Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TROMF22

Igen, az Index Fórum volt a kedvence nálam is.

000000000

Ha csak böngészö nyitásával jön a probléma akor a cc megoldja nagyrészben!
De ha böngészö magától nyitogatja valami az program féle (virus) ezt nehezebb irtani hatásos win csökkentet modba csinálni aszem az avast tudta ilyenkor ramot is átnézte ...

TROMF22

Ez bizony váratlan időpontokban magától megnyíló oldal volt(?).
Takarta az eredetileg megnyitott oldalt.
Ha bezártam, bezáródott vele a korábban olvasott is.

000000000

cc vel takaritotál?
Mert ugy látszik Firefox teljes sütik... elözmények ott vannak még (ahol jártál oldalak) ...

TROMF22

Még nem takarítottam.
De ma még nem jelentkezett, pedig többször jártam az
Index Fórum oldalán.

Viszont a tegnapi előzmények között ott van öt helyen
Az Index Fórum oldal mellett a hamis DIGI szimbólummal egy borzsastó hosszú https .... karaktersor, vagyis az az oldal ami kéretlenül jött.

Tari Gábor

Sziasztok,

Kis asztaki fúrógép tokmány felfogatás Milyen lehet? B12 vagy B16

Köszi

Csuhás

Az én hasonló masinámon B16 volt, de nem biztos hogy mind úgy készült. Meg kell egy tolómérővel mérni a tokmány felett és az megmutatja.

xt79ipd3

Tokmány kúpok méretei a képen.

Tari Gábor

Köszi,

Csak akkor le kell vennem a tokmányt :)
Van egy ilyen fúrógépem, és azon gondolkozom, hogy átalakítom menetfúró géppé. A hajtását lelassítom ezt már kitaláltam hogyan, és van egy irányváltós menetfúró felyem, ezt szeretném ráapplikálni. Viszont a menetfúrófelyen MT2-es morzeszár van. Valahogy össze kéne hoznom a kettőt, de függőlegesen azért limitált a hely, így valahogy a felfogókúpra szeretném közvetlenül tenni a felyet, abba meg egy M16? hüvelyt kell varázsolnom... És még valami kompakt megoldás kéne a menetfúrók befogására is.
Hátha valakinek van jó ötlete :)

Üdv

f0e7gg4wc

Help!
 nem tom mi történt a CO2 lézer géppel szép lassan elkezdett hullámokat csinálni az egyenesek helyett, függ a sebességtől is és vágásnál is hullámos lett, minél gyorsabban megy annál sűrűbb. a szíj feszességen állítottam, de semmi eredménye. eredeti kínai gép. nagyon kéne használnom de így csak selejt van :(
tippeket, ötleteket kérnék szépen, sürgős lenne

Csuhás

Nem kell levenni a tokmányt, ahogy írtam mérd meg a tengely átmérőt a tokmány felett.

A fotó alapján ez egy menetfúró befogó és egy tokmánytüske párosa. Vedd ki a tüskét és szerencsés esetben közvetlenül fel tudod tenni a másik tokmány helyére. ( Ha nincs szerencséd akkor is csak egy sokkal rövidebb átalakító hüvelyt kell gyártanod )

Menetfúró befogásra nem jó a menetelő elején látható eredeti kétpofás tokmány?

Tari Gábor

Már szétszedtem, sajnos ez nem egy tokmánytüske, hanem ez egyben van a nyomtákhatároló tárcsával.
Valami profibb megoldást gndoltam, nézegettem a gyorscserés patronokat, az lenne a legjobb meg persze legdrággább is, de el tudnék képzleni, egy akksisfúró tokmányt, főleg a kisebb M2-M4 menetekhez, és ott a nyomatékhatároló is finoman állítható...

Tari Gábor

A befogó hengeres rész 18mm átmérő, ebbe épphogy de beleférne a B16 hüvely. Ismertek olyan valakit aki el tudja készíteni?

A végére menetfúró befogásnak még el tudnák képzelni, egy ER-szabvány patronbefogót...
Tapasztalatok mik ezen a téren?

Üdv

dtb

Azt nem tudom, hogy milyen, de nekem is ilyen van, egy fillért nem szabad rákölteni, hulladék.

ywathzay

Meg tudja-e valaki mondani, hogy ezen a palástköszörű szögskálán jól értelmezem-e, hogy 1.5fok 10 részre van osztva, tehát a kis skálán 9' egy osztás, és mint a tolómérőn a méretet, úgy állítom be itt is a kívánt szögértéket? Esetleg ha más a megoldás aki tudja ne tartsa magában.:) Köszönöm.