Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TROMF22

Firefoxot használok, és nem is nagyon szeretnék váltani.
Ezzel összefüggésben blokkolt is egy oldalt amit időnként szintén a tudomásomra hoz, sajnos.

remrendes

Hat, hogy erre mi jo, azt nem tudom. Nezd meg nem telepult e be valami a Windowsba.
Malwarebytes, HitmanPro, Zemana lehet megoldas az eltavolitasra.

TROMF22

Úgy tűnik van egy kedvenc oldala.
Természetesen semmi köze a DIGI-hez.
Egy hírportál al-oldalára ugrik fel időnként.
NOD32 van fenn, most soron kívül végig zavarok vele egy vizsgálatot. El tart egy ideig, csak legyen eredménye :(

dezsoe

A NOD32 nem fog találni semmit. Ha találna, már megtalálta volna futás közben. Malware irtásra a Malwarebytes való, ahogy már írták. (A malware - ami valószínűleg van a gépeden - az nem vírus, ezért nem ugrik rá a vírusirtó.)

MoparMan

fura nevű programokat keress, de én inkább böngésző pluginra tippelek

dtb

Két dolgot nézzél meg. A vezérlőpult, programok telepítése. Rakd dátum szerint sorba, és fel fog tűnni, ha valami olyan progi van, amit nem te raktál fel. Ha itt nincs semmi, akkor Firefox -> Eszközök -> Kiegészítők menü, és minden kiegészítőt és bővitményt tilts le, firefox újraindítás, és egyesével kezd el engedélyezni. Meg lesz az....

000000000

Egy oldal hitelesitést vár a böngésző igy reagál elsönek pl 443 port ssl nem az alap 80) ne gondolj egyböl fertözöt oldalra de ki lehet ugorni lentebb fel is ajánja (legördülö)...

000000000

Nagyon szeretem sandboxie![#nyes]
Lehet buborékban is biztonságosan böngészni vagy (alkalmazást futatni) és nem lasitja az op rendszert sem....link
link2

MoparMan

az jó ha segítesz, de hülye tanácsokat ne adj...

1. a címből 110%-osan látszik, hogy valami kamu cucc, főleg, hogy kéretlenül nyitogatja a böngésző
2. amiről te beszélsz az az SSL tanúsítvány hiba. az egyrészt nem így néz ki és a szöveg sem ez rajta. azt megfelelő körültekintéssel felül lehet bírálni ha szükséges.
A képen láthatót semmiképpen nem javasolt.

gtibi

Szerintem ezt kaptad:

https://hvg.hu/tudomany/20190728_chrome_bongeszo_atiranyit_nyeremenyjatek_oldal_upc_telekom_kamu_nyeremeny_bankkartya_adatok

"Hogy megtaláljuk a felelőst, a Kaspersky Lab víruskeresőjének fizetős és a Malwarebytes ingyenes kiadását is bevetettük, egyik sem talált semmit."

TROMF22

Mindenkinek köszönöm a segítő szándékot/információkat.
A tegnapi késő esti bosszankodás után most kerültem ismét gépközelbe.
(Sokkal kellemesebben telt az elmúlt majd' 24 óra: tíz éves unoka ünneplése Budapesten és elhozatala Miskolcra három hetes vakációra.)
Egyelőre nem csináltam semmit. A NOD32 lefutott, de néhány apróságon kívül nem jelzett semmit, de ahogyan írtátok ez nem az ő asztala.

Mivel sem a szoftver világ sem az angol nem erősségem igyekszem értelmezni az ajánlásokat és képességeim szerint kis lépésekben haladni. Nem szeretnék kicsiből nagyobb zűrt csinálni.
Most először letesztelem, hogy itt ólálkodik-e még és változtak-e a szokásai.

TROMF22

Köszönöm szépen az infót!
Nálam bizonyosság lett, hogy hajszál pontosan ebben a témában és ezen a módon a Firefox böngésző is érintett.
(Továbbá semmit sem értem volna el azzal, ha átköltözöm a Chrome-ra.)
Úgy tűnik, hogy ez nem az én tudásszintemen fog megoldódni.
Reménykedem, hogy már sokan dolgoznak rajta.

000000000

Parazita oldalakat ez is kiszedi a böngészöböl ha bezárod de nem a virust ami a win felugrik nod32 nem véd ki mindent...

Jozs

Nekem tegnap este pontosan ilyen oldal jött fel Firefoxban, amikor valamelyik Index fórum topicot nyitottam meg, csak éppen a Telekommal kapcsolatban. Sajnos képernyőmentést nem csináltam. Bármelyik Index topicra mentem, néhány másodpercig azt mutatta, majd jött ez a kéretlen oldal. Mivel csak az Index fórumnál jelentkezett a dolog, nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Mára elmúlt a jelenség, minden okésnak tűnik.

TROMF22

Ez szimpatikus, mert legalább tudom mire kattintok/mit jelölök be.
Egyébként nyugi van, ma még nem jelentkezett.
Vagy csak erőt gyűjt :).