Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Mert ujra spanyol viasz... de már létezik és elérhető legkönyebben....[#kacsint]

Szalai György

Nem gyártani szeretném. Azt millióan csinálják.
Hanem a millió gyártó által elkövetett hiányosságra megoldást találni.
Ők üzleti szempontból erősítik a terméket, én meg műszaki szempontból látom gyengének.
A felhasználók is műszakilag szívnak a hőmérséklet különbség miatti leválásokkal.
Születik a hajlakkos, a mindenféle szalagos, vákuumos és ki tudja még milyen kényszermegoldás, mert senki sem készít egységes hőmérsékletű asztalt.
Pedig nem volna nehéz, ha egyszer már ki van találva.

000000000

Pont erre gondoltam hogy jön az user az othon gyártott asztalal mért kunkorodik vagy válik fel a sarkai a nyomatnak holott a nagy hóhíd különbségek mait (foltok) és azt hiszi tapadási görcsölés...

2f428kduf

Én más témában kérek segítséget, valaki Hozzáértőtöl: lomiból hozzám került néhány igazi bakelit lemez. Nem olyanok amikről manapság áradoznak olyanok akik még szerelmes gondolatok sem voltak akkor, amikor már nem gyártottak bakelitből hang-lemezeket. Meg egy áttétellel egybeépített gramafon motor. Persze le van égve. Most azon fő a fejem, meg tekercselném, persze egyrészt lustaságból, másrészt, mivel ilyen alkalmasnak látszó z.huzalom van: 24 Voltra.
Nagyot tévednék, ha úgy tekerném meg, mintha egy transzformátor lenne, hisz a forgórészt felfoghatom egy egy menetes szekundernek??
No erre kéne gombot varrni, meg segíteni.

d30xhrezp

Sziasztok!
MC9s08AC60-as kontrollert szeretnék programozni,van-e ehhez valami szabad felhasználású program és programozó.
Neten nem találtam semmi értelmeset amivel el lehetne kezdeni . Vagy mondjak le róla. Minden infó érdekelne.
Előre is köszönöm.

d30xhrezp

Csak megköszönni tudom a segítséget Oroszúl:
Danke schöhn![#csodalk]

a86ifm7g5

Kedves fórumtársak!

Szeretnék kerámia csempét mechanikusan gravírozni. Milyen szerszámmal, és milyen módon kezdjek a kísérleteknek? (-A hagyományos 45x02-es gravírtűnek menet közben letörött az éle. 17.000f/perc fordulat, Z 100mm/perc, X-Y 200mm/perc, fogás mélység 0,3mm. Víz hűtés folyamatosan) Valami gyémánt holmi kellene erre a célra?

Köszönöm.

Miki2

Felület követő minden képp ildomos.
Ennek hiányában be kell digitalizálni a felületet. és a kapott felületre kell a "rajzot" ráhúzni.
Én annak idején (1996), mikor gránitot gravíroztam, egy 0,5 karátos gyémánt kőszabályozót használtam.
A beforrasztott gyémánt sokszögletű oldalakkal rendelkezett.

vadember

Gyémánt bevonatú szerszám szükséges hozzá. Gondolj csak a csempevágó korongra. Szerszám

syxy

Sziasztok
Van egy régi Fein fúrógép. Három fázisú motorral 380 voltos csillagba kötve. Az adattábláján 380/Y szerepel csak.
Azt kérdem át köthetem e deltába, hogy egy fázisról frekiváltóról használjam, természetesen direktbe kötve és a frekiváltóról vezérelve.
Én úgy gondolom mehetne, ti mit gondoltok róla.
Köszönöm előre is.

svejk

Azért szerepel az adattábláján a  380/Y mert olyanra tekercselték, ergo egyszerűen nem tudod deltába bekötni, mert csak 3 kivezetéshez férsz hozzá a kapocsdobozban.

syxy

Szia
Megvan mind a hat kivezetés, és bőven elég hosszúak bármilyen bekötéshez. Ezért írtam, hogy szerintem mehetne, de az adattábla bizonytalanít el csak.

svejk

Akkor valószínű semmi akadálya, ha pedig még szabványos a kapocstábla kiosztás is, akkor főleg nem lesz akadály.

svejk

"bőven elég hosszúak"

Ja, hogy nincs kapocstábla?
Akkor viszont figyelni kell, ne keveredjenek össze a tekercs kezdetek és végek.