Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Neked is köszönöm!

Most ez lenne a cél hogy elengedje.
Le akarom másolni üvegszálas műgyantából.

Fel akarok szerelni egy menetrögzítő kamerát a motoromra, de mivel csupa műanyag az egész valahol meg kell fúrni a rögzítéshez. Viszont ez egy viszonylag új motor, és drága hozzá minden, ezért inkább lemásolom, megerősítem és ahhoz csavarozom a kamerát.

Rabb Ferenc

Lehelet vékonyan kend be - de mindenütt. Aztán puha textillel (pamut) töröld át annyira, hogy éppen csak látható maradjon rajta az olajfilm.

A gyantát cérnavékony sugárban csurgasd rá, akkor nem lesz légzárványos a darab.

Rabb Ferenc

A gyanta már alapból tartalmazza az üvegszálat? Ilyet csak poliészterből láttam. Milyet akarsz használni?

Ha sűrű és adalékolt akkor vákuum nélkül nem úszod meg. De a poliészter sajnos nem vákuumozható mert a benne lévő sztirolnak csak kb a fele épül be a darabba, a többi elpárolog. Ezért is zsugorodik erősen.

keri

Nem, ebben nincs, vannak üvegszöveteim.

Bár most jut eszembe hogy még van GELCOAT gyantám, kajak javításból. Valószínűleg ezzel indítok mert az nagyon szép és kemény felületi réteget ad, aztán erre jön az üvegszövet egy újabb réteggel, merevítésnek.

keri

Ja amúgy ez egy híg folyékony poliészter gyanta, de van sűrítő anyagom amivel be tudom állítani a kívánt viszkozitást. Nem vákuumozok. Kajakot javítottam ezzel, ott csak pacsmagolni lehet.

Rabb Ferenc

És még te kérdezel??? [#integet2]

keri

Sablont még nem csináltam, meg a formaleválasztást sem. [#vigyor]

gg58bmmp2

Milyen motor ha nem titok?
Ha jól emlékszem, amikor nálad jártam még csak 30+-os motorjaid voltak.

keri

Jó rég jártál itt akkor [#vigyor]
2017-es Honda CBR650F, 2 éve már ez is megvan.

Az öreg vasakkal sok meló lenne a napi közlekedést meg túrákat intézni. Sajnos már elhasználódtak.

000000000

poliészter gyanta szeretik mert olcsó de a nagyon rossz tulajdonságáról nem beszél senki öregedésével repedezik saját magától is[#rolleyes]...

Miki2

Köszönöm szépen, hogy időt szántál rám.

remrendes

Csak akkor kell ellenallast haszni SSR bekotesenel, ha van rajta visszajelzo LED? Az AXBB manualja ezt irja a 9.1.2 fejezetben.

dezsoe

Hát, nem egészen az van odaírva. :) Az a bekezdés arról szól, hogy az SSR bemenete egy LED (ami így is van), tehát annak megfelelően kéretik meghajtani. Ha az SSR dokumentációja alapján szükséges, akkor előtét ellenállást kell bekötni.

remrendes

Valóban nem, de van néhány SSR amin nincs LED és azokról szó sem esik.

zt2c4wh9

Minden optocsatolóban van LED és minden SSR optocsatolóval működik. Nem egy vizuális kijelző LED-ről van szó, hanem az SSR optocsatolójában lévő LED, ami az SSR bemenete.