Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

Köszönöm!

De sajnos ez nem igazán jóóóóó[#worship][#worship][#worship]

kisssandor

Hogyan lehet megállapítani egy 3~-ú aszinkron motorról, hogy kettős tekercselésű vagy dahlander? Hat kivezetés van rajta: U,V,W ill. U1,V1,W1. A fordulatszám 70/140. Kapcsolót kellene hozzá vennem, gondolom nem mindegy.

PSoft

Mutasd az adattábláját, arról sok minden kiderülhet.

000000000

Kötési lehetőséget jelölik még plusz U2,V2,W2...[#rolleyes]

jani300

Ha kettős tekercselésű ,akkor nincsen fémes összeköttetés a  két tekercselés közt .
De a fordulatok aránya nem ezt sugallja .

kisssandor

RJancsi

Sziasztok! Igaz, hogy béna is vagyok, de most csak egy kis ötletelésre szeretnélek kérni benneteket. Van egy békebeli orosz (szovjet) asztali fúróm. Fel szeretnék rakni rá egy meglévő keresztsatut, de akkor alig marad a tokmány alatt hely, egy 10-es fúrót sem lehet befogni mert mélyebben van a hegye a satunál akkor is amikor teljesen feltekerem fúrót az oszlopon. Egy szó mint száz szeretném kb. 100 mm-el megemelni a fúrót az alsó öntvényhez képest. Erre van lehetőség, mert a talphoz csak 2 db 10-es imbusz csavar (és két 6-mm-es illesztő tüske)rögzíti (a második fotón pirossal van az osztássík). A kérdésem, hogy hogyan és miből lehetne a magasítást legegyszerűbben elkészíteni? A felfekvő felület 120 x 150 mm.

g89ketty

Nekem a kétcsavaros rögzités hihetelen. Én 4db 60X40-es zártszelvényt összehegesztve, fenekelve, párhuzamosra marva készítenék egy távtartót. [#wave]

Szalai György

Majd most jön az, hogy az nem jó, mert a közepének üresnek kell lennie. [#vigyor2]

bundyland

Szia !

Nekem is van egy ugyanilyen, de ezek szerintem nagyfordulatú (8000 1/p)fúrógépek és a főorsót nézve nem 10-es fúrókhoz lettek kitalálva, szerintem eredetileg is azért ilyen alacsony.

jani300

Két darab Lv. 12 es 120 x 150 mm es kazánlemez , az oszlopnál kb öt milivel nagyobb furattal ellátva .
Ezek közé a magasításnak megfelelően min 8 as vastagságú laposvas behegesztve , doboznak .
A csavart is két darabban tenném , alul átmenő furat , felül menet a dobozban .
Ennél alább ne add , nem lesz egyenszilárdságú a gép .
A négy darab csővel való magasítás a magyar fúróknál nem tetszett .

jani300

Ha élére teszi a zártszelvény szép luk marad azon ... :)
Csak hát ipari gépet nem toldogatunk zártszelvénnyel , nehéz hegeszteni 140 A  3,2 es pálcával :)
Remélem nem sértettem meg senkit .

Arany János

Megpróbálom újra!

Arduino: 1.8.9 (Windows 7), Alaplap:"Arduino Nano, ATmega328P"

C:\Program Files\Arduino\arduino-builder -dump-prefs -logger=machine -hardware C:\Program Files\Arduino\hardware -hardware C:\Users\tata\AppData\Local\Arduino15\packages -tools C:\Program Files\Arduino\tools-builder -tools C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -tools C:\Users\tata\AppData\Local\Arduino15\packages -built-in-libraries C:\Program Files\Arduino\libraries -libraries C:\Users\tata\Documents\Arduino\libraries -fqbn=arduino:avr:nano:cpu=atmega328 -vid-pid=1A86_7523 -ide-version=10809 -build-path C:\Users\tata\AppData\Local\Temp\arduino_build_873393 -warnings=all -build-cache C:\Users\tata\AppData\Local\Temp\arduino_cache_189077 -prefs=build.warn_data_percentage=75 -prefs=runtime.tools.avrdude.path=C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avrdude-6.3.0-arduino14.path=C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.arduinoOTA.path=C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.arduinoOTA-1.2.1.path=C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avr-gcc.path=C:\Users\tata\AppData\Local\Arduino15\packages\arduino\tools\avr-gcc\5.4.0-atmel3.6.1-arduino2 -prefs=runtime.tools.avr-gcc-5.4.0-atmel3.6.1-arduino2.path=C:\Users\tata\AppData\Local\Arduino15\packages\arduino\tools\avr-gcc\5.4.0-atmel3.6.1-arduino2 -verbose C:\Users\tata\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_Circuit_Playground\examples\Hello_CircuitPlayground\Hello_Blink\Hello_Blink.ino
C:\Program Files\Arduino\arduino-builder -compile -logger=machine -hardware C:\Program Files\Arduino\hardware -hardware C:\Users\tata\AppData\Local\Arduino15\packages -tools C:\Program Files\Arduino\tools-builder -tools C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -tools C:\Users\tata\AppData\Local\Arduino15\packages -built-in-libraries C:\Program Files\Arduino\libraries -libraries C:\Users\tata\Documents\Arduino\libraries -fqbn=arduino:avr:nano:cpu=atmega328 -vid-pid=1A86_7523 -ide-version=10809 -build-path C:\Users\tata\AppData\Local\Temp\arduino_build_873393 -warnings=all -build-cache C:\Users\tata\AppData\Local\Temp\arduino_cache_189077 -prefs=build.warn_data_percentage=75 -prefs=runtime.tools.avrdude.path=C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avrdude-6.3.0-arduino14.path=C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.arduinoOTA.path=C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.arduinoOTA-1.2.1.path=C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr -prefs=runtime.tools.avr-gcc.path=C:\Users\tata\AppData\Local\Arduino15\packages\arduino\tools\avr-gcc\5.4.0-atmel3.6.1-arduino2 -prefs=runtime.tools.avr-gcc-5.4.0-atmel3.6.1-arduino2.path=C:\Users\tata\AppData\Local\Arduino15\packages\arduino\tools\avr-gcc\5.4.0-atmel3.6.1-arduino2 -verbose C:\Users\tata\Documents\Arduino\libraries\Adafruit_Circuit_Playground\examples\Hello_CircuitPlayground\Hello_Blink\Hello_Blink.ino
Using board 'nano' from platform in folder: C:\Program Files\Arduino\hardware\arduino\avr
Using core 'arduino' from platform in folder: C:\Program Files\Arduino\hardware\arduino\avr
Detecting libraries used...
"C:\\Users\\tata\\AppData\\Local\\Arduino15\\packages\\arduino\\tools\\avr-gcc\\5.4.0-atmel3.6.1-arduino2/bin/avr-g++" -c -g -Os -w -std=gnu++11 -fpermissive -fno-exceptions -ffunction-sections -fdata-sections -fno-threadsafe-statics -Wno-error=narrowing -flto -w -x c++ -E -CC -mmcu=atmega328p -DF_CPU=16000000L -DARDUINO=10809 -DARDUINO_AVR_NANO -DARDUINO_ARCH_AVR "-IC:\\Program Files\\Arduino\\hardware\\arduino\\avr\\cores\\arduino" "-IC:\\Program Files\\Arduino\\hardware\\arduino\\avr\\variants\\eightanaloginputs" "C:\\Users\\tata\\AppData\\Local\\Temp\\arduino_build_873393\\sketch\\Hello_Blink.ino.cpp" -o nul
exec: "C:\\Users\\tata\\AppData\\Local\\Arduino15\\packages\\arduino\\tools\\avr-gcc\\5.4.0-atmel3.6.1-arduino2/bin/avr-g++": file does not exist
Hiba a(z) Arduino Nano alaplapra fordításra.
Érvénytelen könyvtár található ebben: C:\Users\tata\Documents\Arduino\libraries\sketch_BT: no headers files (.h) found in C:\Users\tata\Documents\Arduino\libraries\sketch_BT
Érvénytelen könyvtár található ebben: C:\Users\tata\Documents\Arduino\libraries\sketch_BT: no headers files (.h) found in C:\Users\tata\Documents\Arduino\libraries\sketch_BT

juhasz

This version of Grbl runs on an Arduino Mega2560 only.
Nem megy fel a nano-ra.

Arany János

Akkor ezt többé-kevésbé jól hámoztam ki a fordításból!
Kár!
A 2560-hoz még nem mertem nyúlni!
De a LED-villogással mi lehet a gondja?