Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

rokonok

Szia úgy nézem ott van leírva upgradélni kell. Ott van az idéző jelbe mit kell beírni a szöveg utolsó felében.

laca

Hááát, nem szívesen nyulkálnék ekkora feszültséghez, meg aztán két fázisból az egyiket leföldeli a szkóp bemenete. Holnap majd mérek, amit merek !

Arany János

Nagyon köszönöm MINDENKINEK!!!
A türelmet és a segítséget!

g89ketty

2db 10MOhm között egy 100KOhm, azon mérsz és oda földeled ahová akarod.

laca

Nos, nem néztem meg, de megoldódott ! Ebben a szerkezetben három ilyen kapcsoló van: előre forog-hátra forog és egy "pöccintő", amivel ellenálláson keresztül pöccenti arrébb a motort, hogy ne kézzel kelljen mozgatni váltáshoz.
A pöccintőből áttettem a vasmagot a zörgőbe- és lőn csoda: csendes, műxik ! Ezért nem szkópoltam. Ilyen állat pedig nincs.....hiába az alapos nagyítós- és többszörös vizsgálat, mégis az egymenetes tekercs lehetett a probléma. A pöccintőt igen ritkán használom, nem fog hiányozni !
Köszi mindenkinek az együttműködést !

PSoft

Ahahhh!
Szóval, a problémát elegánsan...besöpörted a szőnyeg alá.[#nyes]

g89ketty

A hozzáértők az elején írták ezt a lehetőséget, örülök, hogy kiderült a hiba oka.[#pias]

g89ketty

Svejk-PSoft mindig a lényegre tapint! [#pias]

PSoft

Te se szoktál huncutkodni![#wave]

laca

Úgy vagyok vele, hogy amit nem kell tudnom, azt nem is akarom tudni......Működik és kész ! Azért egy szemlencse polírozásra lassan bejelentkezek (meg előtte az urológushoz, nehogy be..ssak a polírozás közben)

jani300

Adott egy frekiváltós Viló szivattyú .
900 w körüli teljesítménnyel .
Rendesen be van szorulva a forgórésze a saválló csőbe .
Szabad azt így áram alá helyezni , meg tudja védeni magát ?
Sokat állt víz nélkül . nincsen igazán időm szórakozni vele ,de kíváncsi vagyok az elektronika jó e , ránézésre nincsen megégve semmi .
Tizen éves technika , asszinkron motorja lehet még .
Meg hát sok érintkezővel csatlakozik a motorra az elektronika , nem egyszerű kibogarászni hogyan is lehet kötve .
Egyfázisú , jó lenne rávarázsolni az elektronikát egy kisebb asszinkron motorra .
Gondolkodtam persze tengelycserén , gördülőcsapágyasra alakításon ,de idő miatt reménytelennek látszik ez a dolog .

rokonok

Nem! Szabadítsad ki a forgó részt. Akkor talán. Hozd el hozzám megnézzük.

jani300

Köszi ! Áztatom vízben a forgórészt , ha megmozdul akkor már ki tudom mosni , talán .
De lehet felteszem árulni ,ha beleunok :)
Nincsen most időm rá .

MacGyver

Sziasztok!

Kis segítség kellene.
Van egy Újabbacska PC-m, természetesen LPT port nélküli, és szeretném a CNC-mhez használni gondolva arra, hogy a 2 régi winXP-s gépem előbb utóbb tönkre fog menni. Vettem bele egy PCIexpress-es LPT kártyát, windows7 win-update megtalálta a driverét is, hurá. Megnéztem az eszközkezelőben az IO-range-et és a MACH3-ban átállítottam 0x378-ról 0xD100-ra, és engedélyeztem neki a port1-et, de meg se nyikkan.. innentől ötletem sincs mibaja. (maga a cnc gép egyébként a régi PC-vel működik, szóval a hiba mindenképpen itt van az LPT kártya beállítása körül valahol..) Találkozott már valaki ilyen problémával? mi a megoldás? esetleg vacak LPT kártyát vettem? Segítséget előre is köszönöm!

jau5ccsn9

Üdv mindenkinek!

Van egy frissen leégett 1410-es fordulatú 370w-os 3 fázisú motorom. Mivel úgyis tekercseltetni kell, szerintetek át lehetne-e alakítani 2800-as fordulatúvá?
Köszönöm a tippeket!