Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

Erosen tipusfuggo. Egy C2D E8400 gep idle uzemmodban meg tud enni akar 120 Wattot. A proci 65W TDP-s. A videokartya is tud ehes lenni. Na meg, hany merevlemez van benne?

svejk

Hi-hi, jó válasz! :)

Valóan kevés volt a definíció.

000000000

Természetesen ezek az előnyös, és kicsi P adatok a csicsavilág nélküli CNC vezérlő megoldásokra vonatkoznak, mert egyébként 10 és 30 közötti számmal nyugodtan fel lehet szorozni a mai "korszerűség", divat, és fölösleges energia, pénz pazarlás jegyében.

horcsab

Beaglebone black, axis felülettel, 6W! + a monitor.

dn9pjrcv4

Levegős a rendszer azért nem kapja fel az olajat!

ecp4rs0md

Vésős kérdésem lenne, hogyan csináltok bele kést? Ma pl. 22-es furatba véstem 8mm-es retesz hornyot belépésnél 3mm kilépésnél 1,5mm. Mindíg így járok kitolja, próbáltam 20*20-as esztergakést(beforrasztós) leesztergálni hengeresre, majd keresztbe átfúrni az aljától kb. 5mm-el feljebb, ill. alúlról középen egy menetfúrás és egy csavar, majd bele a HSSCo kör keresztemtszetű hasáb kiköszörülve mint az esztergakés(forgácstörő stb...)de ezt is elnyomja. Pedig 19-es szár átmérő, 3mm lógott ki a betét ezzel mentem 25-ös furatba, az előtolást kézzel vettem, a löketszám 45/perc. Van ehhez valami spéci kés??

konvoid

ecp4rs0md

Igen, most néztem![#nyes] Holnap ki is próbálom, jónak tűnik, bár itt esztergára írja de a vésés az vésés minden gépen a lényeg ugyan az. Köszönöm!

jani300

Nem az én művem ,csak van . Lehet egy élezés is ráférne .
A képeket a gyerek csinálta , nem vagyok megelégedve vele .
Esetleg tehetnél képet a késedről .
Meg hát most nem tudom milyen felkészültségű forgácsolónak írok ,és nem akarnám "osztani az észt".

Vetesi75

ecp4rs0md

Holnap teszek fel, de ugyan ez a verzió amit alkalmaztam eddig.

ecp4rs0md

Köszi! Van ilyen lapkám, eddig nem tudtam mire való, de megvilágosodtam... bár tartóm nincs hozzá, de beforrasztom és jöhet a próba. Köszönöm!

ecp4rs0md

Ma beforrasztottam azt a lapkát,felesztergáltam egy négyzetes szárat de csak olyan hosszban amennyire szükséges(50-55mm) és ezzel szépen ment még úgy is,hogy a tegnapi elcseszettre mentem rá újra,az eltérés csak 0,2mm lett. A képeken látszik a régebbi verzió és mellette a kék a mai szerszám. A hibát az eddigiekben azt véltem felfedezni,hogy a régit hosszabban esztergáltam fel. Inkább keskenyebb késsel majd oldalra kilépve a szükséges széllesêgig,mert keskenyebb felület esetén kisebb az eltoló erő is szerintem. A forrasztott csak 5 mm széles így ment szépen. Valószínűleg a gond az,hogy kicsi az átmérő és széles a horony (átmérő 22 horony 8) a gyári is csak 6 széles a katalógus szerint a 22 átmérőhöz hát ennyi.

zozo

Hát...elég érdekes szögeket köszörültél erre a véső késre.
Nagyon meredeken hátraköszörülted, kevés az élszöge, így hamar megsül a éle, aztán az életlen kés elkezd elemelkedni az anyagtól, mert nyom mint állat...
Mint egy eszterga leszúró/beszúró kés, kb. azokat a szögeket tartsd és könnyedén forgácsol.

zozo

Most nézem, keményfém lapka van benne?  Na, az nem mindegyik viseli a véső üzemmódot, talán a K jelű vídia lapkákat használtuk vésésre... de már nem emlékszem pontosan. Van itt akinek van benne rutinja.