Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ha csillag kapcsolású az a motor, nem is biztos, hogy kell a három.:)

g89ketty

Miért fusi az ellenállásos indítás? Talán mert egyszerű, olcsó, jól kezelhető?[#wave]

Csuhás

Pass, a köszörűmön van pár szakszerűtlen jobbos anya ott ahol balos kellene. Mivel néha meglazult, ezért beépítettem egy lágy indítót, most kb 15sec felfutása van a gépnek. ( A lágy indító nem keverendő össze a trafókhoz egyebekhez való relével vagy félvezetővel rövidre zárt pár ohmos ellenállással. Az idevaló lágy indító két fázisban növekvő kitöltésű szabályozott fázishasító áramköröket tartalmaz, valami ilyesmi: http://www.hajtas.hu/hu/termekeink/altistart_lagyinditok )

g89ketty

Természetesen lehet kettővel is. Nekem 3f SSR volt, nehezen billenek ki a megszokott csapásból.[#pias]

Csuhás

Mert a kis műanyag dobozba szerelt elektronikával szemben a két mokány ellenállás, plusz a relé, vagy valami más kapcsoló eszköz, és a vezérlés amatőr kivitelezésben kevésbé tetszetős eredményt szokott adni. Van persze kivétel is.

g89ketty

szabad paraszt-unk a legolcsóbb megoldáshoz kér segítséget. [#integet2]

g89ketty

Ha egyszer messzi délen, budafokon járnál, szívesen megmutatnám a kevésbé tetszetős eredményt működés közben.[#pias]

Csuhás

Ezért javasoltam a használt lágy indítót. Ez olcsóbb megoldás mint bármilyen ellenállásos, kapcsolós vásárolt alkatrészekből épített dobozolt áramkör. Ráadásul kényelmesen beállítható az indítás karakterisztikája is.

g89ketty

Most két bevált lehetőség közül választhat a szabad paraszt-unk. Sikeres lassú indulást![#pias]

szabad paraszt

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm. Azért annyira lágynak nem kell lennie az indításnak, hogy sör ne löttyenjen ki, de ne is full gázzal induljon a cucc. Először persze rákerestem a lágyindítókra, de olyan új árak vannak, hogy azért már szexnek is járnia kéne.
Mindkét irány tetszik. Kb.: 2 hónap mire élesben kellene a cucc, addig kutatok használt lágyindító után, ha nem lesz szerencsém, akkor berhelek! köszikösziköszi

sufnituning

Tudod, hogy veszélyben vagy??

A balos anyának nem csak az indulásnál van szerepe,
Ha jobban rányomod az anyagot a kőre, az letekeredhet.

sufnituning

Szép felhasználónevet találtál, ügyes vagy![#taps]

Motoros

"Oldalkocsis lemezvillás Csepel?"
Oldalkocsis is létezett? Mert apámnak volt lemezvillás Csepel 125-e a csomagtartóján pótüléssel, de az szegény saját magát is alig bírta elvinni..mármint a motor.
Vagy volt 250-es lemezvillás Csepel is?

szabad paraszt

régi ez már, csak itt vagyok új

zozo

Sztem csak a 250-es kategóriákban volt oldalkocsi, mint Pannónia, Jawa, Izs stb.
Csepel, Danuvia 125 ccm-nél kifújt, utána már T5, P10, P20 Pannóniák jöttek.