Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Jó a kérdés, törés előtt minden kockát meg kell mérni. Ám legtöbb esetben szétválik a kocka "gyártó" és a labor.
Hozzám már csak a betonkockák érkeznek törésre.
A jelenlegi feladat kb. 200 db sablon ellenőrzése (külső cég kérésére), hogy alkalmasak-e szabványos kockák készítésére.
Az nem lenne túl életszerű, hogy azért keverjek 700 liter betont és készítsek 3,4 literes próbakockákat, hogy utána megmérhessem mekkorák lettek. Persze kizsaluzás után a sablonokat ki kell takarítani, összeszerelni és úgy visszaadni a tulajnak. "Kicsit" munkaigényesebb, mint valahogy a sablont megmérni.

RJancsi

Az eszközökről a szabvány mélyen hallgat, csak a követelményeket rögzíti.

zozo

Érdekes amit írtál a témáról. Kíváncsi lennek, hogy ha 0.5 mm-rel nagyobb lenne a kocka minden éle, mennyivel nőne a törő erő százalékosan.
Eltérne-e attól a szórástól, amit egyazon betonból csinálsz több kocka mérésével. Mert gondolom ugyanazon betonból készült kockák sem hótt pontosan akkora erőnél roppannak.

svager

zozo

[#wow1] átfutottam felette [#falbav]

svager

Szóval elég ha egy ilyen precíziós öntömintát kint hagy a napon,vagy -5° van, és akkor tölti meg..[#hehe]

a86ifm7g5

Sziasztok!

A véleményekre volnék kíváncsi. Optikai, vagy az induktív érzékelő jobb megoldás home szenzornak, lézer gép esetén?

Köszönöm szépen.

Szalai György

A lézergép nem termel fémforgácsot, ami megzavarhatná az induktív érzékelést.
Viszont füsttel, korommal, gyantagőzzel szennyez, ami akadályozza az optikai érzékelő működését.
A nagy ismétlési pontosságú érzékelők (amennyire tudom) mechanikai kontaktusosak.
De hobbira szerintem elég ismétlési pontosságú egy pici, kis érzékelési távolságra készült induktív jeladó.

a86ifm7g5

Értem, köszönöm a véleményt!

Az jutott még eszembe, hogy vajon riasztó rendszerekhez készült, és használt ajtó nyitás érzékelő alkalmazható lenne e. (Mágnes+REED relé) Kérdés, hogy annak milyen az ismétlési pontossága.

Köszönöm.

zozo

Hát ha az ajtóba fúrható fajtára gondolsz, az nagyon vacak.
Tolókapura próbáltam a dobozoltat is egyszer, de kivágtam a végén belőle.

Csuhás

Feltételezem hogy elég gyenge ezeknek a pontossága, gondolom öregszik is, hőmérséklet függő is. Magam valami precízebb mikrokapcsolót használnék, vagy ha érintés nélküli kell akkor régi békebeli billentyűzetekből bontott hall szenzort.

Szalai György

A kapcsolás/elengedés hiszterézisük szerintem ilyen alkalmazáshoz zavaróan nagy.
Szerkezetükből adódóan az ismétlési pontosságuk a külső mágneses tér pontosságától is döntően függeni fog.
A reed patron gyártók nem részletezik a mágneses tulajdonságaikat, így csak előzetes bemérés után lehet velük tervezni.
Szerintem.

Szalai György

"billentyűzetekből bontott hall szenzort"
Az ősfórum hőskorában. . .
Működött.

PSoft

Ha mégis a Hall szenzoros megoldás mellett döntesz,és nincs Neked...
Bontok le pár nyomót a lapról.[#wave]

a86ifm7g5

Nagyon kedves, köszönöm.☺️ Bár a válaszok tükrében inkább maradok az induktív szenzornál, vagy az optó, de úgy, hogy beburkolom a optikai rendszet.

Köszönöm.