Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xhadp99yn

wd40 de 2mm ben nem sok menet lesz szerintem

fn47xk7ei

Sajnos menetformázót nem lehet használni ill. úgy beszéltük meg, hogy "sima" menetfúrás legyen.

TBS-TEAM

Szegecsanya a jó megoldás 2mm anyagba pont ideális.
József

TBS-TEAM

Az M8 2mm anyagban 1,5 menet mire elég? Fel kell tenni az ügyfélnek a kérdést.
8-10mm anyagvastagságnál:
M8x1.25 normál csavar meghúzási nyomaték 17-25Nm
M8x1.25 A2 rozsdamentes meghúzási nyomaték 13-26Nm
Itt egy táblázat: https://hu.necron.hu/site/productdescription/id/19785

József

fn47xk7ei

Az ügyféllel meg lett beszélve, eddig is így csinálták és nem akarnak változtatni rajta. Inkább csak én keresném a legmegfelelőbb anyagot a "kenéshez" ill. talán a célra a legjobb menetfúrót viszont nem porkohászattal készültet választanám .Azaz még persze egy két rutinosabb tapasztalat, ötlet jöhet , én nem zárkózom el előle.

Rabb Ferenc

Idézeddig is így csinálták és nem akarnak változtatni rajta

Vagyis eddig is rosszt gyártottak (gyártattak) és ezután is azt fognak mert az nekik két forinttal olcsóbb. A kínai tömegcikket is rosszok - de azoknak az ára legalább tükrözi a minőséget.

A büszke magyar viszont a rosszért is aranyat akar kapni...

konvoid

Szia!

Olaj + faggyú + egy kis kén összeolvasztva.
( szoba hőmérsékleten megdermed )
Nekem ez jött be a kóranyag kézi menetfúrásához.

remrendes

Forgacsolo gepekhez valo emulzio, tomenyen. Nekem egy kis kupakban van, abba martogatom a menetelot.
Nem mondom, hogy idealis a kialakitas, de amugy is az elso menet tartja a terheles 50-60%-at.

fn47xk7ei

Sőt kicsit úgy éreztem már zaklatásnak vagy túlvariálásnak tartották az ötleteket a menetek kialakításának különböző verzióira. Tovább már nem is foglalkoztam velük , menetfúrás oszt ámen.

fn47xk7ei

Szia. Kösz a segítséget![#eljen]Hasonlóra valamire (faggyú+kén) emlékeztem én is de mindig jól jön a segítség mert valójában vagy 30 éve nem vágtam vagy fúrtam menetet saválló vagy rozsdamentes anyagba.

fn47xk7ei

Egyenlőre a faggyús megoldást részesíteném előnyben mert mástól is hallottam ill. rémlik , hogy talán az esztergályos topicban is mintha favorizálták volna.

Csuhás

Annak idején még az Izzóban nagy vákum rendszerekhez rengeteg korr alkatrészt gyártottunk. Akkoriban a meneteléshez a "DUNDI" márkanevű üregelő sprayet használtunk, az volt akkoriban a csodaszer. Lehetséges hogy a mai fúró üregelő sprayek hasonlóan jó kenőanyagok meneteléshez.

Gyula65

A meneteket, csigameneteket fattyú+ repceolaj keverékével kentük. Anno 1960!
Üdv![#guluszem1]

Dezső

Anno, lustaságomból adódóan én így oldottam meg a a sorozat menetfúrást:)

zozo

24 V DC 80 A-t kéne 8-10 fele elosztani, 10 mm2-es vezetékekkel. Hogyan keressek rá a neten, egyáltalán milyen néven?