Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vadember

Fel kellene töltened a búvárcsövet olajjal. Ezt működés közben kell megtenned, hogy feltudja kapni az olajat. Nagy bazi fecskendőbe felszívott olajjal egy rugalmas csövön keresztül kell benyomnod az olajat működés közben a csőbe.
Én tettem a cső végére egy 1500 Forintos hidraulikus visszacsapó szelepet. Annak a végébe pont jó a csővel csatlakozni. Így már nem ürül ki a csőből az olaj, ha hosszú ideig nem használom a gépet. És nem kell plusz olajzó szivattyút beépíteni.

remrendes

PR02X es PR03X, de csak a video kimenetek szamaban kulonboznek.

xt79ipd3

Üdvözlet!
Teljesen hühye vagyok az elektronikához (is), ezért lehet, hogy hibás az alábbi gondolatmenet:

Vagy egy asztali fúrógépem, 3 fázisú -talán 500W-os- motorral. Nekem persze csak egy fázisom van. Úgy tudom, egy fázisra is be lehet kötni, de akkor harmadolódik a motor nyomatéka (?).
Szoktam látni itt az adásvételben frekvenciaváltókat, 1 fázis be, 3 fázis ki. Ha egy ilyet használnék, akkor teljes nyomatékkal tudnám használni a motort? Vagy egyszerűbb lenne a motorcsere?

Vetesi75

Amennyiben a motorod 3~220V-os hálózatra is alkalmas (Csillag/Delta - 380V/220V), akkor frekiváltóval képes leadni a névleges teljesítményt.

Csuhás

Ahogy írták ha a motorod deltába köthető akkor sokkal jobban jársz a frekiváltóval. Szabályozhatod a fordulatszámot a névleges fordulatszám alatt meglesz a teljes nyomatékod egészen a néhányszor tíz percenkénti fordulatig, a névleges fordulat kétszereséig is elmegy a legtöbb motor ott a nyomaték csökken mert a motor teljesítménye korlátozza a kivehető nyomatékot. Mellékesen kényelmes lágy indulásod és egyszerű forgásirány váltási lehetőséged is lesz. Hátrány csak kevés van, a váltó zavarhatja az egyéb elektronikákat, néha ciripel tőle a motor, illetve ha tartósan kis fordulaton használod a gépet akkor külön hűtés kellhet a motorra. Ha a motorod egy fordulatszámú és a kapocslécére hat vezeték jön ki a motorból akkor szinte biztos hogy alkalmas a deltába kötésre és mehet váltóról is.

Balazs92

Köszönöm, megpróbálom hátha valamelyikcötlettel működik

ywathzay

Mikor az én Strigon gépemben is berosszt a szivattyú, bármit csináltam vele, nem tudtam működésre bírni, hiába volt az olaj a csőben, ha egyszer elkopott, elkopott. Most azért jó a külön szivattyúval, mert a munka megkezdése előtt bekapcsolom, mire indul a gép, úszik az összes csapágy az olajban. Ráadásul ha a vízszintes orsót kell használni, a tengely amin a szivattyú van visszafelé forog, elvileg olyankor nem lenne olajozás (legalábbis nekem úgy tűnt, hogy ez csak egy irányban tud szívni), márpedig én sokat használom ezt az orsót is.

xt79ipd3

Köszönöm a választ Neked és Vetesi75-nek is. Alkalomadtán majd jobban szemügyre veszem a motort. (Szüleimnél van, mi meg külön költöztünk.)

Csuhás

Az bizonyos ha egy olvasható motor tábla fotóval kérdezel  akkor rögtön jó választ kapsz.

u8hfa7p5

Ott a pont. A kapcsoló volt a hibás.[#taps]

Szalai György

Segítség!
Kéne egy két jó szó. Keresőszó.
Mi néven nevezendő a fotóztam mobiltelefon kijelző csatlakozó?
Kapható-e hozzá ellendarab és használható-e mobiltelefon mentesen egyéb kijelzésre?

dtb

Csak egy tipp. Ha a pontos tipus megvan, akkor a típusra keress rá ott, és a megnevezésbe be szoktak tenni minden lényeges tulajdonságot, vagyis onnan esetleg kaphatsz tippet, hogy hogy keresd.

dtb

Mármint az aliexpress-re gondoltam... csak gyorsabb volt a kezem, mint a szemem. :-)

vjxy4wmi

Kedves Fórumtársak!

Igaz a topic-cím, béna vagyok. A net-ről leszedett régebbi dxf-eket "G-kódolja" a LazyCem"-em, amit meg mostanában csinálok Autocad2019-el (hiába mentem a legrégibb elérhető formátumban), azt meg nem is látja. Jópárszor kipróbáltam, utánaolvastam, illetve néztem a youtub-on, nem találom az okot.

Szerintetek mi a probléma?

(már hogy a bénaságon kívül...)

vjxy4wmi

Bocs, a lényeg lemaradt: milyen szoftvert ajánlanátok a LazyCam helyett? Azt sem bánom a valamennyit (keveset...) fizetni kell érte.

Köszönettel; derűs estét!