Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Dehogyis ,csak büszke voltál hogy neked van :)
Akkoriban ez volt a menő .
A hosszabbító meg a szomszédasszony miatt ugrott be ,mert már kettőnek is levágta a végét :)
De vettem neki függőkonektort ,mert mindenkinek azt híresztelte hogy én toldottan neki meg szigszalaggal , pedig megmondtam hogy szabálytalan és én nem is láttam :)

PSoft

Azééé...

Én, kerülném a helyedben a szomszédasszonyt.
Főleg azt tudva, hogy már...
Idézkettőnek is levágta a...végét
[#vigyor]

jani300

Ugyan már ... :)
Ordít mint a fába szorult féreg ,muszáj meghallani :)
Pár napja jött hogy nézzem meg a fűnyírót mert nem jó .
De én tapasztalt vagyok és vittem egy kézifúrót és kipróbáltam hogy már megint a hosszabbító :)
Meleg volt ,megfelelően volt öltözve ,hát nézegettem ha már kiordított . Nem problémázott rajta :)
Barátságos , de "sok" lenne , inkább haver .
Egyedül vagyunk egyébként állítólag mindketten ...

jani300

Megindítottam a forgórészt , szépen működik a szivattyú .
úgy néz ki mindha röpsúlyos kuplung vagy valami hasonló lenne a forgórészben ,hallani hogy forog ,de később kezdi el hajtani a kihajtó tengelyt .
Vagy az erőszakolás közben eltörtem valamit benne ...
Szivattyúként nem kell , faragni kellene bele gördülőcsapágyas forgórészt .

zozo

Volt anyósomnál nekem is meg kellett nézni a múltkor a fűnyírót. Azt mondja, pár perc után leáll.

A hosszabbítónál nem léptem tovább, az utolsó 4 méteren volt 3 szigetelő szalagos betekerés, egyik elcsúszva már, kinézett mellette  az összetekert rézdrót :)

Hétszentség, hogy az anyósoknak külön védőszentje van, normál ember ebbe 3-szor belehalt volna már.

bznc93pf5

1.5 mm vastag száltcsiszolt sárgarézlemezt árulnak Magyarországon? tud valaki eladót?, 2hónapja ígértek hogy 2 hét múlva lesz, azóta hitegetnek,
én is körbenéztem neten de eddig még nem találtam

Bicska

Bronzkerben nem lehet? (meg nagyon régen az ABM kuprálnál is sok minden volt)

ebalint

Gravotrade?

Nagyon régen vettem tőlük.

Messer

Faggatom Google "barátunkat", de egyelőre nem árulta el, hogy van-e lehetőség a Hurco gépekhez "mellékelt"
WinMax Mill 8 programban a holtjáték kompenzációra.
Valaki felvilágosítana?

may47wb

Üdv Mindenkinek!

PCI-os elsődleges LPT port beállításában kérnék segítséget. Mach3 nem igazán akarja kezelni. Le írná nekem valaki részletesen, mit hogy kell beállítani?
Előre is köszönöm.

MacGyver

Szia,

Én is épp ezzel küzdök, olyan tanácsot kaptam hogy a MAch3 nem megy 64 bites win7-en szóval ezt nézd meg, 32bites kell (nekem újra kell raknom majd és kipróbálni..)

Ha nem ez van, akkor próbáld esetleg azt ki hogy az eszközkezelőben keresd ki az LPT kártyát, (lásd csatolt kép) és az IO Range résznél lévő első cím tartományt kell elvileg a MACH3 port&pin beállításához beírni az alap beállítás 0x378 helyett.. remélem segít... ha igen, írd meg, mert még nekem sem megy :D

may47wb

Helló!

Én XP-t használok, csak a Mach3 miatt. A Mach3-at még nem is próbáltam win7 alatt. Világos amit írtál. Nekem sima PCI-os LPT kártyám van és ez már működött ebbe a gépbe, de most valamiért nem akar. Úgy tudom a PCI Express-es LPT portot nem érdemes 3D nyomtatóhoz, cnc-hez használni mert nem fog rendesen működni oprendszertől függetlenül. Megírom  ha jutottam valamire.

dtb

Az UCCNC előtt én is Mach3-mat használtam, PCI-s bővítőkártyával, 64-es Win7 alatt. A Win7 a mai napig meg van, csak már a bővítőkártyát vettem ki, mert már nem kell, de arról megy  a cnc gép a mai napig. Az itthoni gépemen Win10 van, simán megy rajta a Mach3, igaz, csak demó módban, de elindul, és használható.
Elég régóta elérhető már a windows-okon a kompatibilitás kezelése, ehhez a futtatandó programra (NEM A START MENÜBEN, HANEM A TÉNYLEGES HELYÉN!) kattintva jobb egérgombbal, majd  a kompatibilitás fülön szépen be lehet állítani a kívánt winfos verziót. Még huszonéves dos-os könyvelőprogramok is mennek így, az imádott dbase adatbázisukkal. Nem hátrány, ha be van jelölve a futtatás rendszergazdaként, mert ha ez nincs, akkor nem fér hozzá a hardverhez a program. A portot az eszközkezelőben kell megnézni, és az ott látható értéket kell beírni az LPT port címére. Ennyi.

TBS-TEAM

Mach 3 oldala, hogy tiszta legyen mivel megy biztosan és stabilan.

A szenvedések elkerülése érdekében.

https://www.machsupport.com/software/mach3/

De lehet küzdeni.

József

dtb

Nem kell küzdeni. Megy a 64-bitesen. Hosszú hónapokon keresztül ezt használtam LPT-vel, míg meg nem vettem az UCCNC-t. Most is be van állítva, működik(UcEth400)