt az annyi.

000000000

Hát azért panaszkodnak eről az emberek...[#conf]

k2rf792ud

segítség!!
akinek van tapasztalata..
habosított pvc-t kellene ragasztani!! egymáshoz...
milyen anyag a legideálisabb??
esetleg beszerzési lehetőség?!
köszönöm!
[#taps]

fa4igtzhp

Próbálkoztam gyorsabb előtolással.

1600RPM, 2 elu maro, 2mm atmero.
Kiproblatam:
 - 1500mm/min-el
 - 1800mm/min-el
 - 2000mm/min-el
 - 2500mm/min-el

Ami meg mas volt, hogy a muanyag lapon volt egy vedo folia. Azt levettem. Igy a chip-ek is jobban ki tudtak jonni. Lehet ez is volt a baja, mert a folia miatt nem tudott rendesen kijonni es felgyulemlett majd megolvadt. Viszont szivas mert a vedofoliat igy el kell tavolitani, pedig milyen jo lenne ha maras utan vedene a feluletet. Bar az is igaz, hogy ha maras elott egyben leszedem akkor utana egyben vissza is rakhatom es akkor a mart felletet is vedi.

Mindegyik egesz jo eredmenyt adott abban az ertelemben, hogy nem olvad meg a muanyag es rendesen vagta. A vagas szele picit szoros maradt. Szerintem ez a marorossz eletlensege lehet. Probalkozom masik rosszral amit talaltam a dobozomban. Sajna ez is kinai. Illetve van meg egy Datron 2mm-es. Azt is kiprobalom.

ra8nsmk6w

Bicska

Jó, azért ez nem ilyen egyszerű, pontosabban egyszerű, átnyomják a reptéren a röntgenen, és ami izgalmasnak látszik azt megvámolják... [#nyes]

4umhue7vh

Sziasztok! Folyatófúrással,menetformázással kapcsolatban érdeklődnék, Nem a paraméterek érdekelnek, inkább esetleges buktatókra lennék kíváncsi, nem szeretnék kivégezni egyetlen méregdrága szerszámot sem. 1-1.5mm vaslemezbe kell M4-M5 menet, a fúrók és a menetformázók megvannak, paramétereiket ismerem.
Köszi!

Vetesi75

Szia! CNC-n folyatófúrni macerás. Mire az adott anyaghoz a kezdeti berágódási folyamathoz tartozó paramétereket eltaláljuk, hogy hosszútávon megbízhatóan menjen, az sokszor 1-2 fúróba fáj. Kézi előtolással nincs ennyi gond - ott érzed, látod, hogy mi a szitu... A folyatófúrás alapvetően egy "száraz" technológia, a közvetlenül követő menetformázás viszont "vizes" - a kettőt egy munkadarabon és egy gépen belül a gyakorlatban elég nehéz elszeparálni egymástól.
A formázó kb. kétszer nagyobb nyomatékot igényel, mint az azonos méretű menetfúró és a furat egytengelyűségére is érzékenyebb, kevésbé tűri az oldalirányú feszegetést.

4umhue7vh

Köszi! Nemsokára indul az első próba.
Ezt a menetformázót kenegetni kell valami cuccal, ami késő délutánra lesz meg, de az első x db menetfúrással fog készülni, mert nincsenek meg hozzá a feltételek.