Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Mármint a gyémántal vagy ami a törést illeti?

PSoft

000000000

2 fajta üveg van állatába lassú hűtésél gyártják ezt vághatod méretre ahogy tetszik amit gyorsan lehűtenek az biztonsági üveg gyártási mérete a végleges mert aztán kristályosra törik (belsö feszültség akora) gyors hűtési eljárás miat mindegy mivel akarod bekarcolni gyémánt vagy keményfém!
Keres olyan vágot ami ön olajzos és a vágo görgö minél kisseb 1..2mm max kemény fém is jó ilyenbe nem kell gyémántnak lenie (de ez pénz kérdése) a precíz kézi üvegvágóknak ez a titka![#eljen]

000000000

6rk75uezn

Köszi ezt a videót,ismerem ezt a két fickót.
Jól bemutatja a két fajta üveget.
Esetemben az a lényeg hogy edzetlen üvegfôliát be tudjak szerezni mert az vágható lesz.

Istvan0728

a6jjmdek4

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni a következőben.
Elhatároztam, hogy építek egy Hobby CNC marót.
A lenti linken található infók alapján.

https://www.instructables.com/id/Homebuilt-DIY-CNC-Router-Arduino-Based-GRBL/

Sajnos csak amikor már az összes furat rajta volt a levágott falapokon, illetve a csövek megvoltak döbbentem rá, hogy kishazánkban sem és külföldön sem találni 18-as tengelyre siklócsapágyat, vagy lineáris csapágyat. Gondolom egyáltalán nem létezik.
Igen ez az én tudatlanságom.
Két megoldás körvonalazódott bennem, vagy csinálok egy perselyt és használok 16-os csöveket a 18-as furatokban, vagy b verzióként esztergáltattam POM-ból perselyeket, és azokkal próbálom összerakni. Viszont ennél a verziónál is problémákba ütköztem, ugyan is a csőátmérők és a perselyek illesztése miatt szükségem lenne 18-as állítható dörzsárra,amit nem nagyon találok a környékünkön.
Ti mit javasoltok?
Létezik 18-as tengelyre valami
siklócsapágy megoldás?
A 16-os tengelyekkel túl gyenge lenne a konstrukció?

Köszönöm előre is a válaszaitokat.
by Hunber...

dtb

Szeintem legalább 25mm átmérő kellene. A 16mm szerintem gyenge. Minél mélyebben dolgozol, és minél nagyobb vágófelületen, annál erősebb lineárok kellenek. Kár időt, pénzt, munkát pazarolni rá, csak azért, hogy rágyere, tényleg gyenge a kontsrukció.

RJancsi

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Úgy tűnik a közeljövőben egy munkám során kb. 600-1000 db mérést kell végeznem. A feladat 150 mm élhosszúságú köszörült acél kockák ("dobozok") belső éleinek a megmérése. A fenék élek megmérése a gondom. Milyen eszközzel lehetne praktikusan megoldani? Jó lenne 0,05 mm pontosan mérni. Gondolkodtam kétpontos furatmérőn, de azzal nem az élt mérném, hanem a mérőfej méretétől függően az él melletti "falak" távolságát. A neten láttam hosszúcsőrű tolómérőket, de 150 mm hosszút nem, csak legfeljebb 50-60 mm-t. Arra gondoltam, hogy egy digitális tolómérő pofáit kéne valahogy meghosszabbítani, csak nem tudom mennyire sikerülne mereven megoldani, hogy a mérés pontos maradjon.

Szalai György

Csuhás

Élt elég nehéz mérni mert az nem olyan jól tapintható mint egy sík lap. Azt hiszem én gyártanék valami cél eszközt, egy U alakú valamit aminek az egyik végén volna egy 45 fok körüli él míg a másik végén egy hasonló él közepén épp egy kicsit kiállna egy mérőóra hegyes tapintója. Azzal lehetne stabilan beletapintani a darabba. Előtte pedig lehet mondjuk raporterekkel kalibrálni.

RJancsi

Hát igen. Nézegettem, de a 150 mm mérési tartományút nem láttam csak legfeljebb 120 mm-t, és az is nettó 230 e Ft körül van. Mivel egyszeri feladatról van szó, nem éri meg megvenni.

RJancsi

Ezzel az a gondom, hogy a mérőóróa csúcsa mögött ott "tornyosul" az óra, amitől nem igazán lehet az élhez férni.

Azon jár asz eszem, hogy egy olcsóbb 150 mm-es digitális tolómérő pofáit kéne meghosszabbítani, és a toldás végébe egy-egy kis csapágygolyót ragasztani. Ezután 100 mm-es távon "lenullázom" a tolómérőt. Így a kijelzett érték elé egy "1"-est biggyesztve meg van a méret. Csak kérdés, mennyire merev a rendszer, illetve a rövid csőrre méretezett csúszka mennyire viseli el a 150 (160) mm hosszú karok nyomatékát még ha óvatosan mérek is vele.

svejk

Most akkor egyszeri vagy 600-1000 db?
Mérni kell vagy válogatni?
Utóbbihoz megy-nem megy idomszer a leggyorsabb, legpontosabb.
Bár én a feladatot sem értem.
"A feladat 150 mm élhosszúságú köszörült acél kockák ("dobozok") belső éleinek a megmérése. A fenék élek megmérése a gondom."
El nem tudom képzelni mit is akarsz mérni. :(

remrendes

Ha arra guglizol, hogy "bore gauge", ott nem talalsz neked megfelelot? Van belole kinai verzio is.