Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

A gyártók oldalán vannak nomogrammok, az a legegyszerűbb saccolás.

svejk

ajpwg6jrn

v2vhwz32z

Sziasztok! Van egy Kavo 4041-es főorsóm, szerszámcserélős. Még vezérlőm egyelőre nincs hozzá. Nem jöttem még rá eddig teljesen hogy hogyan működik a szerszámcsere. 5-6bar kell neki hozzá azt látom. Hosszúkás (C4 típusú) patron való bele. Csak az nem tiszta az a befogó amibe a patront teszem, az hogy néz ki (a főorsó felé kúpos-e, milyen kúp stb).
Próbáltam adni neki nyomást, de nem esett ki a befogó. A befogón lapolás van, így ellen tudtam fogni, villáskulcssal kitudtam szedni a 6 cm hosszú patront. Egyelőre nem találtam meg neten, hogy néz ki a befogó (már ha egyáltalán jól nevezem meg az alkatrészt..) Van esetleg ilyen valakinek közületek?

v2vhwz32z

Ha minden igaz, ez a robbantott ábrája.

A patronnak a főorsó felé eső végén belső menet van, a  "befogóban", vagy a behúzó végén pedig csavar van, külső menet, amire rátekerem a patront, ez rögzíti, illetve szorítja meg.

v2vhwz32z

Ha ezt a robbantott ábrát nézem, akkor elvileg nincs külön befogó, hanem a patron közvetlenül a hosszú csőtengelyben rögzül.
Viszont ha megpörgetem az orsót, akkor a patron körül egy 30-as átmérőjű "tárcsa" forog vele, az lehet véleményem szerint a befogó kinti része.
Valószínűleg ez a rajz nem ezé a Kavo orsóé, többfélét is gyártanak, valamelyik ATC-s, a többsége nem az. Ma Sycotec néven megy tovább a cég.

svejk

Nincs külön befogó, csak a patron van.

svejk

Az a "tárcsa" a labirinttömítés forgó fele.

svejk

Tehát itt nem patront cserélsz, hanem csak szerszámot.
3 mm-es, 1/8"-os és 6 mm-es patron létezik hozzá.

v2vhwz32z

Köszi a választ!
De amikor az 5-6 bar nyomást adom neki, mit csinál?
Úgy tűnik, szorítja, nem engedi elforogni a tengelyt. Ennyi?
(Egy fórumtársnak épp az előbb ajánlottalak :D)

v2vhwz32z

Közben a cnczone-on találtam egy manualt az orsóhoz, az is azt erősíti meg amit írsz, Svejk! Köszi még egyszer!

svejk

Azt esetleg közzétehetnéd.

v2vhwz32z

Megpróbálom. Pdf fájl.

v2vhwz32z

Pdf-et sajnos nem tudok feltenni (ideje lenne már egy saját honlap?)
A cnczone-on itt találtam meg, lehet, hogy be kell jelentkezni a letöltéshez.
https://www.cnczone.com/forums/spindles-vfd/205114-kavo-precise-spindle-vfd.html

svejk