Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

win 10 elindult felület...

szf

Tudja valaki , hogy lehetne beforrasztani egy 16QFN tokos IC-t beforrasztani a nyákra?

rokonok

Ezt csak hőléges pákával tudod megoldani.

PSoft

[#t20p7904#]
Pákával se lehetetlen.

rokonok

Folyasztó szer kell alá azt hagyományos pákával a tetejét melegítve talán beforrasztódik.

szf

Van hőléges pákám. A folyasztószer 230C olvad. De szerintem ez a hőmérséklet túl magas. Vagy nem?

rokonok

Gyárba is megmelegítik 350 fokon olvad a ólom mentes forrasztó anyag. Akkor 300 fokot simán kibír.

B.Zoltán

Csak pákával csinálja az illető is.

Én az SMD-t is pisztoly pákával csinálom, sokkal könnyebb és gyorsabb, mint hőfújóssal.
Még kiforrasztani is egy U alakra hajtott heggyel nagyon könnyű.
A hegy 0,6-0,7 huzalból van.

000000000

forrasztó paszta és hölég !

000000000

Arany János

Köszönöm a tippeket!
Igyekszem kipróbálni mind a kettőt!

m8zmkic73

Szia.
Ha jársz erre, megcsinálom Neked.

remrendes

Nem igazan szokas 250 fok fole menni reflowban.

a86ifm7g5

Sziasztok kedves fórumtársak!

Talán itt jobban elfér a kérdésem. :)

20mm vastag alu lapban megáll az önfúró 4,2-es csavar? (Mindez úgy, hogy többször ki-be csavargatom a csavart.) Ha az asztalra alátét lemeznek 20mm-es alu lapot használok, amit mindig síkba tudok marni, akkor az önmetsző csavar jó lehet
egy alternatívának? Már csak a rengeteg furat, menet kivitelezése miatt. Ha M4-es meneteket készítek, nyugdíjba megyek, mire 1500 menetet belefúrok a lapba. (1cm-es közökkel számoltam) Azért ennyire sűrű a kiosztás, mert így nem kell sakkozni az anyag felfogatásnál. Belehajtom mindegyikbe az önmetsző csavart, majd felteszem a gépre, és utána síkba marom. Az önmetsző által kidúrt anyagot ugye le kell marni. Másodjára, marmadjára már remélhetőleg nem nyom ki anyagot az alátét lemezből, hanem a saját "menetbe" visszamegy. Az önmetsző csavar alá pedig tennék rugós alátétet, hogy ne lazuljon fel a leszorító rendszer.

Járható ez az alternatíva véleményetek szerint?

Köszönöm szépen.

Köszönöm.

fn47xk7ei

Én a helyedben elsőnek utána járnék hogyan működik pontosan az önfúró csavar és eszt komolyan mondom-írom.