Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

v2vhwz32z

Arany János

Nagyon köszönöm!
Ránéztem, sírvafakadtam!
Aztán erőt vettem magamon és megpróbáltam "megemészteni"!
Még nem sikerült!!!
A dátumot-időt már lekérdezem parancsorból, de csak külön-külön.
Most éppen EZT próbálom értelmezni.
Jó felé tapogatózom?

dtb

Jófelé :-)
Sokkal egyszerűbb :-)
Ha az már megvan, hogy tudsz inditáskor vagy leállításkor futtatni egy batch file-t, akkor már csak annyi dolgod van, hogy átirányítsd a képernyőről a kimenetet egy állományba. Erre a ">" és a ">>" szolgál. A > jel létrehoz/felülír, a >> létrehoz, hozzáfűz.
Tehát ilyenekkel próbálkozz:

@REM ez egy megjegyzés, ami nem látszik
REM ez egy megjegyzés, ami látszik

echo "Ez most kiirom valahova" > C:\itt van irásjogom!!!.txt
@REM a date parancsnak kell egy /t paraméter
date /t >> C:\itt van irásjogom!!!.txt
time /t >> C:\itt van irásjogom!!!.txt

echo " Itt a vége, fuss el véle" >> C:\itt van irásjogom!!!.txt

Ezt persze lehet bonyolítani úgy, hogy a dátumot meg az időt beolvasod változóba, és azt iratod ki, de most a célnak ez is megteszi.
Ez most Win10 alatt próbáltam, de szerintem XP alatt is mennie kell.

dn9pjrcv4

Sziasztok!

Valaki tudja, hogy NC90T-re, hogy lehet vissza tölteni a paraméter adatokat és a plc-t?(ami megvan)
Amikor össze lett kötve lpt-vel nem igazán tűnt úgy mintha a gép érzékelné a csatlakozást.
Esetleg ha van itt aki csinált már ilyet és hajlandó segíteni azért hálás lennék!
[#help]

Arany János

És MŰKÖDIK !!!
Ezt ">>" még nem olvastam sehol!
Hálás köszönet a segítségért!!!

konvoid

Szia!

Csak soros porton kommunikál a pc-vel.
LPT nem .
Ha csatlakoztatod a pc-vel nem fog kiírni semmit a
vezérlő.
A PC-ről milyen programmal akarod betölteni a plc-t?

dtb

Hát pedig ez még a szegény DOS-os időkből maradt meg :-)
(illetve, másutt is használják, pl. linux)

Arany János

A bénánál is bénább keresőszavak után, a Te linked alapján kezdtem olvasgatni.
Vagyis nem sok mindent néztem még meg!
">" ezzel már találkoztam, de a "duplát" még nem láttam!
Mégegyszer nagyon köszönöm!!!

vgbzmdekb

Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok ebben az egész cnc vezérelt marás illetve lézerezés dologban, a marás már csak-csak megyeget, de vásároltam egy 15w-os lézert és nem birom beállítani, lehet a bekötés sem sikerült hibátlanra, de teljesen tanácstalan lettem! Mach3 lézerrel szeretnék dolgozni, de valamiért amikor a programot elindítom akkor egyböl tolja a lézert, viszont mikor elindítom a programot akkor pont akkor nem vág mikor a z-tengely - irányba megy. A gépet készen vásároltam, nem én építettem, ezért pici a tudásom ezen a téren, valaki tudna segíteni nekem telefonon vagy esetleg képek alapján? Ezt a lézert vásároltam! Köszönöm előre is!
https://www.ebay.com/itm/15W-Laser-Head-Engraving-Module-TTL-450nm-Blu-ray-Wood-Marking-Cutting-Tool-ecl/323746498002?epid=4017996269&hash=item4b60cb85d2%3Ag%3ATpAAAOSwveFcQFJM&LH_BIN=1

000000000

A Macc3 konfigurációs menüben fordítsd meg a dir kimenet jelszintjént (active high or active low pipák beállítás).

jani300

Változhatott a zajjal járó tevékenységre vonatkozó törvény ?
A hülye szomszéd küldött valami linket , persze törvényi hely nélkül .
Eddig úgy tudtam benzines géppel nem szabad vasárnap dolgozni , rosszul tudom ?

Vetesi75

Törvény nem rémlik - nálunk helyi, városi rendelet van a vasárnapi zajos tevékenységekre vonatkozóan. (Persze szinte mindenki vasárnap nyírja a füvet...)

Szalai György

Szerintem:
Rendeletbe ütköző zavarkodni.
Nem csak benzinmotorral, hanem dízellel, rakétával, hangos zenével vagy szellentéssel, bármivel.
Önkormányzati rendelet helyileg szabályozza. Ami másokat zavar, az zavaró. Nincs zajhatár sem, mérés sem.
Nem is csak hanghatásra vonatkozik, hanem minden másra is, szagok, legyek, fények, lézerezés, hőhatás, drónozás, bármi.
Akit zavar az bejelentést tesz az önkormánynál.
Először ejnyebejnye, ha a zavarást továbbra is folytatod, akkor jön a virgács.

jani300

Köszönöm a válaszokat !
Akkor a helyi önkormányzattal én ezt már kitárgyaltam .
Feljelentettek hogy a közel ötvenkilós rotit nem etetem ,meg még talán sapkám sincsen ...
Abban maradtunk az előadó hölggyel hogy a benzines gépeket nem szabad használni hétvégén .
De este 8 ig minden betonkeverőm nyugodtan járhat kaviccsal , (mert a betont nem tudnám már hova tenni) , és elég baj hogy csak két kezem van mert a többi nagyflexet nem tudnám mivel fogni ... Az állatorvosi vélemény után már szegény kutyát sem vitatták .
A mostani szomszéd az máshol van és egy rakás házatlan csiga albérlője van , akik nekem akarják megszabni mit tehetek a saját ingatlanomon .
De majd keresek valami komoly csiszolni valót vasárnapra 230as gépre . Csak úgy baszogatásként már nem igen van kedvem flexelni ,de sok régóta pihenő projektem van ...
Na ebben egyébként része lehet a mostani kettős fronthatásnak is ,de hát nem én kezdtem ...
És a hab az a tortán hogy már máshol dolgozom ,és tényleg egész apró dolgokat követtem csak el a kérdéses helyen ,de már durrognak ,remélem megbánják ... :)

jani300

csendzavarás ismeretlem eredettel

Ezt kaptam egyébként facén minden kommentár nélkül