Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Egyújabbgépépítő

Valóban béna voltam!
Feledékenységem miatt tesztelek egy jelszó kitöltő programot.

Arra nem figyeltem, hogy amiről úgy gondolta azt kitölti, persze nem oda való tartalommal.

ajpwg6jrn

Sziasztok, hengergörgős lineárokat lehet "Z" tengelyhez tenni hagyományos marógépnél. Nagy tömegű a motor + főorsó. (70 kg kb.) 25- ös sínek 4 kocsival.
Most hirdet egy párt DLaci az adok veszekben, de kicsit elbizonytalanodtam hogy olyan irányú terhelésre alkalmas-e?

istvan3

A hengergörgős lineáris rendszer ugyanúgy 4 irányú terhelés felvételre van tervezve, csak még komolyabb.
Bőven jó lesz.

svejk

Köszi!
Megkérdezem majd az itthoni Isel-t, tudnak-e hozni.
De majd azért jól leülök előtte. :)

Szalai György

Z kocsikon szinte nincs X és Y irányú terhelés.
Vagyis itt a görgős kocsi is majdnem terhelés nélkül fog futni.
Ha nincsenek a görgők hevederbe fűzve, (olyan kocsi is van) akkor kicsi terhelésen még vízszintes felhasználásban is hajlamosak az összeszorulásra.
Nagyon össze tudnak torlódni és nem is jönnek szét, csak ha vízszintesbe fordítva ide/oda tologatod őket.
Légy résen.

Szabó M. Béla

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a képeken bejelölt kivezetés az mi ennél a potinál?

000000000

A poti fémházának forrasztási pontja.

Szabó M. Béla

6rk75uezn

Na ez engem érdekel,mert én akarok készíteni egy osztófejet amit majd tudok használlni a marógépen is (még nincs meg,Me-250-ent akarok) meg tudjam használlni az oszlopos fúrógépen is.
Valami ilyesmire gondoltam:9:30-tól a lényeg.

Ez egy arduinóról hajtott osztókészülék.

Folytassuk üzenetben.....

Devecz Miklós

6rk75uezn

Köszönöm a többieknek is a segitséget!![#taps]

Továbbitottam az ismerősömnek a megoldásokat,köszönöm a kalkulátort is,jó dolog!
Mai világban már sok mindenhez van kalkulátor,de most nem gondoltam hogy már az osztáshoz is létezik.
Pl rovátkoláshoz illetve recézéshez is használom.

6rk75uezn

Látom a tiéd a videó!
Tárgyaljuk ki üzenetben hogy mi kellene hozzá stb stb...
Köszi szépen.

vjanos

Van egy Lidlis száraz-nedves porszívóm. Egyszer csak megállt, eltörött benne a szénkefe :S

Szereztem bele újat, összeraktam, de szerintem jobban szikrázik, mint kellene.

Összerakás előtt megmértem a kommutátor átmérőjét és egy méretben passzoló  dugófejen rácsiszoltam a szénkefére a rádiuszt. Óvatosan, hogy szögben jól álljon.
A kommutátor árkait kikapirgáltam egy fogpiszkálóval, a palástja szerintem szép, körömmel nem érezni bemélyedéseket.

Mennyire normális ilyenkor az átlagosnál nagyobb szikra?
Körbe nem ér... de eléggé világít. Még csak pár percet járattam.
Bekopik idővel magától, vagy elrontottam valamit?

Révész Richárd

Lehet, hogy javul valamit, de csodát ne várj.
Ha nem " körtüzes" akkor menni fog.

Olyan fos szénkeféket árulnak manapság.....

Van egy kb 9 éves Hiunday ütvefúróm. A gyári kete bírta kb 4 évig erős használat mellett.
Vettem bele újat, max 1 évet bír.

000000000

Ha nincs hozzá hajtáselektronika, hanem csak sima be-kikapcsolóval működik a motor, akkor pár 10 nF-os, 630 V-os kondit kötve a szénkefékhez jelentősen csökkenhet a szikrázás.