Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Oké! Tehát eredeti funkciójába megfelelőek a paraméterek. Arról is megbizonyosodtam (miután levezetted)hogy az én elképzeléseimnek megfelelően korrektül nem lehet átalakítani. Visszaállítom az eredeti állapotot.Bár már mikor megbontottam  akkor sem volt meg a hitem hogy célt érek. De lentebb tettem egy ígéretet.Így Pál apostol után: A  harcot megharcoltam a becsületem  megtartottam.

svejk

A cél előtt ne add fel!
Most már tudjuk a bekötéseket, feszültségeket azt is hogy könnyen szétbonthatók, tehát most már csak bekötés kérdése és 114 V-ot le tudsz venni róla.

fn47xk7ei

No én is beszállnék az "idegborzolók" sorába. Legalábbis engem már egyre jobban bosszant.Ebben a hónapban már 3 darab Bosch sarokcsiszolóm halálozott el, igazi sorscsapás. Az ipari nagy 230-as csapágya szétrepült és a forgórész rotor része kalimpált a műanyag házban. No gondoltam majd megoldom de addig is vettem egy Parkside-t a Lidl-ben. De ami jobban nyomja a vérnyomásom az a két kis sarokcsiszoló. Vagy 3 hete "elgyengült" és hullázott a fordulatszáma. Kicseréltem a szabályozó elektronikát benne és egy hétig bírta aztán újra ugyanaz a jelenség . A másik kis gépem szintén "dettó", ugyanazt a hibát hozza de azon már nem cseréltem az elektronikát. Nem újkeletű a jelenség mert mikor megvettem tizenvalahány évvel ezelőtt már az egyik rövid időn belül ugyanezen hiba előjött. A kérdésem az lenne: ki lehet dobni belőle ezt az elektronikát és simán rákötni a 230 V-ot? Azért kérdezem mert valahol hallottam , hogy ezeket a gépeket máshogyan, pontosabban 180V-ra tekercselik. [#nemtudom]Vagy csak szóbeszéd és nyugodtan használhatnám az elektronika nélkül is?[#nemtudom]

svejk

hallgasd meg, hogydirektbe kötve jelentősen megnő-e a fordulata.
ha nem akkor Isten áldja..

rotaryfun

Lehet ezt is úgy kellene bekötni egy fázisra mint egy villanymotort. Az egyik tekercs kondin kapná a delejt :)

fpd0kbd4

Ennek a DC szervo motornak a táplálása lett volna a cél.Ez már nem jön össze. Így már nincs konkrét cél ami motiváljon.

jani300

Megbontás nélkül rákötötted a 230 voltot két 220 volt jelű csapolásra ??????????????????????
Akkor két szekunder fázison ott lett volna a megfelelő fesz ...
Gondolom nem .
Mindjárt megkaparom magam azt azért tudod ugye ?

jani300

Ügy nézem a Te kompresszorod az jó fajta .
1400 valamennyit pörög a motorja .
Borítékolnám hogy ez akár négyszeres élettartamot is jelenthet .
Na persze ebben nincsen bót , a háromfázisú már pörög is 2800 at .

svejk

Feszkóra pont jó lehetne, de a 20 A nem fog kijönni belőle.

svejk

Persze ha nem akarod kivenni a 2,8 kW-ot...

jani300

Még mindig a lökött 3f trafó .
Szívesen olvasnék egy korrekt magyarázatot , hogy miért nem az elvárt 97 volt fele jelent meg a szekunderen .
A 415 voltos tekercset táplálva 230 al . [#csodalk]
Az előbb leírtam egyébként csak közben kidobott a fórum .
Hát akkor nem írom még egyszer úgy gondoltam ... [#kacsint]

svejk

fpd0kbd4

Még megcsinálhatom.Gondolom a középső és valamelyik szélső oszlopot kell. Bár csak teszt jelentősége van, mert mint "svejk" írta nem lesz meg a számomra kívánatos áramerősség.

jani300

Biztos ?  [#kacsint]
415 FELE 207,5 ehelyett 230 at kötött rá .
Nőnie kellett a 97 felének is .
Ok a gyök három , csak nem biztos hogy pont itt .
Azért remélem még nem haragszol :)

svejk

A trafó csillag-csillagban üzemelt az áttétel ugye 415/97.

Egy oszlopot használ az áttétel nem változott tehát 415/97 = 230/ötvenvalahány

egyébként Te is ezt írtad:
"Nőnie kellett a 97 felének is ."

Nőtt is, a 97 feléről ötvenvalahányra.