Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

juhasz

Változott a Nano bootloadere, a processzornál tudod kiválasztani, lehet az Old bootloader kell neked.

Arany János

Köszönöm!
De egy régebbi Arduino lett a megoldás.

RJancsi

Mindenkinek köszönöm az ötleteket! Annyit kiegészítésnek, hogy a magasítás lehet alul-felül sík és zárt, mert a 4 db furaton kívül (két csavar + 2 tüske) csak a motor és világítás kábelei mennek át rajta. A fúró oszlopa a felső tömbből indul, nem megy le az alsó öntvénybe.

Nem szép, de házilag kivitelezhető megoldásként most olyasmiben gondolkodom, hogy alul felül lenne egy egy lv. 12-es 120x150 mm-es lemez (ez elég könnyen beszerezhető), a kettő közé meg behegesztek egy 100-110 mm átmérőjű kb. 80 mm hosszú vastagfalú acélcsövet. Utóbbit le tudom oldalazni, van esztergám. Így a csavarok a csövön kívül a lemezek sarkaiban lesznek, jól hozzáférhetően.

csjoki

Szia! Egy megoldás.

RJancsi

Ez nekem két okból sem tetszik. Az egyik, hogy nálam az oszlop áll (fixen benne van az alsó öntvényben az emelő csigahajtással együtt) és a teljes felső rész csúszkál rajta le-fel. A másik, hogy ezt a négy csöves megoldást nagyon gyengének találom. Ahhoz képest, hogy asztali gép, ketten alig bírtuk megemelni, szerintem bőven 100 kg felett van a tömege és ennek nagy része nem az alap (asztal) hanem a felső rész. Osztozom jani300 véleményével [#t200p41988#]

jani300

Gyorsan lőttem két képet az én oszlopos-asztali fúrógép kombómról . Lehet közben feldőlt a gép ... :)
Kis kekeckedés van benne beismerem .
De ahol fúrnak ott hullik a forgács , az esti termés még ott van a gépen .
A négy cső közül és a lukból ezt kitakarítani bizonyosan öröm .
Legalább akkor szigszalaggal körbe kellene tekerni a magasító csöveket .

PSoft

Azok a "csövecskék", nagyon vékonykára sikeredtek.
Pedig...lett volna ott hely, sokkal nagyobb átmérőnek is.

csjoki

Igen, lehetett volna vastagabb is, de ez volt készleten.
Egyébként nagyon masszív így is.(Mindig van jobb!)

szf

Sziasztok.
Üveg csövet kellene megtoldanom. Utána le vákuumolni.
Milyen kellékek kellenek hozzá, csinál e itt valaki ilyet?
Hol lehet venni hozzá alapanyagokat?

zozo

Nocsak, nem ér le a hordó aljára a hébér? [#eplus2]

TBS-TEAM

Keress fel egy üvegtechnikával foglalkozó céget.
Mert a megtoldás után feszültségmentesíteni kell.
Mert eltörik még külső behatás nélkül is.
József

g89ketty

PSoft

Van hozzá egy fasza, eladó vákuumszivattyúm.[#kacsint]
(anélkül...nem úszod meg)

PSoft

Te, balatoni gyerek vagy...[#kacsint]
Melyik borosgazda tolja le a hordó fenekére a hébért?

szf