Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Első körben nem jött be.
Valószínűleg én bénázok, mert az elsőre elgondolt bekötésnél letiltotta az U-100-at is.
Úgy néz ki, hogy a fekete vezeték a +5V, de ezt már elteszem a holnapi napra.

svejk

[#nemtudom]

Nem is hálás feladat "segíteni" látatlanba 300 km távolságból. :(

Vidd át Franczy-nek, ő villamos mókus, egy perc alatt megoldja.

d30xhrezp

Szia!
Szerintem a PWM jellel nem tudod a motorvezérlőt a potméter bemeneten közvetlenül vezérelni. Csinálni kéne egy PWM Feszültség átalakító kis kapcsolást és annak a kimenetét rákötni a potméter sárga vezetékére. A PWM jel állandóan 5V-ot ad, ami a nagy ellenálláson nem átlagolódik a kitöltési idő függvényében. A frekvenciaváltókhoz használnak ilyen átalakítót.

svejk

Ott annak a jelnek csak a neve PWM, már a Breakout panelon integrálják. Oda is vagyon írva, hogy 0-10 V.

d30xhrezp

Akkor ok,azt az enyémen még nem használtam,azért gondoltam,hogy az csak egy PWM jel. Akkor bocsi!

Szabó Zoltán

Szép napot!
Be lett üzemelve átállítva a hobby CNC maróm kék 5W-os lézerrel. UCCNC program használattal van gondom. Szeretnék egyvonalas ábrákat gravírozni a lézerrel. Corellben rajzolok. De nem tudom miként milyen programmal lehetne G kódot csinálni hogy működhessen a lézer M10 és talán M11 használattal. Vagy  mit kell átállítanom. Eddig a LazyCam programban a Z magasságát kellett megadni 0.1-re de az nem jó már ehhez.

guliver83

Majd én helyetted bírom! A probléma gyorsan megoldódott

xt79ipd3

Szép estét!
Ha egy autós H1 izzóra ráforrasztom a testkábelt, akkor valószínűleg le fog olvadni róla? Sima lágyforrasztás.

ywathzay

hostya

Miért olvadna le..? Szerinted..

000000000

Következteés alapján ilyen eszközökhöz mért használnak szilikon (~250c) alapú vezeték szigetelést mért nem pvc(~120c)!

xt79ipd3

Fogalmam sincs, hány Celsius fokra melegszik egy 55W-os H1 izzó fém teste egy kb 2 literes zárt térben, ezért bátorkodtam megkérdezni...

xt79ipd3

Az én 28 éves autómban biztosan nincs egy szilikon szigetelésű vezeték sem. :)

RJancsi

Egyszer kölcsönadtam az S100 skodámat valakinek. Késő este vontatva hozták vissza, hogy útközben megállt, nem tudja mi történhetett. Másnap világosban néztem meg, és alig hittem a szememnek. Nemcsak a gyújtókábelek szigetelése de a gyertyapipák is megolvadtak és lefolytak. Csupaszon lógtak a réz sodratok. Mint utóbb kiderült felforrt a víz (ez nyáron skodáknál gyakori volt) de a "bölcs" sofőr úgy gondolta, már nincs messze az úticél addig már nem áll meg.... [#boxer][#falbav]
Szerencsére nem szorult meg a főtengely, "csak" a hengerfej repedt meg. Az meg bontóból relatív olcsón beszerezhető volt.

Csuhás

Van egy a képen láthatóval megegyező hidraulikus mérőóra tartó karom ( itt vettem a fórumon ). A kérdésem az hogy hogyan lehet ezt légteleníteni? Jelenleg kell vagy három négy fordulat a laza és a szoros helyzet között, emlékeim szerint ezek kb fél fordulatra szorítottak.