Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

A 41602-ben linkelt szimulációból úgy látom, hogy az S erővektor akkor igyekszik leginkább borítani a hintaállványt, amikor a hintakötél a függőlegesre kb. 20 fokot zár be.
Följebb is kevésbé, meg lejjebb is kevésbé.
Ezért a hintaállvány optimális csúcsszögét, biztonsági rátartás nélkül 40 fokra gondolom.
Az én kötélhintám állványa ezért 45 fok csúcsszögű lesz.
Csúcsmagassága 4m, 6/4"-os fekete vezetékcsőből hegesztve, és csavarozva.
Talpakon állva, nem lebetonozva, mert szétszedhető, mobilizálható kell legyen, hogy másra is használhassam a ház körül, ha kell.
Meglátom, mit bír. Száztíz kilóstól nincs nehezebb ismerősöm és kötélhintán vízszintes fölé biztos nem repül.
Mindenkinek köszönöm a véleményt, hozzászólást.

Szalai György

Azért nincs mert nem kell. Ami kell, az van.
Sajnos abból is rengeteg van. ami már nem is kell, de rajta vagyok a feladaton.
Fogy a szemét.

Szalai György

Szívesen megadom az összes változót, csak mond, hogy mi kell.
Nem titkos.

PSoft

Akkor Neked, az elmúlt majd tizenhárom évben nem is volt igazi CNC-s sikerélményed?[#smile][#kuss]
Vagy, csak olyan...virtuális?...[#vigyor2]

Szalai György

PSoft

Visszatérve a nyüves hintaállvány csúcsszögére...

Csak baxta a csőrömet, -majd egy napon át- hogy nem tudom nálam, mennyi az annyi.
Így hát..."megsaccoltam".
(nahhh, most aztán oan' "tudományos" leszek...)[#smile]

Kérem szépen, nálam...ennyire sikeredett az annyi.[#vigyor2]

Szalai György

Én meg most már azt is tudom , hogy az enyém miért lesz annyi.
Köszönöm, hogy megmérted.
És még tanultam most valamit: Előbb kell megtalálnom a választ, mint ahogy itt felteszem a kérdést.

55xuwevre

Sziasztok!

Valaki tud segíteni? NCT 99T vezérlős gépnél hogyan tudom beállítani a tokmánypofák végére a ? koordinátát?

Timár László

A túlméretezésről:Mire méreteztek egy 4 lábú széket?
Ugye nem a terhelést osztjuk el a négy lábra. Mert egy székre bizos rá fog ülni egy legalább 120 kilós ember úgy, hogy a végén két lábán fog billegni, de ha a sarkára ül, akkor egy lábra jut az egész terhelés, és nem csak statikusan, hanem télikabátban ráhuppan. No és a felesége meg az ölébe ül, kedvező esetben. Vagy nem a felesége..
És akkor pont a kedvező terhelési esetről beszéltem.

fpd0kbd4

Sziasztok!
Lehet,hogy ostoba kérdés ezért teszem föl itt.A csatolt képeken lévő 3~ trafóról lenne szó. Lehetne párhuzamosan kötni a 3 primer tekercset 1~240V-ra? Föltételezve,hogy tudnék kivezetni egy primer köri csillagpontot,mondjuk a nullának,a sorkapcson pedig párhuzamosan kötni fázisra a három kivezetést? Esetleg a szekunder tekercseket is párhuzamosra kötni.  Ha igen,az "adok-veszek"-be föltett trafót megvásárolom magamtól-magamnak!

jani300

Kíváncsi vagyok a válaszokra !
Párhuzamosan a három szerintem nem fog menni ,túlgerjesztődik .
Én megpróbálnék rákötni két 220 voltos primerre adni 240 voltot . Az vonali feszültségnek tűnik  ,mindha egy fázis hiányozna . Kötni ne kössél semmit elsőre .
ÉS a szekundert  mérni kellene .
Mi az a feszültség amit használnál ?
És biztit tegyél a primerre hátha sok lesz a gerjesztés .
Ha a primer csillagban van akkor elvileg 127 volt körüli feszültségűek a tekercsek egyenként , a 220 voltos táplálásnál . Tehát kettő sorban van .

jani300

127 VOLT INKÁBB 110 LESZ AZ .
Így használok egy hasonló kivitelű autotrafót .
De azon 110/190 voltosak a tekercsek .

fpd0kbd4

Egyenirányítva 130VDC amit tudnék hasznosítani.Jó lenne a lehető legnagyobb teljesítményt kivenni. Egy tekercsel üzemeltetni az elég karcsú.

jani300

Az két fázis , két tekercs . Amit írtam .
2/3 teljesítmény .
Többet nem hiszem hogy ki tudsz hozni belőle .
Ezért vagyok kíváncsi mások válaszára mert ezeken sokat filóztam régebben .

Vetesi75

Két oszloppal egyfázisról csak akkor mükszik, ha a harmadik oszlop leflexelődik.  :)