Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Köszi! Megpróbálok egy távolabbi mérést.

svejk

Jó az.
Az van amit Jani300 mondott én meg rosszul írtam tegnap.

A csillag miatt a 400 V-os tekercsre kell a 230-at adni.
a 220-208 as gyakorlatilag 100 V-os kategória ott már telített  a vasmag, azért az ökör áram.

rotaryfun

Csak 1 primer tekercs volt bekötve a hálózatra ? Elvileg le kellett volna csapnia a 25 ös kismegszakítót amikor a 220 vagy 208 kivezetés volt bekötve mert ha jó a mérés (vagy a műszer) akkor ennek kellett volna történnie 45 ill 55 ampernél. Az erős búgás már a túlgerjesztés jele azt nem kellene erőltetni.  A mindkét szekundert is szétszedted a csillag ponton ? A szekunder feszültséget hol mérted közös csillagpont és kivezetés vagy kivezetés és kivezetés közt de össze kötött csillagpontnál ?

svejk

Ehh... ennek így nincs értelme.

Ha itt van az ember előtt akkor tíz perc felmérni a cuccost, így meg csak találgatunk mint a hülyegyerekek.

Ab ovo kellene egy korrekt rajz a tekercsbekötésekről.

No én kiszálltam.

svejk

Még a B-s kismegszakító gyorsleoldási árama is 3-5 szöröse a névlegesnek, tehát jó az.

De kussolok...

Ja, most már ezek után biztos nem kell nekem az a trafó! :)

fpd0kbd4

Mindegyik csillagpont szét van szedve, így kivezetés-kivezetés közöttiek a méréseredmények.Mint írtam is csak a középső oszlop primer tekercse volt gerjesztve. Távolabbi méréssel (3m) sem változott az áramfelvétel.

rotaryfun

Azért mire egy mérés és leolvasás lemegy az nem egy pillanat.   Inkább amit előttem írt valaki hogy a túlgerjesztés miatti szórt mágneses tér "megkergítette" a közelben lévő műszert.
- Hát igen, így elég nehéz előrébb jutni.

fpd0kbd4

Ejnye-ejnye,cserben hagysz. Ha ott lenne föltetted volna a polcra, ahogy nekem ajánlottad.[#ejnye1]

rotaryfun

Tehát akkor csak a 380 vagy a 415 ös primer tekercs lenne használható. Nekem a 415 ös bekötés lenne szimpi, ez esetben meg kellene próbálni mi van akkor ha 2 lesz párba bekötve teljesítmény növelés céljából. Itt viszont már nem mindegy hogy mi mivel lesz össze kötve.
A szekunder oldalon ha sorba kötsz 2 szekundert elvileg 2x53= 106 voltot kapnál amiből 140-150 lenne a szűrt egyenfesz és azt hiszem ez is kellene neked. Ha itt lennél a közelbe biz isten vinném a kacatjaim :)

svejk

Az áram tiszta sor, az előbb leírtam ne foglalkozz vele tovább.

A feszültség is rendben levőnek tűnik.

A trafód most már minden bizonnyal csillag-csillag kapcsolásban van, tehát a 415 V-os tekercs 230-cal való táplálásánál is rendben a szekunder 57V, ez ugye épp 97 osztva gyök3-mal.

Az téveszthet meg, hogy a 97 V-os szekundernél ott a 0 jelölés, de az minden bizonnyal csak egy EPH pont.

A 97 V-ot eredeti üzemben a fázisok közt lehetett mérni, annak is van értelme mert biztos, hogy 3 fázisú Greatz hidat táplált.

Így rendben a mért 57 V.

svejk

Nem! Ne bosszants!

Leraktam volna a lábamhoz e kettő mellé.
(csak a fényképezés miatt dobtam fel az asztalra őket)

de van még több is...

svejk

Persze főleg azért vagyok bosszús, mert tegnap belementem a játékodba és hülyeségeket is irkáltam, ahelyett, hogy megvártam volna egy korrekt kapcsolást.

PSoft

Már...értem a Soproni-t!
Szóval...ide kéne!?[#nyes]

keri

Én is kb. ennek a nettó áráért vettem.
Én úgy voltam vele, hogy kompresszor kellett hirtelen, nem új hobbi[#vigyor]

ááá, mindegy csak gondoltam ha simán át lehet kötni akkor megcsinálom, de egyszerűbb volt megkérdezni mint szétszedni [#vigyor]

keri

Valamelyiken mindig összeveszik valamivel.
Lehet bővíteni kéne, csak még falbavésett fadobozos az óra, így nem egyszerű a csere, mert ezt tuti nem fogadja el az elmű.