Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

zozo

Pár éve vettem egy 25 ezer Ft-os Güde olajmentes kompresszort. Aztán másnap bekapcsolva, amikor meghallottam mekkora nagy pofája van, már gondoltam, hogy azonnal felteszem az fórum adok-veszekbe, akár 15-ért, mert én ezt nem fogom hallgatni úgysem.
Lustaságból sajna nem került rá sor.

Aztán most gondoltam, le kéne fújni a kerti bútort, ha már ott áll használatlanul. A kutyával megbeszéltem, hogy beteszem a házába.

Munka indul, de a 20-dik percben megrepedt a kompresszort tartállyal  összekötő aluminium cső pereme a hollandiban. [#violent]

Hirtelenjében beraktam helyette egy 3/8"-3/8" hollandis vízvezeték flexi csövet. Ez éppen kibírta, amíg befejeztem a festést, aztán elkezdett ereszteni a szorítógyűrű alatt.  Persze, a 8 bar nyomást nem nagyon díjazta.

Mi a franccal kéne ezt összekötni?

Gondoltam valami lágy vörösréz csőre, amire hajtok egy menetet a rezgés csillapítás érdekében. Peremezőm nincs, esztergálni-forrasztani kéne rá valami peremet a hollandiba.

Nézegettem, milyen rézcső idomjaim vannak, egy etázst belerakva összeforrasztani, de nem volt a peremes bekötő csőhöz való.

Hogyan szoktátok megoldani ezt a nyűgöt?

000000000

pl gebo Ahol árulják ott leis peremezik neked méretre... legtöbb fütés technikai boldba kapható már...
Szeretik mert hő és nyomás álló

A szelepház hogy birja? Az is fasza spiáter törik azis könyedén ujat nem verem azis rossz össze tekergetem öntvény idomokbol az örök élet lett..[#vigyor]

jani300

Egy gyenge tipp hogy valami gyorsváltó fej .
De jó nagy kinyúlása van minden esetre .

Rabb Ferenc

Mindig az első ötlet a legjobb. Tedd fel a fórumon az adok-veszekbe [#vigyor2]

svejk

zozo

Köszi, -nem gondoltam, hogy kis átmérőben is kapható, megnézem.

Feri bátyám, lehet, hogy oda kerül, de előbb meg kell csinálnom...

svager

A kialakítása alapján talán ilyen vésőfej,persze hiányzik a szerszám belőle.

bundyland

Igen az lesz az, közben addig turtam a netet. MT2 gyorsváltó.
Köszi!

bundyland

Nem az, de azért köszi!

fisrcxuk3

Én sárga , gázhoz való rozsdamentes  flexi-t használok.Három henger ,három ilyen csövel csatlakozik a tartályra.A 10 báros (ami már szaladt fel 14-re is) öntözö szivattyú csapágyhütését is ilyennel kötöm évek óta, ha nem rezonál ,sokáig birja.

zozo

Köszi neked is az infót.

000000000

ha 1/2" gebo is kapsz akkor KB3/8"-1/2" átalakitoval megoldod van gázra is kész gyári bekötö amit huzhatod a hoszát is de azt nem tudom 8..10 bart ki bir tartosan!

gaben

Szia,

én egy ilyet: [#t54p1259#] vettem, bár ez sem a halk kategória, de bírja a 10bar-t és könnyen cipelhető a fogantyúján keresztül.

svejk

Keresek olyan emberkét akinek van működő vagy hibás HP-Compaq asztali gépe és ilyenalaplapra dugható LPT port van benne.

Valami átkötés lehet a kábelben mert a szokásos LPT kivezetésekkel nem működik a friss szerzeményem (HP 6005 pro sff)

A bios-ban ki lehet választani az LPT módot,(ecp/epp, bidirect, stb) de engedélyezni/letiltani sehol.
 IRQ-t is csak a melevő RS232-nek ad, a másik szintén kábellel kivezethető nem látszik.