Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Egy hasonló még lehet robotizálni dolgokat vele ikonos rendszerbe..[#taps]autoit

fn47xk7ei

"De majd keresek valami komoly csiszolni valót vasárnapra 230as gépre . Csak úgy baszogatásként már nem igen van kedvem flexelni ,de sok régóta pihenő projektem van ..." No ilyenkor fakadok sírva![#rinya(Rossz szomszéd , török átok!)

jani300

Közösségellenes magatartást is kell gyakorolni valakinek ,
mert még a végén okafogyottá válik a törvény !
Egyébként meg más okokból már régóta megemeltem a kaput ,és a kerítést is , nuku bekukucska :)

fn47xk7ei

Mint írtam - szomorú , hogy van még ilyen gondolkodású szomszéd.[#rinya]Gondolom a másik fél ezek után meg indít egy komolyabb méhészetet a portáján válaszként a 230-as flex vasárnapi nótájára. "A saját portámon azt csinálok amit akarok" jelszóval . Szerencsére az én környezetemben jó pár éve normalizálódott a helyzet . Az ablakom alatt már nem szerelnek az Utcán IFA-kat meg Kamazokat . Az ablakot akkor nem tudtuk kinyitni mert járatták a motorját a levegőtermelés miatt és kék füstben úszott az utca ilyenkor . Én is már inkább bérelek ipari területen műhelyt mint sem a szomszédokat terheljem a saját gép-akusztikus zajommal.Így vasárnaponként ki lehet ülni az udvarra vagy akár egy grillezést is kulturált környezetbe megejthetünk mindenféle bosszankodás nélkül. Hamarosan 2020-at írunk!Legyen már ennek megfelelő életterünk is.Változni és változtatni kell Jani![#wave]

Dezső

Szervusz.
Első nekifutásból széthúztam a  step/dir csatit, de sajnos a nem változott semmit:( Ha irányt váltottam  a marómotoron akkor  is ugyan az  ez a jelenség csak ellenkező irányba. Ma átraktam a frekiváltot egy másik  fázisra és lám csodát, megszűnt a rángatózás.
Végigfuttattam két szerszámpálya testet. Működő marómotorral a Z tengely  más félóra munka után a 0-hoz képes -12mm veszteség. Marómotor nélkül semmi.
Szerinted, célszerű kifűzni a marómotor kábelét az energialáncból és minél távolabb vinni a léptetőmotor kábelétől?

2f428kduf

Tőlünk nyugatra, a liberalizmus nevében, már a kerti-sütögetés is tilos, vagy engedély-köteles. Ha a szomszéd irigyli a pecsenyét, bajba kerülsz. Erre tartunk 2020-ra.

000000000

Közvetlen a motorvezérlőnél húztad szét a step/dir csatit?

vgbzmdekb

Köszönöm ez megoldódott, viszont az nem hogy a lézer erősséget nem tudom állítani a motor fordulatra, meg ha kört rajzolok akkor nagyon rángat a gép, durván veszi az ívet, és cikkcakkos lessz, illetve nem is oda megy vissza ahova kellene neki, 250-es sebességnél, 500-asnál teljesen jó, illetve 1000-es fordulaton is cikkcakkoz ezekre milyen megoldást tudnátok javasolni hol keresgéljek?

vadember

A hátsó szomszédom meg a Dankó és a Szent István rádiót hallgatja ezerrel, hogy élvezhessék a szomszédok is. Inkább flexelne, annak kevésbé környezetszennyező a hangja!

wwdjyffm3

Sziasztok!

Megpróbálom itt is:

Egyik gravírozásról a másikra eltűnt a "színátmenet" a képről.

A 3 kis kép közül a bal oldali gyakorlatilag csak két részből áll (égetett/fehér). Semmi átmenet nincs. A többi kép régebben készült és lakkozott felület, de így is látszik a különbség.

Nem tudom hol lehet a gond. Az áramgenerátor vagy a dióda döglődhet esetleg? Fókusz rendben.

A színátmenetet sem sikerült kigravírozni vele. :(
Valami ötlet?

gaben

Nem lehet, hogy túl nagy a felbontásod?
Ha kisebb lenne, akkor nem látnád a cikkcakkot.

vgbzmdekb

Felbontás? Aspire 8-ba rajzoltam egy 40mm es karikát, vagy hogy érted?

simarex

Addig se ül a kocsmában.

gaben

Gondolom a gépeden léptetős hajtások vannak. A léptetőknek van egy felbontása egy fordulatra vetítve, aztán van e áttételed vagy direkt hajtod a golyós orsót, lépcsős szíjat, stb., a golyósorsód  mekkora emelkedésű 1 fordulatra?
Ezek tudatában kiszámolható a felbontás.

vgbzmdekb

Erről valami extra kezdőknek van valami leírás? Mert őszinte leszek azt se tudom merre találom meg ezeket az adatokat, hogy tudjak vele valamit kezdeni!