Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

Rhino vagy 3DMax-ban egy bizonyos megoldáshoz oktatót keresek, nem ingyen kérem! órabér megállapodás szerint

+36306090369

az egyik kérdésem az lenne Rhinoban hogyan tudom a hátteret eltüntetni hogy rendelelés után ne legyen?

ecp4rs0md

Keresek olyan esztergályost aki EPA320-as gépen dolgozik, vagy dolgozott, kérem írjon üzenetet. KÖSZÖNÖM!

55xuwevre

Sziasztok!

Valaki tud segíteni?
Van ilyen motorom, de nincs vezérlő hová forduljak?
Legalább simán forogjon, persze jobb lenne, ha tutin működne.
Kösz a segítséget.

dtb

Nem igazán értem az embereket... Olyan rohadt megerőltető volna beírni egy pontos típust, ha már segítséget kér valaki, hiszen csak le kell olvasnia motorról. A jó minőségű, olvasható fotó már úgyis csak a mesében létezik...

55xuwevre

Oké!
Értem.
BAG CH-5422
Typ SAC90S25/3TB/FT/EY-2048

Bordogh

Üdv! Vettem két festo pneu szelepszigetet nemrég. Útváltó szelepeket rendszeresen használok, gondoltam itt az ideje tovább tanulni. A sziget típusa: CPV-10-VI0029 monostabil5/2 szelepek vannak benne, szelepek típusa 161414 M502. A vezérlés a tetején CPV10-GE-ASI 8E8A Z. A szelepek betápja 24V DC. A kérdésem az lenne hogy mivel vezérelhető? Három polusú kb 8 millis csatlakozói vannak szelepenként. Végállás kapcsolókkal vagy indukciós szenzorokkal vagy mikkel vezérlik illetve milyen vezérlő feszültségre lehet szükség? Köszi a választ! (kerestem neten de nem találtam hozzá olyan leírást amiből ezeket megfejtettem volna)

izbeki

Ez a szelepsziget As-i buszról vezérelhető, az M8 csatikra plusz perifériák (pl. végállások) köthetők. Otthoni használatra csak annak javasolt, akinek van pl. egy  Profibus-ra köthető As-i vezérlője, így pl. PLC-ről tudja vezérelni.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

Bordogh

Köszi a gyors választ. A plc-t hova lehet bekötni? Már csak azért mert a két lapos kábel a 24v betáp a két sor behúzó tekercsnek, melyből az egyik teljesen felesleges mivel csak egy sor tekercs van a szelepeken, és ezen kívül kizárólag a három pólusú csatlakozók vannak rajta 8 darab a 8 szelep felett.

Bordogh

Ennyi az össz csati.

izbeki

Csak akkor tudod használni, ha van As-i vezérlőd!!!
Az a lapos kábel speciális As-i kábel, a képeden a bal oldali a szenzoroknak, a jobb oldali a szelepeknek adja a tápot, illetve ezen mennek az adatok is. Neten talász infót a rendszerről, de szerintem szerezz helyette egy sima szelepszigetet.

izbeki

Az előbb még fordítva volt, itt a bal oldali a szelepeké, a jobb oldali az érzékelőké!

TBS-TEAM

Pin assignment "Bus" (yellow cable):
1 Pin 2: AS-Interface + (brown)
2 Pin 1: AS-Interface - (light blue)
Pin assignment "24 V DC" (black cable):
3 Pin 2: +24 V (brown)
4 Pin 1: 0 V (blue)

0-7-ig sensor bemenet PNP
József

TBS-TEAM

József

Bordogh

Köszi! Ez nagyon hasznos volt !

m8zmkic73

Sziasztok!

Hozzáértők válaszát várom. Gyárttattam egy lakatos műhelyben alumíniumból 90 fokos kis alkatrészt. Mint laikus, inkább az elektronikához, mint mechanikához értő, láttam már alu táblát. Az alkatrész ki van stancolva, kifúrva, meghajlítva. Amikor megkaptam az alkartészt, látni lehet rajta, hogy alumíniumból készült, a színe viszont kicsit sötétebb. Ha megdörzsölöm, olyan piszkos lesz a kezem tőle, mintha egy hét munka után sem mosnék kezet.
Jól gondolom, hogy a gyártás miatt az olajkenéstől lett ilyen "koszos"
Kérdésem: milyen vegyszerrel, milyen módon lehetne ezt letakarítani? Ez az alkatrész egy fehér műanyag doboz sarokmerevítése lesz, nem szerencsés, hogy beszereléskor az alkatrészről a kézre, a kézről a fehér műanyagra kenődik a kosz.
Tudom, az eloxálás szóba jöhetne, de belül lesz, nem fog látszani, egy olcsóbb megoldást keresek.

Előre is köszönöm a hozzászólásokat.