Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Kreativ hobby boltokban lehet nem is túl drágán finomított fazekas agyagot kapni. Formázás után hagyni kell kiszáradni (különben szétrobban a gőztől) és utána 900-1200 °C-on ki kell égetni. Kerámia lesz belőle. Azt kell tudni róla, hogy száradás/égetés során 10-12%-al kisebb lesz ezért ennyivel nagyobbra kell formázni. Ha sok egyforma kell belőle én 3D nyomtatóval csinálnék hozzá "pogácsa szaggatót", amivel gyorsan meg lehet formázni a kívánt alakra.

guliver83

Ahogy Laci is írta, nem szereti!
""" A megkeményedett gyurmát soha ne melegítsd 110C fölé""""

ecp4rs0md

Tud esetleg valaki segíteni mosógép javításban? Egy alig használt Electrolux 1264ILW állandóan E40-es hibát ír ki ez elvileg a kód alapján ajtó záródási hiba ajtózár kapcsoló csere után sem oldódótt meg a próbléma.

vjanos

Kimérted a kapcsolót vezetékestől a paneltól?

ecp4rs0md

A története annyi,hogy kb. 2 éve vettem mert rosszalkodott az akkori gép mondván most van rá legyen itt ki sem bontottam a csomagolásból. Eltelt 1,5 év ismét gondok voltak a régivel persze hétvégén mondom semmi gond elővettem az újat. Mostunk kb. 4 adagot majd kiírta az E40-et kihívtam a szerelőt erre kicserélte a fűtőszálat 19E-ért újra mostunk kb. 4 adagot majd újra E40 hívom kijön azt mondja ajtókapcsoló, kicseréli E42-E50 és mindenféle hibák ezt nem láttam mert a feleségem volt otthon nem kért semmit de felajánlott a mosógépért 15E-et mondván a teljes elektronikát cserélni kell és az már nem éri meg. Tényleg dobjam ki és vegyek megint egy újat? Bocs az offért.

000000000

Az ajtó zárnyelv jó zárodik rendesen?
Az ajtóban van retesz tengely az szépen kitud vándorolni (felfelé) és a zárnyelv kakas bizonytalanul akad becsukáskor vagy kitörik az retesztartó müanyag fészke...
Szed szét az kinyiló ajtot (bubi üveges) és néz rá a zárészre kakas...

vadember

Nekem két évvel ezelőtt ment tönkre a mosógép panelja. 50 ezerért adtak volna újat.
Kb. ennyit kell tudnia a vezérlőnek:
vízszelep kapcsolása
öblítő beadagolás
fűtés kapcsolgatás a hőfok érzékelő alapján
motor jobbra-balra
leürítő szivattyú be

Kb. ezeket kell kapcsolgatnia a program alapján. Egy Arduino Uno valószínűleg elég lenne hozzá, de egy Mega biztosan.

B.Zoltán

Ezt nézegesd, hátha segít, írhatsz is neki.
Én nekem sikerült megcsinálni egy szárítót és egy mosógépet is.
Nézd meg a többi videóit is.

gabi

Szia
Ugyan ilyen gépen ezt a tranyót kellet kicserélni.
A típusát már nem lehet elovasni a tokozáson de úgy emlékszem csak ez az egy ilyen nagyobb van a panelon

vjanos

Szoval akkor kimérted a kapcsolót vezetékestől? :)

Én egy electrolux szárítógépet már másodszor hoztam vissza a tetszhalálbol (azaz elsőre svejknek köszönhetem).
De itt mindkétszer a paneleken kellett forrasztani...

ecp4rs0md

Köszönöm a sok segítséget ígérem,hogy a hétvégén végig nézem, ma a gyerekekre kell vigyáznom így ma sokkal nem jutok előbbre de sebaj már van útirány.

000000000

A galád még hiba kodra sem panaszkodót csak nem indult el a mosás 4 csavar helye a javítás.....[#rolleyes].

000000000

családba döntés volt a vételröl pont ere a márkára mert szinte most itthon electrolux de LG is lett volna a másik jelölt...[#conf]

ecp4rs0md

Amíg tévéztek a gyerekek csak nem hagyott nyugodni, kiszedtem az elektronikát és a képeken látható kis égés nyomot találtam és úgy tűnik,hogy ez pont az ajtó kapcsolóhoz csatlakozik.

ii5d35wcx

Sziasztok !

Érdeklődnék, hogy dahlander motort- 1400/720 ford- lehet-e, 3-fázisú frenkvenciaváltóval

üzemeltetni úgy , hogy mindkét fordulatot lehessen használni?

A youtubon láttam egy videót ahol úgy néz ki , hogy átkapcsolja a magasabb pólusszámra.

Aki villamosipari vénával rendelkezik , biztosan tudja, hogy mit csinált az illető a kapcsoló dobozban.

Előre is köszönöm !

Üdv: Sanyi