Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xg2w6ib9x

Szia Zoltán!

Ez a kijelző kb. 16-18 éves lehet és ez alatt az idő alatt folyamatosan üzemelt.

Ha jól sejtem az elmondottakból, akkor nem az üzemi körülmények hatására megy tönkre az LCD, hiszen a dobozban tárolt példányokat sem kímélte a jelenség.

Köszi szépen a választ.
Érdekes, hogy a neten szinte semmi infót nem találtam erről a hibáról.

Üdv: István

Motoros

" de méret nélkül és sajnos én a motort sem tudom beazonosítani."
Isel UFM 500 a motor amibe ez való.honlap

B.Zoltán

Nagyon úgy néz ki, hogy a folyadékkristály tönkre megy minden külső hatás nélkül is, vagy még a gyártás technológia nem volt tökéletes.

Nekem ezek még a Bécsi bevásárló utakon lettek vásárolva.
Ezeknek ennyi volt az élettartamuk, ezek is 16 karakter 1 sorosak voltak.

Azért nem halálbiztos, hogy a tiéd is így jár, mert van olyan kijelző nekem, amin van közép tájon egy két kis folt, az nem terjed.
Azt mondták, hogy mínuszokba volt, és megfagyott.

Az a gyanús, ami a szélétől indul, azok mind tönkre mentek.
Mintha belevegősödne a ragasztásnál, vagy kitudja.

xg2w6ib9x

Ez a kijelző konkrétan egy növényház szellőzés vezérlő mikro computerben volt. Ott előfordul(hat) extrém hideg is, meg meleg is, valamint jelen van a por és némi növényvédő szer is, meg a folyamatos nedves környezet. Jó párat javítottam már, de ilyen kijelző hibából ez volt a második.
Ha biztosra tudnám, hogy a feketedés megáll ezen a szinten, akkor nem foglalkoznék vele, mert a hasznos területet nem érinti még. Inkább kicseréltem, így jobb lesz.
Köszi a választ!

Üdv: István

B.Zoltán

Helyedbe én is így döntök.

jani300

Mennyi lehet a max vérnyomás érték egy jogosítvány hosszabbításhoz ?
Most vágtak ki a 160 as vérnyomásommal ...
Persze most kicsit több :)

jani300

Minden rosszban van valami jó !
Végre ihatok egy kávét :)

xg2w6ib9x

Én pár éve még átmentem a 180-assal.

remrendes

Van ilyen hatar? Semmit nem talalni rola a neten. Csak, hogy:
A gyógyszerrel beállított hipertónia, azaz magas vérnyomás nem befolyásolja a vezetői engedély megszerzését. Akár hivatásos gépjárművezetői engedély is szerezhető.

jani300

Holnap akkor felrúgom a jóasszonyt .
De előbb elkérem tőle a rendeletet .
Másik háziorvosom lesz szerintem már holnaptól , mert oda nem tudok úgy menni hogy valami rohadék kissebbségi ne akarna elém pofátlankodni , ma is ez volt pedig még sorszám is van .
Egyébként pedig nagy boldogan elkezdte hogy először akkor nézzük csak meg a szemem ,hátha nem is érdemes tovább próbálkozni .
140/ 90 a maximum ami lehet ,azt mondta ,megkérdeztem az volt az első . Én sem találtam konkrét értéket a neten .
Hangyányit pipa vagyok ...

jani300

180/110 felett ha bármelyik érték annyi ,akkor kell szakorvosi vélemény , ezt találtuk most .
Hát a váróban történt zaklatás nélkül nem lett volna annyi ,de egyébként is kicsit kevesebb volt .
Na itt jön be az egyéni megítélés gondolom .
Csodás , boldog vagyok .

fn47xk7ei

Egyáltalán hitelesített és időszakosan ellenőrzött volt az a vérnyomásmérő? Mert én direkt ugyanazt a típus Omron vérnyomásmérőt vettem meg mint amely a háziorvosomnak van de eddig egyszer sem sikerült egyforma értéket mérniük pedig elvittem magammal, hogy egy időben történjen a mérés.

jani300

Nekem is omron van .
Az értéket nem vitatom .
De tuti viszem magammal ,és be se megyek , ha 160 felett van .
Két verőemberen is elgondoltam egyébként ,mert én nem húzhatom fel magam ,három évente kibírom :)
A nyomi tolakodók megrendszabályozására értem .
Te is hamar felkapod a vizet szerintem .
Le akarják szedálni az embert a gyógyszereikkel ,basszus .
Életmód változtatás kéne tudom , de nem is biztos hogy akarom , és lehetőség se nagyon van rá .
Eladhatnák mindent és várhatnám a segélyt ,akkor biztos nem lenne magas .

jani300

Egyébként csak annyi a probléma hogy a régi háziorvosom nyugdíjba ment ... :)
És ez a nő most simán megpróbál másik gyógyszert rám erőszakolni .
Még azt sem vitatom hogy igaza is lehet .
Csak hát nem ez az eljárás , nem tudom .
A hatalmi szót nem igazán szoktam értékelni ...
Egyébként már intézik a másik háziorvost , nem akarnám ,de nincs igazán választásom .
Két hét múlva menjek vissza és majd megnézzük hova áll be a vérnyomásom az új gyógyszertől , ezt mondta . Vagy éhen döglök ,vagy bevállalom a büntetést ,még választásom is van :) Leközmunkáznám a büntetést tuti , de oda meg munkaalkalmassági kellene , azt se adnának ,biztosan .
Meg hát szedhetek be egyetlen tablettát is ami leviszi egy óra alatt , de hát az a gazember aki csalásra kényszeríti a másik embert .
Nincsen olyan problémám ami veszélyeztetne bárkit is , azt azért érezném .
kIPANASZKODTAM MAGAM ... :)

fn47xk7ei

"Te is hamar felkapod a vizet szerintem ."- hát nem!Utálom. Ha pálinkáról lenne szó akkor IGEN![#pias].... Amikor teherautóra jogosítványt tanfolyamra jártam és a rutin pályára került a sor hát beültettek egy ócska Zil-be és az első 10 méteren belül átmentem a hátsó kerékkel egy kis gumi bóján. Oktató leállított és elkezdett nekem pampogni. No én is kiugrottam az autóból és úgy leordítottam az illető fejét , hogy közben szegényke szóhoz sem jutott... ugye ilyen helyzetre nem volt felkészülve a kis buta. Ordítva elmagyaráztam neki , hogy itt ÉN VAGYOK A FŐNÖK!AZ A FŐNÖK AKI FIZET!ÉN FIZETTEM AZ OKTATÁSÉRT ÉS ABBAN AZ ÖSSZEGBEN BENNE VAN AZ ESETLEGES NÉHÁNY ÖSSZETÖRT 100 FORINTOS VACAK BÓJA IS! [#boxer] Satöbbi, stb,stb.[#mf2][#nevetes1]Viszont mikor visszamentünk a "suliba" az oktató elpanaszolta magát az iskola vezetőjének, hogy így még "tanuló" nem beszélt vele. Volt röhögés meg minden. Én elmagyaráztam , hogy magabiztosan jól vezetek de soha nem vezettem még nagy teherautó . Vagy megtanítanak vagy VISSZA KÉREM A PÉNZT![#crazya]Nem húzom tovább a történetet... lényeg egy hónap alatt meg volt a C jogsim  és még egy év múlva is felhívott az iskola vezető mert nem az a típus vagyok akit "csak úgy el lehet felejteni"!Biztosan sokáig emlegettek.[#nevetes1][#nevetes1]