Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

A közép/kisfeszültségű állomás kisfeszültségű gyűjtősínéről célkábel csatlakozással?

hostya

Meg tudja mondani valaki, hogy ezek a régi tárcsás telefonok működnek-e a mai vezetékes hálózaton?

Szalai György

Én úgy tudom, hogy már nincs impulzus tárcsázással működő telefonhálózat.
Csak a DTMF.
De pont ilyen régi (és szép piros) szénmikrofonos és dinamikus hallgatós kagylót tudnék használni kábeltelefonnak.

dezsoe

Én egy régi telefont hekkeltem meg: itt találsz róla képeket. Megszámolja, hogy mennyit tárcsáztál, aztán leadja DTMF-fel. Tudja a # és * kódot is, meg egy pár rögzített telefonszámot. :) (Az a két vezeték azért olyan brutál, mert azok tartják a panelt. A telefon percek alatt visszaalakítható eredeti állapotába.)

rokonok

Van ebből a fajtából nyomógombos is de van csak kézibeszélő nyomógombos kivitel.

sasi

A CB telefonokba az 1970-es évek közepétől szénmikrofon helyett kristálymikiket használtak.

A képen a soklukú a szénmikrofon, a többi kristály.

A boncolásban megmutatom a kristálybetét belsejét.

000000000

Digitális az egész ADSL protokol is kifutot VSDL van...

9pk59nuy

Ez egy 76-os alközponti készülék NDK tárcsával. Az RFT gyártotta ezt a tárcsát, később valamennyit az MM is készített. Alközpontoknál működik még, főközpontnál csak akkor, ha a központ áramköre rá van programozva.

hostya

Köszönöm szépen mindenkinek aki válaszolt a tárcsás telefonos kérdésemre.

Én ezt a telefont csak hívás FOGADÁSRA szeretném használni.

- Tudom hogy már nem működik a 'pulse'-mód. Nem is akarok hívást kezdeményezni erről a készülékről.
-Vannak olyan idős rokonaim (80+), akik 'vezetékes' telefonon tartják velünk a kapcsolatot.. Ez működik is egy másik nyomógombos készülékkel.
- A helyzetet bonyolítja egy olyan körülmény, hogy nálam már nincs a "klasszikus" értelemben vett vezetékes hálózati kapcsolat semmilyen szolgáltatóval.. (Értsd:pl. Matáv.)
- Jelenleg egy UPC-s "beltéri" készüléken jön a házba az internet,+a TV,+a telefon..
- Valójában arra vagyok kíváncsi hogy egy UPC-s "beltéri" elviseli egy ilyen "retró" telefon alkalmazását -csak és kizárólag hívás fogadásra-.
- Mondhatná bárki hogy: Miért nem próbálod ki?
Válasz: Azért mert néhány hete cserélte le a UPC a "beltérit", -internet sávszélesség bővítés miatt- és olyan rendesek voltak hogy felülvizsgálták az egész házban a "coax" kábeleket,+ "twitterek"  csatlakozásait, és kicserélték az általam használtakat a 'sajátjukra'... (díj mentesen!)
- Ezek után nem vetne jó fényt rám nézve ha kinyírnám a "beltérit" egy retró telefonnal..
======
Akarok egy "retro" szobát kialakítani a lakásfelújítás után, és jó lenne benne egy ilyen régi telefon is... :)

Hétfőn jönnek a festők...:)
Egész nap ezerrel ment a pakolás.. :(

dezsoe

Nálam is csak UPC van, azzal teszteltem az öreg telefont. Működött, lehetett vele hívást fogadni. Akkor még Motorola modem volt nálam.

sasi

Ilyen kütyüvel hívni is tudsz a tárcsás telefonoddal.

Miki2

Szervusztok!
Kis segítségre lenne szükségem.
A 12-13 éve eddig hibátlanul működő marógépemen a forgató elkezdett hülyéskedni.
5-10 fordulat megtétele után teljesen rabszódikus módon eláll a beállított pozícióból.
Az elállás mértéke kb. 5-8 fok. Több fordulat, nagyobb elállítódás.
Amit eddig cseréltem:
   Léptető motor (12 Nm),
   vezérlő (MSD80_8.2),
   elosztó kártya (V3.1 Sir-Nyeteg féle),
   számítógép.
A forgató mechanikáját átvizsgáltam. Nem akad, nem szorul.
Ha van valakinek a fentieken kivűl tippje, hogy mi okozhatja a hibát, kérem okosítson ki.
Köszönöm.

Motoros

Akkor lehet, hogy nem hardver eredetű a gond, hanem szoftveres...talán túl gyorsan jönnek a step jelek és nem tudja valamiért lekövetni.[#nemtudom]
Visszavenném a forgató tengely sebességét...gyorsulását---hátha megszünik.

Miki2

Már azt is próbáltam.
sajnos semmi nem változott.
Mint írtam 12-13 éve gond nélkül megy ezekkel a beállításokkal.
A sebességét levettem 6000-ről 2000-re. akkor is jön a hiba.

Miki2

A gyorsulást is visszavettem amennyire lehetett.
Egy olyan munkát csinálok, ahol 2 tengely + a forgató egyszerre mozog.
A harmadik tengely csak fogást vesz., de az is a program része.
Tehát mondhatjuk 3 és fél D megmunkálást végzek.