Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Milyen is az a "vásárolt" gép, amelyikre CO lézert akarsz építeni?

hostya

"Köszönöm, ez a hiba!"  

Melyik "EZ" a hiba..?? [#nemtudom]
Mert ugye én felsoroltam vagy négyet.. [#integet2]

Jó lenne ha  megírnád konkrétan, mások okulására is..

vgbzmdekb

Bocsi, nem neked akartam írni a választ, a hiba a szerszám szöge volt az asztalhoz képest ezért bordázta be! :/

RJancsi

Csak az érdekesség kedvéért... Talán emlékeztek rá, pár hete keseregtem rajta, hogy leégett a békebeli kompresszor motorom. Nem értettem hogyan működhetett egy db fix kondenzátorral meg egy külső bimetálos kapcsolóval. Jöttek ötletek innét, de a tutit senki sem találta ki. [#nemtudom]
Ma telefonált a tekercselő srác. Ő is elcsodálkozott azon amit látott.  Mint kiderült, a fixen rákötött kondi a motor belsejében egy röpsúlyos kapcsolóhoz csatlakozott, ami ahogy felpörgött a motor lekapcsolta a(z indító) kondit. A külső bimetálos kapcsoló meg egy segédfázis-tekercset szakított meg az elindulás után 2-5 másodperccel. Ritka megoldás. Azért égett le a motor, mert elszakadt a röpsúlyos kapcsoló húzórugója és rajta maradt az indító kondi a motoron. Ettől annyira átforrósodott, hogy az állórész leégett, de előtte a röpsúlyos kapcsoló összes műanyag alkatrésze összeolvadt ill. elszenesedett.
Mivel beszerezhetetlen alkatrészekről van szó, azt ígérték, hogy az 1600 W-os egyfázisúból csinálnak egy sima 2 kW-os 3 fázisú motort. Az bírni fogja a gyűrődést és nem kell rá semmi flancos külső dolog, legfeljebb egy motorvédő.

rmkeh8a83

Sziasztok vagy egy mitsubishi szervó motorom hozzá való  vezérlővel.
Mikor elkezdem vezérelni a motort jobbra illetve balra elkezdi a vázat rázni remegtetni egy bizonyos ideig majd abbamarad és a motor is melegszik rövid időn belül.
Szerintetek mi lehet a baj?
Választ köszönöm

designr

Első kör en beállitási hibára gyanakodnék.PID beállitás..Autotuning..Nem irtad hogy csak üres motornál vagy terhelve is ezt csinálja?

4hny8ry2z

ez egy rendkívűl bénán megírt fórum motor!!!! ehhez képest viszont igen szerencsétlen szabályrendszerrel igyekeznek megregulázni a felhasználókat.

zozo

Idéznék...:
"akinek nem tetszik, el lehet menni"

Fogalmad sincs ennek a fórumnak az előéletéről, kényszer átalakulásáról, egy valakinek a szabadidejéből történő fejlesztéséről, de newbie regisztrációval máris határozott véleményed van.

jani300

Ez amit írsz szinte teljesen lényegtelen .
Ami igazi érték azt kellene észrevenned .
Némi időbe telik míg átlátja az ember , de utána megdöbbentő az itt felhalmozott tudásanyag , és segítőkészség .
De nem kell erről senkit meggyőzni ,ha nem akarja látni .

kaqkk007

És ezeket honnan szűrted le a 10. hozzászólásod után ?

kaqkk007

Ja ! Csak hogy tudd a mondat (minden mondat) Nagy betűvel kezdődik ! Hogy veszed a bátorságot hogy fikázd egy ember munkáját ha még a magyar helyesírás szabályait sem ismered ?

PSoft

Ott a lényeg, az utolsó mondatodban![#eljen]

Ő, a tízből...nyolcszor kért.
Szerintem, kapott is.

Van olyan ház, ahol csak egy asztal van.

kaqkk007

[#t19p102448#] Például ...

sastas

Neked is mondom. Ez így értelmetlen rosszdobálás/fikázás. Mivel nem értesz egyet, mi a problémád. Tételesen fejtsd ki, mert anélkül ez KB olyan, mintha azt írnád ide, hogy ma is voltál WCzni. Sok hozzáadott értéke nincs.

fn47xk7ei

A hétvégén nagyobb mennyiségű M8-as menetet kellene fúrnom 40x40x2 mm-es rozsdamentes zártszelvénybe. Kinek mi a tapasztalata a hűtő-kenőanyag ill. a menetfúró megválasztása terén azaz mi a legjobb választás?[#nemtudom]