Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

y580keijn

Üdv

Lenne egy hidraulikával kapcsolatos kérdésem egy munkahenger bekötésével kapcsolatban.
Nem érzem a munkahengeren a szerintem 3db nyomóág,2db vissza folyó elrendezést.

Megköszönném ha valaki elmagyarázná.

Remélem látszódnak a képeken a bekötések.

dtb

Örök élet +1 nap.
Ezt küldték a vízhűtéses maróhoz. Majd egy éve megy. Legnagyobb meglepetésemre még hőkioldó is van benne. (Túl meleg víznél leáll) Kicsit hangos. Belül nagyon primitív, még csapágy sincs benne. A tekercs kiöntve vízmentesen, forgórész kóvályog a  lapáttal a mágneses térben. Először a frászt kaptam tőle, mára már megszoktam.
Ennyiért mit várna az ember??? :-)

Szalai György

Hát szerintem a nem tudom milyen huzalból vágj le egy pontosan valamekkora darabot, tápláld meg egy nem jut eszembe mekkora feszültséggel, hogy fogalmam sincs mekkora áram folyjék rajta.
Kész is az éppen valamekkora teljesítményű fűtőbetét. [#vigyor2]

Vagy: Mérd meg a huzal átmérőjét és az egy méteres szakasz ellenállását, hogy ne vakon menjünk fejjel a falnak. [#nemtudom]

PSoft

Ez teccik![#eljen]

Ezt -is- szeretem benned!

jani300

Most már tegnap  .
Mutattak egy linket a jófogáson , 3500 W os egyfázisú  villanymotort .
Nem hallottam még ekkoráról , kicsit furcsának tűnik .
Áramfelvétele  jónak tűnik éppen .
Körfűrésznek használnák .
Találkozott már valaki hasonlóval , leadott teljesítménye mennyi lehet ?
Sajnos manapság szinte mindenhol az átverést kell keresni :(

jani300

fn47xk7ei

zip0ji0se

Szia György!

Igaz Én kértem segítséget, de gyagya nem vagyok. Ha figyelmesen olvasod amit írtam, akkor nem így kérdezel. Minden adatot leírtam amit ismertem és mértem. Kivéve az áramerősséget.
De még egyszer: átmérő 0,5 mm, R=2,6 ohm/m U=37V P=300-400W max 500W.
Igaz az 1m nem levágva mértem hanem, csak csipesszel az adott hosszon.
Üdv:

ercd2gjn

Sziasztok!

Egy hűtőrendszert építek ipari felhasználásra, 24/7 üzemre.
Periférikus szivattyú kell hozzá (kis tömegáram, nagy nyomás).

Tud valaki javasolni egy megbízható márkát?

(megfelelő karakterisztikával) a következő itthon könnyen beszerezhetőeket találtam:
- Pedrollo
- Calpeda
- Foras
- Pentax
- Lowara

Leo-ról nem tudok semmit, de eleve lemondtam róla.
Danfossból, Wiloból nem találtam megfelelő karakterisztikájút.

Esetleg más beszerezhető javaslat?

Köszi, docs

g89ketty

Egy tipp: 3db 4m-körüli szál párhuzamosan a hűtéstől függően.

ebalint

Lowara és a Pedrolló 24/24-ben is beváltak.

3jfwafx85

Sziasztok!
Vasaroltam egy 1500*3000es plazmavagot mach3 szoftverrel,viszont meg nem tudom kezelni,de egy munkaar lenne ra.6,3mm-es falvastagsagu zartszelvenybe kellene egy kis teglalpot vagni.Rajz megvan dwg formatumbam.
Azt szeretnem kerdezni,hogy nincs valaki aki segitene megirni a programot es eljonne Dunaharasztira futtatni a programot es beallitani a parametereket?termeszetesen nem ingyen;)
Koszonom

ercd2gjn

Köszi!

A 24/7-et egyébként úgy értettem hogy a hét minden napján 24 órában.

Szalai György

Akkor spekulálok egy kicsit.
0,5 mm átmérőjű huzal keresztmetszete számítás szerint 0,196 mm2 volna, de mivel kerek, így 0,2 mm2.
Akkor a fajlagos ellenállása 2,6 Ohm ötöde, vagyis 0,52 mm2 Ohm/m, ami a táblázatom szerint legközelebb talán a konstantán huzal fajlagos ellenállásához esik.

Ha 37 V tápfeszültségen 400 W teljesítményt szeretnél, ahhoz 10,81 A áramnak kéne folynia.
Ez az áram és feszültség 3,42 Ohm ellenállást határoz meg, ami a Te vezetékedből nagyjából 1,3 m hosszú darab.
Eddig az elektromos okoskodás, csakhogy az áramsűrűség a vezetékben ekkor kb. 54 A/mm2 lesz.
Ha ezt összevetem egy habvágó szál 15 A/mm2 körüli áramsűrűségével, akkor szerintem szépen fog világítani.
Egy darabig.

Mivel ez egy fűtőkészülék lesz, hőtanilag is méretezni kéne, ami nagyon távol áll tőlem.
De ha mégis próbálkoznom kéne, elsőre ezt az áramsűrűséget osztanám vagy öttel.
Így megnövelném a fűtőszálak hosszát és a hosszú szálakat párhuzamosan kötném.
Akkor marad az összteljesítmény, de megoszlik az áramsűrűség.

zip0ji0se

Köszi a választ. Akkor közel jártam az igazsághoz.
Ebből a huzalból csak habvágó lesz. Keresnem kell másikat ami megfelelő lenne egy hot bednek.
Üdv: