Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sufnituning

svejk

"...a saját életét, egészségét bárki kockára teheti..."

Ellenpélda: biztonsági öv.

ywathzay

Ez egy kétélű dolog, láttam olyat is amikor a biztonsági öv be nem kapcsolása "megmentette" valaki életét, de többnyire olyat, ahol a be nem kapcsolás hozzájárult a földi pályafutás idő előtti lezárásához. Ha belegondolsz ez olyan mint az élelmiszeriparban az adalékolás, azt mondják nemzetgazdasági érdek. Ha kevesebben halnak meg autóbalesetben, akkor jó esetben a balesetek után több ember marad adót termelni szép világunknak, és sajnos ez nem vicc.

b4nm7gjvr

Mezei hegesztőgépbe beépítek kondít, akkor elkerülhetem a kismegszakító állandó kapcsolgatását? Kismegszakító 20A felett van, mégis lenyomkodja....

jani300

[#t248p929#]
[#nemtudom]

xt79ipd3

Segítsééég, nagyon béna vagyok!
A képen látható vezérlőm és léptetőmotorom van. Mi kell még, hogy a motort megjárassam oda-vissza? (Táp, gondolom...) Kipróbálnám, hogy megfelelő-e oda, ahova szántam.

jani300

szf

jani300

Na jó . Vezérlőm motorom van nekem is , és még nem forgattam .
A vezérlő egy impulzus hatására lép egyet .
Egész lépés ,mikrolépés lehet állítani .
Az impulzusok sürüsége adja a sebességet ,ez a step .
A dir az irány , kb ennyi a tudományom , a reszelőt értem .

jani300

A vezérlő egy impulzus hatására lép egyet .
Na ezt ügyesen megfogalmaztam ...
A vezérlő egy impulzus hatására léptet egyet a motoron , így picit jobban hangzik .

xt79ipd3

Én nem értem a reszelőt. [#conf]

Akkor egy egészen egyszerű próbát sem lehet kivitelezni PC, Mach3 vagy UCCNC, G-kód nélkül?

jani300

A reszelőn húzott drót adja az impulzusokat .
Ez a legegyszerűbb .
Csak segítenek ám majd vacsora után ... :)

szf

Reszelőre rákötöd a +5V-ot majd egy vezetéket mozgatsz (ez lesz a Step vezetéked) rajta mivel nem mindig ér hozzá így olyan mintha impulzusaid lennének.
Vagy veszel egy ilyet.

xt79ipd3

xt79ipd3

Egyébként csak ezt szeretném kipróbálni, hogy elég nyomatékos-e a motor ennek a mozgatásához.