Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Igazad van! Sőt mindenkinek! Ez egy paradoxon. Az hogy nem lelkesedek a bizonytalanságból fakad.Utálom megélni a kudarcot. Már több lehetőség is befolyásolja,hogy megharapjam-e az ujjam. Bizonytalan vagyok,hogy melyik győzzön a kíváncsiság vagy az észerűség.Bár lentebb tettem egy ígéretet és az befolyásolja a mérleg nyelvét.

2f428kduf

Csak 2/3 teljesítményt lehet kivenni, a középső oszlop nem használható, benne amúgy is összegabalyodnak a mágneses erővonalak, ha a két szélső ugyanarra a fázisra lesz kötve. Ha szembe dolgoznak, úgy hogy a középső vason záródnak: az fog túl terhelődni, ha meg a két szélsőn megy az összes: azok, talán még telítődni is fognak. Na az nagy bumm!

svejk

Írd már meg a hozzászólás számát , hogy pontosan mit is szeretnél vele csinálni, én már nem találom. :(

svejk

" Mi a jó bánatnak akarjátok levágni azt szerencsétlen harmadik oszlopot ? Nem csinál mágneses söntöt !!!!!!!!!!!!!! "

1 fázisról beszélünk ugye?
Ha a másik két oszlopot gerjeszted akkor bizony shöntöl a harmadik, csak kis terhelésen lehet nem veszed észre.
Így működik a vasmaghúzogatós Hetra trafó, csak ott ebből előnyt kovácsolnak.

Ha nincs levágva akkor legalább kellene rá egy rövidrezárt tekercs ami kiszorítja a fluxust.

jani300

Hát izé , nem, tudom .
Egy oszlopon van a primer szekunder , egymás fölött .
A hetra más ott két külön tekercs között van a tologatós shönt .[#fejvakaras]
Tisztelem a tudásod , de meggyőződésem hogy igazam van .
De hagyom magam meggyőzni ,csak kicsit nehezen :) [#integet2]

jani300

De ezt tisztázzuk azért valahogyan ,mert nagyon bosszantana ha mégsem lenne igazam ...

svejk

Ja..., ha Te csak egy oszlopot és azon levő tekercseket akarod használni akkor az más.

De én úgy vettem ki eddig, hogy két oszlop lenne Frédinek gerjesztve, hiszen azért akarj a tekercsvégeket is babrálni.

svejk

Akkor várjuk meg Frédit mit is akar pontosan.

jani300

Alakul ... :)
Egy oszlopon nálam 0-110-190 es  tekercsek vannak .
Két ilyen oszlop van sorba kötve .
Nincsen vele gond .
Nagy hegesztőnél láttam zegzug tekercselést , ott azért nem lenne egyszerű a helyzet .

svejk

Én persze a hozzászólásomban két gerjesztett tekercsre -egyik szélső és középső- mag típusú kapcsolásban gondoltam.

Lehetne a két szélső ellenfázisban de ugye akkor a középsőnek dupla keresztmetszetűnek kellene lennie, meg ugye akkor nem jöhet képbe a "fűrészelés" . :)

fpd0kbd4

Én még mindig a 3 oszlop gerjesztését tartom cél ként. A #41648#- ban van az elképzelésem. A miről többek között fogalmam sincs, hogy a "mórickarajz" szerinti erővonal kavarással, telítődik-e a középső oszlop vasmagja.

jani300

Na ugye :)
Szerintem is jó hogy ott a harmadik oszlop van hely az erővonalaknak . Max a járom kis rövid darabjai vannak jobban gerjesztve .
Szerintem úgy a jobb ha nincsen levágva a harmadik oszlop ,
De hát nem értek én semmihez  :)
Az én trafóm pedig 50 amperra van méretezve ,azt még a hálózat sem bírja .
Azért kell ilyen nagy teljesítményű hogy az indítási áramlökéseknél ne fojtóként működjön .
Ezt találtam ki magamnak ,lehet hibás elmélet ,de viszont hibátlanul működik .

jani300

Arról beszélünk hogy a két oszlop azonos fázishelyzetben történő gerjesztése is kérdéses .
De hát ,majd elmondod mire mentél .
Ne aggódj én évekig kísérletezgettem ,rendesen trafó telepeim voltak :)

fpd0kbd4

Ha ez nem működik akkor két oszloppal + fűrészeléssel  föladom  az átalakítást.

jani300

Én pedig most adom föl  :)
De ne barosszintsad már el azt a szerencsétlen trafót .
Svejknek valóban többször szüksége volt ilyenre ...
Persze hogy sajnálja .
Több trafóból is raktam össze nagyobb teljesítményűt !
Primerek párhuzamosan ,szekunderek sorba .
Vagy ahogy az áram és feszültség kívánja , úgy köthető a szekunder .