Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Én nem is emlékszem, hogy levelet is küldtem volna  ... :)

Arany János

Pedig de!
Kétszer is.
Mostani ügyetlenkedésem:

laca

Segítséééééég ! Miért berreg K (kimondottan) hangosan 50(vagy inkább 100)Hz-cel egy mágneskapcsoló, olyan VMK 17-eshez hasonló orosz ?

PSoft

Koszos, vagy rozsdás a vasmag összezáródó felülete.
Esetleg hiányzik, vagy szakadt/törött a vasmagon a "söntgyűrű".

svejk

Ha kosz megy közé akkor jellemzően zúgó hangot ad, de ha tényleg kimondottan berreg akkor valószínű megszakadt a
fázistoló rézgyűrű a vasmag végében.

Gyors megoldásként összeforraszthatod vagy hajlítasz bele tömör rézdrótot, szintén összeforrasztva.

laca

Köszi mindkettőtöknek, de tovább kell agyalni, épek a gyűrűk,(nagyítóval is vizsgálva) és nem is koszos.

Arany János

És még ez sem sikerült!
Na mégegyszer:

PSoft

Kár...[#rinya]

Pedig, úgy három éve Szalai kolléga nagyon szépen leírta azoknak a gyűrűknek a funkcióját, jelentőségét.
[#t24p4299#]

laca

Akkor iszok egy gondolkodtató sört, és holnap agyalok tovább !

dezsoe

Mivel a "cd d:\cn5x-master" parancs sikerrel járt, látszik, hogy a d:-n van a cucc. Adj ki egy "d:" parancsot, hogy tényleg abban a könyvtárban legyél.

PSoft

Tégy úgy!

Tekercsről nem mondtál semmit...
Nem menetzárlatos, nem melegszik?

laca

380V 6200 menet 0,12 huzal. Nincs rajta melegedés nyoma. Amper szag sincs a dobozban. Tizen.... éve rendben  dolgozik nálam, tegnap előtt kezdte a hülyeségét.

Arany János

Úgytűnik, hogy ott vagyok! :)

PSoft

Mondj egy mai típust, ami a térben odaillene helyette, küldök egyet.
Azt az orosz matuzsálemet meg...szedd szét, mutogasd meg a boncolósban.
Utána meg...dobd ki![#nyes]

g89ketty

Én kiváncsiságból megnézném szkóppal, 100:1-es osztón keresztül a feszt a tekercsen. Tényleg érdekelne![#pias]