Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Csak feltetted a keresztkérdést .
Az nem 400 voltos üzem ,hanem 3 fázisú megtáplálás .
MÁS KÁPOSZTA ...

fpd0kbd4

Ez jogos,de akkor szerinted mi a probléma? A középső tekercs miatt telítődhet a vasmag?

jani300

A 3 fázis vektoros ábrázolása adhat magyarázatot .
De tanítani az külön szakma ,nem tudom hol kezdjem ...

fn47xk7ei

"A három fázis is túlgerjeszthetné"[#fejvakaras]Miértgerjesztené túl? Gyárilag van a vasmaghoz,teljesítményhez, feszültséghez,stb. méretezve.A 3 fázis pedig időben eltolva egymástól. A 3 fázisú transzformátor primer tekercseit párhuzamosan kötve egy fázisra  már más helyzet adódik. Igazából ugyanazt a teljesítményt tudsz kivenni belőle mind ha 2 oszloposra redukálnád a transzformátort úgy mint valaki előzőleg ajánlotta a transzformátor átalakítását egy oszlop levágásával..."Egy laikus kérdést kívántam elkerülni".. segíts mester![#help][#nevetes1]

jani300

Mi a jó bánatnak akarjátok levágni azt szerencsétlen harmadik oszlopot ? Nem csinál mágneses söntöt !!!!!!!!!!!!!!
Azt tudom hogy szeretsz flexelni ,de ez nem tudományos indok :)
Annyit segítek hogy a tekercsben átmenő mágneses erővonalak számítanak .

jani300

Egyébként HA  MÁR SZÓLÍTOTTÁL ,SEGÍTEK SZÍVESEN :)
Könnyebb cipelni ,és rezed is keletkezik . Ha levágod .
De ez nem kérlelhetetlen műszaki indok ...
Én most szíven szerint Tibor telefonos segítségét kérném :)

jani300

Ülsz a kényelmes fotelodban és kacarászol rajtunk :)
Nem szép Tőled :)

fn47xk7ei

Mondjuk a te segítségedet kihagynám![#nevetes1]

jani300

Nem gond .
De attól még rádférhet ebben a témában .
Én ezt tanultam , és érdekel is .
A hegesztés témáiban komoly ismereteid vannak , látszik , elismerem .
De én nem sértegetek senkit !

jani300

De akkor magyarázd már el ,nekem szerencsétlen tudatlannak , mi előny származik abból ha levágod a harmadik oszlopot .
Ugye villamos paraméterek változására gondolok ,ha nem lenne egyértelmű !

PSoft

Mondom, hogy...olvaslak benneteket![#vigyor2]

jani300

Írhatsz magánban is mert itt most besokalltam :)

fn47xk7ei

Jani ne provokálj. Olvass és helyesen értelmezd!Az írtam, hogy ugyanazt a teljesítményt tudod csak kivenni három oszlop használatánál mint ha kettőt használnál.Amely trafómat átalakítottam 3 fázisúról 1 fázisú 400 V-ra azt azért tettem mert nem mindegy mekkora helyet és méretet foglal el valamint mindenképp egy fázisúnak kellett lennie mert primer oldali teljesítmény szabályozásra  van szükség . A szekunder oldalon nem lehet mert ott 2000 A feletti AC áramra van szükség. A levágott tekercs pedig esetleg jó máshova, akár tartalék tekercsnek vagy másik egyfázisú transzformátornak.Remélem nem kezdesz el megint értetlenkedni mert akkor hanyagollak.

fpd0kbd4

A trafóban gerjesszük a feszültséget,ne egymás között!
Egyet megígérhetek. amennyiben a tekercs kivezetések alkalmasak, kipróbálom még ha elb@szom a trafót, akkor is.

fpd0kbd4

Ezt csak általánosban akartam nem személyre szólóan!