Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

g89ketty

Talányos kérdés! Hány voltos a MIG-15-ös üzemanyag szívattyúja?

ra8nsmk6w

svejk

István83

g89ketty

Kössz szépen. Én is erre tippeltem, sokat segítettél. Üdv:GS

lari

Megpróbáltam, működik rendesen.
Köszönöm a segítséged!

2f428kduf

Segítség kéne. Biztos van at URAK KÖZÖTT AKI HASZNÁLJA AZ Autoleveller nevü kis programot, ami fel "térképezi" a felületet, a hinákat betudja a Z tengely adataiba, DE: nálam úgy megy, hogy elindul a kezdőpontra, elkezdi méregetni, hol a Z nolla. Nem a 0,0 ponton kezdi, hanem a legnagyobb -x bal oldali sarokban. Ez nem is zavarna, csak utazás közben elkezdi utaztatni a T-t, lefele, és bele karcol a nyákba, rossz esetben a maró csorbul. Mit kellene írnom, akkor menjen a Z lefele, ha már ott van a tetthelyen. Miután odaér szépen teszi a dolgát, de addig???
Úgy kerültem meg a bajt, eleve odevittem, ahol kezdenie kell. De nem kényelmes.

2f428kduf

Elnézést a hibákért, figyelmetlen voltam: T=Z, nolla= nulla, stb.

dezsoe

Melyik Autolevellert használod? Az UCCNC-ben levőt, a java-sat vagy valami egyebet?

2f428kduf

Valami ősit, csak a Linuxot, éa a Mach-ot ismeri.

dezsoe

Megkeresem és megnézem. Nekem anno működött, aztán írtam egyet magamnak Eagle-re és UCCNC-re kihegyezve. Meg a Cahit nevű úriember is csinált egyet, az van az UCCNC telepítőben. Nyilvános a forrásprogramja. :)

dezsoe

Autoleveller077.exe nevű Java-igényes verzió van nekem. Gyorsan kipróbáltam és nem tett semmi rosszat. El tudod küldeni (fórum tárhely, emil stb.) a kiinduló és az eredmény file-t? Belenéznék, hátha találok valamit, hogy miért rontja el.

dezsoe

Megnéztem. Már nagyon régen használtam ezt a verziót, így nem emlékeztem rá, hogy hogyan működik.

(prerequisites)
(1. need a working probe)
(2. tool needs to be within 10mm of copper board for the 1st probe, )
(i.e. Z0.000 should be no more than 10mm above the board initially)
(Note: The first probe will touch off Z to 0.000 when it first touches to copper, )
(all other probe values are relative to this first point)

Írja az előfeltételeknél, hogy úgy kell indítani, hogy a Z=0 a bemérendő felület fölött, de kevesebb, mint 10mm-re legyen. Magyarul, amikor elkezded, akkor szemre állj be kb. 5mm-re a paneltől és nullázd le a Z-t. Utána indíthatod. Egyébként milyen programmal használod? (Mach3, LinuxCNC, UCCNC, egyéb?)

mpxv6a8pu

T.fórumtársak:Kérdezem,hogy az UC 100 mozgásvezérlő
   egységhez gyárilag kapcsolható 4 tengelyes léptető
   motor vezérlő bölcső helyett alkalmazható egy Ramps
   1.4 modul? Aki a témában járatos vagy csinált már ilyet
   kérem segítségét. Köszönöm

dezsoe

Milyen bölcső kapcsolható az UC100-hoz?

A kérdésedre válaszolva: igen. Az UC100 kimeneteit úgy kell a RAMPS-hoz kötnöd, hogy a megfelelő ki- és bemenetek passzoljanak.