Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

a86ifm7g5

Egyébként milyen mikrokapcsó alkalmazása a leginkább elfogadott, milyen típusú, aminek kielégítő az ismétlési pontossága?

guliver83

Tudtam én hogy lesz rajta! [#taps]

Szalai György

Kielégítő = Teljesíti az elvárásokat > Mik az elvárások?

a86ifm7g5

Az ismétlési pontossága gondolok. Ha mikrokapcsó mellett döntenék, akkor olyan típust szeretnék használni, ami bevált referencia kapcsoló alkalmazásban.

Szalai György

guliver83

Nálam a 3D nyomtattónál egyszerű kapcsoló van és tökéletes!
Ott Z ben nem lenne jó ha hibázna folyamatosan!

PSoft

Most nincs előttem, de úgy emlékszem a kínai pld. a K40-es gépeiben optokapukat/résoptókat használ home kapcsolóknak.
Sose volt velük problémám, egyik gépemben sem.

wolfthomas75

Kedves Fórumtársak!
Kérem szíves hozzértő segítségét!
Van egy GÉPSZÖV által gyártott oszlopos fúrógépem.
A tokmány felfogatása B18a, tehát egy kb 4cméteres kúp lóg ki a főorsóból.  Na ezt szeretném valamilyen módon MT2 kupos befogatásra cserélni, ehhez több szerzámom is van , ezért szeretném ezt megtenni.
Van erre valamilyen átalakító:

Nagyon köszönöm, remélem jól magyaráztam és nem írta sok hülyeséget.
WT

István83

Sziasztok!
Ehez a nagyfordulatú köszörű motorhoz keresek valami leírást, vagy komplett meghajtót.

dtb

Lineár csapágy beazonosításában tudna valaki segíteni?
Ennyi van a csapágyon: Y5Q270

Most még szétszedtem, kipucoltam, de legközelebb már inkább cserélni kellene.

NickE

Érdekel a CNC-s világ, fém megmunkálás, stb, de amúgy informatikus vagyok. Építettem néhány 3D nyomtatót meg van egy CO2 lézergépem, ezeket használom is. Ill. van még egy kis kínai 2030CNC nevű gépem, de az kihasználatlan és nem is hibátlan.

Érdekelne az esztergálás, marás, stb. alkatrészek készítése is, némi időm is lenne tanulni, de nem tudom, hogy csináljam. Néztem OKJ tanfolyamokat, de nem tudom, ezek mennyire hasznosak? Pl. van olyan, hogy
Gépi forgácsoló tanfolyam
Gépi forgácsoló + CNC

És vannak még hasonlók. Érdemes ilyenre menni vagy itt gyakorlatot úgysem lehet szerezni? Kicsit gond még, hogy a világ végén lakom, szóval egyik képzési helyszín sincs közel.

Hozzá vagyok szokva az autodidakta tanuláshoz, de mindent nem lehet így megtanulni. Mit tanácsoltok? Nem akarok szakmát váltani, maradok informatikus, csak szeretném bővíteni ilyen irányba a tudásomat.

jani300

Üdv !
Csuhás úr gyűjteményéből szakkönyvek letöltését és alapos átolvasását javasolnám .
Ha párat át olvastál nyugodtan tudsz már itt kérdezni , meglesz a gép részeinek ismerete és képben leszel a szakszavakkal is .
Ezek után már csak kell egy eszterga .
De vigyázz !!!!!!!  
Bele lehet szeretni a hagyományos gépekbe is :)

jani300

Talán tíz éve voltam OKJ kazánfűtő tanfolyamon .
Szerencsére a gyakorlati témákban nagyon lelkiismeretes felkészült oktató előadó volt az egyik tanárunk.
De azt ott nem lehetett volna megtanulni ,előzetes gyakorlat nélkül .
Szinte mindenki már valami módon benne volt a szakmában és kellett a papír , hogy felelősséggel alkalmazhassák .

designr

Nem egyszerű..
Ha váltani akarnál azt mondanám irány a OKJ cnc tanfolyam aztán egy cégnél fokról fokra szedni föl a gyakorlati elméleti tudást.
De ha nem akarsz benne dolgozni a (drága)tanfolyamon megszerzett anyagnak csak egy kis részét tudod otthon használni..más programnyelv..
Ha csak vonz a forgácsolás akkor autodidakta módon tanulva..egy közepes nemroncs használható eszterga vagy marógép árát összespórolva a legtöbb dolog megtanulható..utánna 1-2 év és eldöl elmúlik-e a lelkesedés vagy fusizgatva egyre komolyabban beleásod magad..még hasznot is hoz..
Legtöbb városban már alig találni esztergályost.
Csak ebből megélni nehéz..de kiegészitésnek jó..

NickE

Kösz a tanácsokat! Egyelőre nem megyek tanfolyamra.