Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

[#t200p41626#]
Hát igen ,de ez a legelső hozzászólásom ebben a témában .
Egyel feljebb javítottam .
De még mindig nem vagyok abban biztos hogy 110 vagy 127 ...
A három fázis természetéből adódik ez a kérdés .

jani300

Na persze most újból elolvasva ott a hiba megint :(
240V az valójában 230V lenne ,elírtam . .

rotaryfun

Inkább mérni kellene hogy legyenek adatok. Okoskodás már volt bőven:). És persze a primerek hálózatra kötését a legnagyobb menetszámú (415V) kivezetésekkel kellene kezdeni. Nem csak a felvett áramot hanem a 97 voltos szekunder feszültségét is mérni kellene pár 10 wattnyi ohmos terhelés mellett.

jani300

Na ezt is megnéztem .
Nem tudom honnét vettem azt a 440 voltot  .
Lehet öregszem :)

fpd0kbd4

Ha a primer csillagpontot szétbontom és csak a középső tekercset gerjesztem 230V-al csillagpont és 380V csapoláson,akkor kiderülhet, egy a szekunderen feszültségméréssel?

jani300

A 415 voltos tekercsel kezdjed mindenképpen .
Ha már annyira nem akarod megpróbálni bontás nélkül a két 220 voltos csapolás megtáplálását .

zozo

Körülményes lenne másik fázisra tenni? -ami nem azonos a konyhaival. Persze ha azok is terheltek, akkor nem sok lehetőség marad.

rotaryfun

A lényeg hogy amit mondtál azzal jót akartál.

rotaryfun

Mindenképp a csillagpont szétbontása lenne az első hogy egymástól elektromosan függetlenek legyenek a primer tekercsek. Ha középső primerre áramot adsz és rámérsz a 97 voltos kivezetés és annak csillagpontjai közé már sok fontos adat lesz amiből lehet lépni tovább. Kíváncsian várom az adatokat de most pár órára el kell tűnjek gép mellől mert meló van :)

000000000

3kw felet már 3 fázisú gyártó is igy szereli.. alata 1 fázis is kiszolgálja a teljesítményt![#rolleyes]

jani300

Belefutottam délelőtt egy ennél jobb 10 KVA körüli 3  fázisú trafóba ,de nem adják ...

fpd0kbd4

Megtörténtek az ajánlott mérések.Részemre kiábrándító!(vagy mégis csak söntölnek a szélső tekercsek)
A csillagpontokat szétkötöttem,a középső oszlopot gerjesztettem. A szekunder kivezetésre 30 Ohm terhelést kötöttem. 229V a hálózati fesz.A sorkapocs jobb oldalán van 3 kivezetés 380 jelzéssel mellettük balra 0 jelzéssel három vezeték közösítve.mérések szerint ezek teljesen különálló  tekercsek( szekunder???). Vagy  mi célból vannak ezek?

A mérési eredmények:

Szekunder tekercs   3.2 Ohm

Primer  tekercs:
 Sorkapocsjelzés   ellenállás   Mért szekunder fesz.

415          2   Ohm            53V
        380          1.8 Ohm            57V
        220          1.3 Ohm            70V
        208          1.3 Ohm            70V

PSoft

Röviden, nem.

Fakanalat használjatok a bableves keveréshez, ne a levegős kulcsot, úgy...menni fog.[#nyes]

fpd0kbd4

Ami lemaradt, az áram felvételek lakatfogóval mérve (számomra érthetetlen) A kismegszakítóm 25A-es és nem a tizedespontot felejtettem kitenni. 220;208 bekötésnél a trafó is erősen búg.

Primer tekercs:
Sorkapocsjelzés  ellenállás  Mért szekunder fesz. Áram felv.

415               2 Ohm           53V               1.6 A
380             1.8 Ohm           57V               3.5 A
220             1.3 Ohm           70V               45  A
208             1.3 Ohm           70V               55  A

PSoft

Idéz(számomra érthetetlen)

Talán...

220V-os, és 208V-os "bekötésnél" már akkora a trafó szórt mágnestere, hogy meghamisítja a közelében levő lakatfogód mérését.