Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ez egy bakdaru tartószerkezete lesz, meglévő anyagból, ezért voltam kíváncsi hogy mit bír középen egy ilyen 3 méteres HEB 160-as, 2tonnát szeretnék néha megemelni vele.
Köszönöm a számításokat!
Többen is küldtek magánban hasonló eredményeket, mint amit Te küldtél, úgyhogy tök jó minden! Köszi!

dtb

Jó nektek, villanyászoknak, fél szavakból is megértitek egymást! :-) Ha nem is akarlak az írással fárasztani, azért alkalomadtán egy  pár fotót feltehetnél róla, nekünk halandóknak is, és speciel vizuális típus vagyok, jobban megértem, ha látom is! [#nyes]

jani300

dtb

Köszönöm, így már értem! A link alatt még van egy érthető leírás is, azt még én is megértettem :-)

jani300

Keresnek nálam valami ehhez hasonlót .
Mit lehet ezért kérni ?
Egyébként több éve nem volt a kezemben ,de egyből tudtam hol van :)
Ja , fúrót nem adom ,az csak a kúp belsejét védi .
Egyfázisú 42 voltos , ritka mint a fehér holló :)

Motoros

Ritka mert már hasonló kis fordulatú bődületes nyomatékú kézi megfogású fúrót már talán nem is gyártanak, ez a szörny nem a fúrót forgatja hanem a kezelő személyt, ha az nem elég körültekintő és hozzáértő. Nekem volt ilyenem [#csodalk]

PSoft

Nem mérvadó, de...
Én, jelképes összegért, szinte "ajándékba" adtam egy fórumtársunknak pár éve.
Az, 3x42V-os volt, trafó is volt hozzá.

Ami megmaradt, az nekem is 42V-os, de az enyém kommutátoros motorral van szerelve.
Vagy esetleg...ez is az?[#nemtudom]

jani300

Persze ez is szénkefés .
Szégyellném is magam ha nem lenne kb 1,5 KWA es trafóm a háromfázisúhoz :)
De nem jött most össze a megtekintés mert mire ideérne az orvosától ,addigra már én az enyémnél leszek :)
Remélem most nem lesz komplikáció :)

g89ketty

A Szalai György társunk által mutatott áll közel az én fusimhoz. Az én trafóm takercselt vasmagu, hiperszil fazon. Bevágás előtt le kell szorítani a vasat, nehogy felrugja magát. Én egy 1uF-os soros kondival használtam, mivel a felvágott vassal megnő a trafó áramfelvétele. Ez áramgenerátoros meghajtás (ne ijedj meg a nevétől), a trafón feszűltséget indikálva, minimumnál van menetzárlat. Ez így egy kicsit talán bonyolultnak tűnik, de a gyakorlatban egyszerű.[#pias]

dtb

Köszönöm a leírást, közben utána olvastam több helyen is! Igazából a hibafelderítés ötletessége és egyszerűsége miatt tetszik nagyon ez a módszer, korábban nem hallottam róla. Tipikus hobbista módszer, valami más célra kitalált eszköz minimális átalakításával teljesen más célra van használva :-)

e4vvbfxw

Tisztelt Fórumtársak.

Golyós prés teljesítményét milyen számításokkal lehetséges meghatározni?

Elnézést nem forgácsolás, de itt sok nagy tudású ember van, ezért bátorkodtam ezt a kérdést feltenni.

Üdv.

Szalai György

e4vvbfxw

Köszönöm.

Ez eddig rendben van. Ezek szerint rosszul tettem fel a kérdést.

Ennyit tudok a présről. Mellékelve a kép.

Mi az amit figyelembe kell venni?

A golyók súlyát, távolságát? Menet emelkedést? Medve súlyát.

60kg.-os vagy egy 150Kg.os ember hozza müködésbe,

zozo

[#taps]-Van humorérzéked! :)

Már el is képzeltem egy hirdetést, "eladó 6 lóerős golyósprés" [#nyes]