Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kmajer

Biztos a megfelelő layeren van a rajz?

Arany János

Szinte biztosan a rétegekkel van a gond.

QCAD megnyitja az összes réteget egyszerre!

Főnököm ha néha rajzot ad lépten nyomon így járok.
Ezzel kibogarászom és már eszi is a LazyCam.

GG

Ha a csati érdekel, a típusra lehet hogy itt találsz példát: molex
Egyébként dtb kolléga helyesen mondja, hogy továbi felhasználás reményében a kijelzőt befoglaló termékre érdemes keresni. Ha nincs jól dokumentálva, vagy meghekkelve, forrássa - példával, vagy ha embertelen feltételek vannak, akkor még a legjobb minőségű kijelző is röviden a kuka (alternatív újrahasznosítás) irányába kacsint... [#wilting]

dtb

Most volt egy kis időm, rákerestem az alin, ezen az oldalon nézz szét, illetve az oldal alján felsorolja a hasonló termékeket, szerintem valami ilyen kell neked.

dtb

Szalai György

Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek.
Kezdetnek ennyi elég is.

9b6n3fn2n

Üdv mindenkinek! Megit segítségre lenne szükségem. A még Tibor Gyuriéktól vásárolt gépem 10 évig ment egy számítógépről. Sajnos most meghibásodott a winyó. Cseréltem, újra lett telepítve a Mach-3. Gyuriéktól annak idején kaptam egy xml filet amit valahová be kellett töltenem, vagy másolnom ami az én gépemre lett szabva. Sajnos nem emlékszem már 10 év távlatából hogy pontosan hová. Próbáltam a Mach 3 könyvtárba bemásolni, így a Mch 3 loader inditásakor a profil meg is jelenik de ha megnyitom egy olyan üres képernyőt kapok ahol csak a felső menüsáv látszik.
Tudja valaki hová kell ezt a file-t másolnom hogy a régi kezelőfelületet megkapjam és a gépem paraméterei beállításra kerülnének?

9b6n3fn2n

Megoldódott. Volt egy set file amit szintén be kellett másolni, most működik. Egyedül a stop gomb nem jelenik meg grafikusan. Lehet hogy rosz a képfájl neve. Azt meg lehet nézni valahol hogy mi a hivatkozás neve, vagy az elérési út?

Dezső

Sziasztok!
Van egy három tengelyes, léptetőmotoros marógép. Bekapcsolom a marómotort (3X200V frekiváltos) emelem a fordulatszámot, akkor a Z tengely motorja el kezd rángatózni és szemmel láthatóan halad lefelé! Mi okozhatja e jelenséget és miért csak a Z motort gerjeszti? A kábelek egy energialáncba futnak, de mindegyik árnyékolt és vezérlő oldalon bekötve a közös földre.

000000000

Nulladik teszt:
Kikötöd a Z léptető motor vezérlő sorkapcsából az odamenő step/dir vezetékeket.
Ilyenkor is "rángatózik" a Z tengely?

Dezső

Köszönöm!
E műveltetett már csak hétfőn tudom meglépni. És ha megszűnik a rángatózás, hogyan tovább?

000000000

Várjuk meg a hétfői hibakereső tesz eredményét, addig nem lehetünk bizonyosak semmiben, így találgatni sem érdemes.

Dezső

Rendben.
Még egy információ. Vezérlő bekapcsolva, Mach3 stoppal kikapcsolva marómotor elindítva akkor is ugyan az a jelenség! Munka közben még szembetűnő a Z tengely abnormális működése:-(

bundyland

Sziasztok!

Ez mi lehet ?

bundyland

Ja még annyi hogy a teteje is morse 2 meg az alja is.
Valami gyorscserélős morsekúp ?