Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Aham, köszi. Ezzel a hőtágulási tényezővel számolva is, 860 mm hossz ami nekem érdekes, erre 0,12 mm jön ki a 6 fok változással. Akkor nincs nagy baj.

ebalint

...Egy béna kérdés...
-Létezik olyan nagy teljesítményű lézer, ami a 10 mm-es alu lapokat +/-0.02 mm-en belül tudná vágni? No és hol?

Ráadásul 970x480-as méretben, nagyon sok kacskaringós vágással, több darab alkatrész :)...

Ha azt mondják, hogy igen, akkor Te elhiszed, vagy dokumentot vársz a cuccal?

vadember

"De azt mondják, hogy együtt a kettő egymásra téve (20 mm)nem átmarható" [#conf]
Ha ezek átmenő csapágyfuratok, akkor nem értem, hogy miért nem képesek 20 mm mélyen marózni. Nekem van 6-os maróm 75 mm hosszú szárral. Acélban is könnyedén marok 50 mm mélyen az 50 éves marógépemmel.
Vagy engedjenek bele egy dörzsárat.
Azért ennek a legyártása messze nem űrtechnológia.

zozo

Ja, én is úgy gondolnám, hogy csak a néhány R3 részhez kéne berakni a 6-os marót, előtte meg ki lehetne nagyolni a 10-essel.
Usse' küldi be a G-kód a 10-es marót R3-as sarokba :)

sastas

Sziasztok!

Régebben láttam, hogy valaki úgy csinált képet, hogy apró furatok adták ki a képet. Ezt melyik programal vagy beépülő macróval lehet csinálni?

Rabb Ferenc

Erre gondoltál? [#t134p16597#] Mert akkor itt a válasz: [#t134p16612#]

sastas

Igen, ilyenre. Köszönöm :)

Miki2

Szervusztok!
Segítséget szeretnék kérni DYN4 AC szervovezérlő beállításához.
Ha valaki használt már ilyen vezérlőt és tud segíteni, kérem írjon rám.
Az elérhetőségeim az adatlapomon megtalálhatóak.

Köszönöm.

wja92tghj

Sziasztok segítség kellene, régebben láttam a fórumon,hogy nagyon szuper szalagcsiszolókat épített de már nem tudom hogy kereshetnék rá ha valaki tudja ki volt az kérem segítsen Előre is köszönöm.

Devecz Miklós

Itt nézz körül:

"Épül a gépem ::: Aknai Gábor gépe"

wja92tghj

jani300

Egy kérdés .
"Csinált" betonkeverőt szabad vállalkozásban használni ?
Szerintem megsértődött ma a szomszéd kőműves mert azt mondtam ha nem gyári ,engedéllyel rendelkező ,szinte mindegy mit csinál vele , szerintem nem használható ,hivatalosan .
Nem bevizsgált .

9pk59nuy

Ha a vállalkozása pl.: KFT, vagy más telephellyel rendelkező vállalkozás, akkor leltárban van a gép és munkavédelmi minősítéssel kell rendelkeznie.

Más a helyzet KATA egyéni vállalkozás esetén, ott nem kell leltárt görgetni, azzal dolgozik amivel akar, mert nincs cégalapításkor munkavédelmi szakvélemény. Ha másokat barkácsolással veszélyeztet, akkor azért attól függetlenül felelnie kell.

Ha megjelenik a munkavédelmi hatóság, akkor vizsgálat tárgya a gép minősítése. A bírságon pedig nem fog vigyorogni!

jani300

Köszönöm !
KATA s lehet . De azért nagy hülyeséget ezek szerint nem mondtam neki .
Velem akarta kicsit kipofoztatni .
De hát veszélyes üzem ,főleg érintésvédelmileg , a fenének hiányzik hogy esetleg engem vegyenek elő , ha már jól besörözve történik velük valami .

ywathzay

Az hogy egy gépnek kell-e vállalalkozásban érintésvédelmi papírral rendelkeznie nem az adózási forma, vagy a leltárjegyzék határozza meg, ez sületlenség. Amennyiben a vállalkozó vagy kft nem foglalkoztat alkalmazottat, úgy erre irányuló kötelezettsége nincs. Azzal dolgozik amivel akar, a saját életét, egészségét bárki kockára teheti (pl. bungee jumping, sziklamászás kötél nélkül, ha nem akarja, magára nézve nem kötelező flexeléskor a védőszemüveg, ha a szemét kiveri egy lepattanó darab, akkor csak magát okolhatja, dolgozhat akár napi 20 órát is, én magamtól itthon nem kérem el a tűzvédelmi szakvizsga papíromat hogy hegeszthessek, de egy cég telephelyén ha dolgozok az első amit a munkavédelmis elkér, stb.) Viszont ha alkalmazottat is foglalkoztat, akkor már előtérbe kell helyezni a munka- és balesetvédelmi előírásokat, mert ha az alkalmazott megsérül, és emiatt orvosi ellátásra szorul akkor minden papírt elő kell húzni a fiókból.