Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Én azt hittem, hogy három oszlop volt beüzemelve. Egy darab rendesen 230-os tekercs rendesen bekötve, kettő pedig a 208 V-os kivezetéseknél megtáplálva és egymással sorbakötve (416 V-os sorbakötésre a 230 V hálózat).

fn47xk7ei

Most visszaolvastam (mert a a téma felénél már nem követtem teljes figyelemmel az eseményeket), tényleg nem három oszlop volt megtáplálva . Csak valamiért ez maradt a fejembe.[#worship]

svejk

A legkorrektebb az lenne, ha egy szabályozható toroidról meg tudnád táplálni a mostani ismert menetszámú jókat.

Vinni fel a feszt, és amikor elkezd hirtelen emelkedni az áramfelvétel akkor telítődik a vas.

Ekkor már ki tudnád a B-t számítani az ismert menetszámból.

Antal Gábornak biztos van egy toroidja valamelyik sarokban. :)

ANTAL GÁBOR

3 db van ( időben bespajzoltam )  majd hétvégén oda adom

rotaryfun

Az SU 150B majdnem 38 cm2 annak katalógus szerint 1,75 T re gerjesztve 0,75 menet/volt a primer és 0,77 menet/volt a szekunder tekercse. Igy 3350 VA a teljesítménye. Ha a 40 cm2 es vason ezt használod nagyon nem fogsz mellé lőni. Ha esetleg  nincs szükség ekkora teljesítményre akkor felesleges kigerjeszteni 1,75 T re tehát mehet kicsit több menet a primerre és halkabb lesz a trafó valamint az üresjárati teljesítménye is kisebb. Esetleg ha beazonositható lenne a vas
mert bele van ütve vagy rá van festve a valami vagy a méretei alapján azonosítható akkor katalógus adatok vannak a neten.

MoparMan

lemaradt a http:// az elejéről...
kétszer is [#vigyor]
kijavítottam az eredetit [#kacsint]

rotaryfun

se6a9e636

Sziasztok! Lenne egy olyan gondom, hogy van egy arduino uno eredeti és van egy kék vezérlőm 4 tengelyes.Szeretném össze kötni őket a nyomtató porton keresztül.Ketté vágtam a nyomtatókábelt és ki méregettem melyik vezeték hová tartozik. De nem tudom, hogy melyik pin mit csinál és, hogy hová kössem az arduino-ban! Estleg valaki tudna nekem ebben segíteni?

000000000

Nem kellene azt a kábelt szétvagdosni, mert akkor elvesznek a a 25 pólusú Dsub csatlakozó pont számok (1-25).
Általában a 4 teneglyes kék vezérlők úgy vannak bekötve, hogy 2:step X, 3:dir X, 4:step Y, 5:dir Y, .... és így tovább sorba a 9.-ig. Ezekhez tudod az arduino step/dir jeleket párosítani.

se6a9e636

vadember

Köszönöm mindenkinek a segítséget trafó ügyben! Így már boldogulni fogok a megoldással.

ebalint

Ha az arduinot hasznalod vezerlokent, akkor az LPT nem igen lesz szukseges.
Az ardu USB n kommunikal alapbol.

Vagy valami spec... ?

000000000

Félreérted a dolgokat. Itt arról van szó, hogy a "kék" léptetőmotor vezérlőnek a step/dir jelei egy Dsub25 csatlakozóra vannak kivezetve, és ehhez akarja bekötni az arduino s/d jeleit. Tehát nem LPT portról kap jeleket a motor vezérlő, hanem máshonnan.

ebalint

Látom már... Megnéztem a képeket nagyítva.

A szövegből  - "nyomtató port" ez nálam PC-t jelentett - következtettem.

zozo

Ilyet követtem el már én is. Egy LPT kifejtőbe kötöttem az ardut.
[#t168p5804#]

[#t168p5806#]