Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Az utolsó eset az volt hogy gallyazás közben betörte az egyik ablakomat a bikom .
Régebben már volt károkozásuk ,hát simán lehazudták .
Most csak annyit kértem a munkavezetőtől hogy ismerje el a helyszínen írásban a kárt ,hát nem .
A KÖVETENDŐ ELJÁRÁS ,SZERINTÜK .
Bemegyek az ügyfélszolgálatra , megnevezek tanúkat ,adatlapot töltök ki megadom a bankszámla számom ,és eldöntik jogos e a követelésem .
Hát nem érek rá bemenni ,meg amúgy is elég magas a vérnyomásom nem is akarok .
Írtam egy emilt , még a nyomtatványukat is elküldték pdf ben . Írták hogy nem tudnak foglalkozni a kár igényemmel ha nem adok meg mindenféle adatomat .
Viszonylag udvariasan megírtam hogy bekaphatják ,majd beüvegezem ... Ne szabjon már feltételeket a károkozó .
Nagyon meglepődtem ,küldtek egy levelet egy utalvánnyal , nem kellett sehova menni .
Nem is tudom mi történhetett velük ...

dtb

Nebammá... ÉN kévéval veszem be a vérnyomáscsökkentőt! :-)

fn47xk7ei

[#taps]Ja,ja, én meg régebben pálinkával az altatót! De sajna az asszonykám rövid idő alatt leszoktatott róla!(Lehet hogy tudtomon kívül meg is vert???[#nemtudom])[#boxer]

jani300

jani300

További tudnivaló az egészségi alkalmassági vizsgálattal kapcsolatban, hogy alkalmatlanság megállapítása esetén lehetőség van felülvizsgálat kérésére. Ezt írásban kell kérni, a vélemény kézhezvételét követő 15 napon belül. A másodfokú vizsgálat díja:
- 40 éves korig 10800 Ft
- 40 és 60 éves kor között 7200 Ft
- 60 és 70 éves kor között 4800 Ft
- a 70. év betöltése után 3200 Ft

Na hogy a bőr hűljön a háziorvos nénire , el sem utasított .Az hogy két hét múlva menjek vissza fal duma .

6rk75uezn

Egy ismerősömnek segitenék de bevallom nem megy.
Egy 1:40-es osztófejjel kellene 170 felé osztani (nóniuszt akar késziteni valamire.
Ha valaki tudna segiteni kérem irja le a menetét.
Ilyen osztótárcsálya van.
20-23-33-43
18-21-31-41
Köszönöm a segítséget!![#worship]

szabo janko

Szia !
Peched van ehhez 17 - es tárcsa kell. 4/17-edet kell forgatni , mutatókkal 5 lyukat kell közre fogni.
40/170-et egyszerűsitve kapod a 4/17-edet.

Csuhás

Ezzel sehogy. Meg kellene keresni a többi tárcsát, mert 17 vagy 34 furatos kellene, azzal 4 vagy 8 a lépés.

Egyébként van egy pár kalkulátor a neten. plOnline dividing head calculator

jani300

6rk75uezn

Szia.
Köszönöm!
Ha más megoldás nincs akkor majd beszerez egy 17 es tárcsát.
Arra is gondoltam hogy lehetne 85 felé osztani és ha utánna tud lépni egy osztás felét és mégegyszer oszt 85 felé akkor kész a 170 es osztás.

szabo janko

Ugyan oda jutsz mert a 85-öt is 17-es tárcsával kell osztani. 40/170 2-vel és 5-el egyszerűsítve is 4/17-ed jön ki

000000000

Az adott lyuktárcsákkal nem tudod a 170-es osztást megvalósítani, ahhoz 17 vagy ennek egész számú többszöröseinek megfelelő lyuktárcsa kellene.
Viszont ha differenciál osztással csináljátok (ha van cserekerék készlet az osztófejhez), akkor menni fog.

Csuhás

A másik lehetőség, hogy készít egy nóniusz skálát a osztófejhez, azután egy zseb számológépen ( praktikusan olyanon ami tud szög értékekkel számolni ) kiszámolgatja mindig a következő értéket. ( konstans hozzáadásával mindig csak egy gombnyomás a következő érték )

000000000

Van egy olyan megoldás is, hogy egy léptetőmotoros hajtást felszereltek az oszótfejre, és alkalmazzátok pl. a Robsy osztás készítő programot.

Egyújabbgépépítő

Lehet hogy csak az én bénaságom, de nem tudom a beállításokat rögzíteni.

Ha beírom a jelszavamat a rendszer azt válaszolja, hogy nem valós e-mail cím.

Mit csinálok rosszul?