Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Ennél a kínai forgatónál 1:6 a lassító áttétel.
Ha pl. 1600-as felbontásra állítod a motorhajtásodat (1/8 microstep), akkor 1600*6/360=~26.666666666-ot adjál step/fok felbontás értéknek majd a CNC vezérlőd A tengely beállításánál.

A kiadott step impulzusok meg persze hogy csak egész számok lehetnek majd, de ezt az adott tengely interpolátora kezeli, és itt több tényező közül csak egy a step/fok adat, ezért tört szám is lehet.

PSoft

Faca lett.[#eljen]

A kereszttartó nyúlványai...mi célból?

Szalai György

Mászókötél, vagy ki tudja.

zozo

Oszt' legalább az átfordulást is kipróbáltad? [#vigyor]

Gondolom készül már a csapágyazott felfüggesztés és az EU szabvány ülőke is. Na, azt hogyan fogod kipróbálni...[#vigyor]

PSoft

Úgy látom, a bátorságnövelő is meg volt hozzá.[#nyes]
[#t19p105552#]

zozo

Ja, tényleg, a fele hiányzik. Így én is ki mertem volna próbálni, bár csak 105 kg vagyok.

remrendes

Szalai György

Erre a hintára csak bolhacirkuszt lehet alapítani. Hagynám inkább pihenni a mentősöket is.
A régi legények szilajsága, akik kést hordtak a csizmaszárban és a búcsúban átfordultak a hajóhintával, már elenyészett a múltban.
Mai fotelsportolók között olyan nem terem.

Azért nagyon jó érzés ám újra megtenni a gyerekkor legkedveltebb mozdulatait.
Aki hintázott állva, trehány rutinból egy kézzel csak egy kötélbe kapaszkodva, az tudja, hogy mi vész el idősebb korra az egyensúlyérzékből.
Talán valami visszahozható.

Pali79

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Akkor nem görcsölök az áttétellel, marad az eredeti elképzelés. Holnap megrendelem a kerekeket, szíjat hozzá, aztán majd beszámolok milyen lett.

remrendes

AXBB-nel az IDC csatlakozo kifejtesehez mit erdemes hasznalni? Az UCSB jel elosztot, vagy eleg egy sima kifejto panel?

dezsoe

Szia!

Mivel az IDC csatlakozó nem leválasztott, érdemes egy UCSB-t, vagy más, optikailag leválasztott kártyát rákötni.

dw6duvt6i

Sziasztok!
Építeni szeretnék egy cnc eszterga gépet, egy egyetemes gépből indulnék ki. Egy kis segítségre lenne szükségem. Érdeklődni szeretnék, hogy valakinek van-e egy részletes leírása a vezérlés megépítéséről, illetve arról, hogy pontosan milyen alkatrészekből épül fel?

designr

Olyan összefoglaló leírás amilyenre gondolsz szerintem nincs.
Talán nem is lehet ilyet irni,mivel minden gép-vezérlés más..
Szerintem olvasgasd a fórumot,biztos vagyok benne hogy majd minden felmerülő kérdésedre választ találsz..
Ha elsőre ilyen komoly átalakitásra készülsz akkor még fontosabb hogy mások példáiból okulva lásdd mekkora motor..milyen vezérlő..milyen program..
Ha konkrét kérdés van biztosan kapsz választ,de senki sem fogja lépésről lépésre leirni hogy pontosan ez-és ez az alkatrész kell neked igy és igy beépitve..mert egy régi gép átépitése kb 50 ismeretlenes egyenlet..
Milyen gépet épitessz át?
Mekkora elektronikai -forgácsolós gyakorlat ,géppark van?
Szervó vagy léptető?
Általános vagy valami spec célra?
Esetleg van más kisebb hobby vagy nagy ipari cnc gépekkel közelebbi ismeretség?
Csak a hajtást épitenéd ki vagy teljes átalakitás lenne?
Sok sikert..

Kristály Árpád

Segítséget kérek!

ELTEK smps 1500 gépkönyv kellene....

KÖSZÖNÖM előre is a segítséget[#worship][#worship][#worship]

GG