Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jdrxzyxwn

Sziasztok!

Elég extrém lenne a kérdésem, előre is bocsi :D
Siemens 840D vezérlőn rezgésdiagnosztika menne, lifetool szerszámkihajtásra. A szerszámnak a sebességét pedig lineárisan kellene növelni, nem lépcsősen. (igen, szerintem is hülyeség) Mondjuk pl 60mp alatt érje el az 1500-as fordulatot. (hasra vágtam)
Ha bárkinek van ez irányba ötlete, jelezze legyen kedves!
Köszönöm! [#worship]

kmajer

T. Modi, Kérem az előzőt törölni.

szf

Valaki csinált itt Eggbot-ot . Ki volt az? Nem találom. Kellene egy kis segítség.

Dakota25

Nem én voltam, de én is csináltam. :-)
Mi a gond?

szf

Konfiguráláskor sem működik a servo. Azaz a toll emelését nem tudom beállítani.
Servo másik teszt progival működik.
Kellene egy másik progi az arduinora ami tuti, hogy műkszik.

Dakota25

Van vagy három éve, hogy építettem, nem puha, ezren faragták már a programot, ugyanannyi változatban van a neten.
Mindjárt megpróbálom előbogarászni az archívumokból azt, ami most a Nanóban van. Ha rátalálom elküldöm mailben.
A soros kommunikáció megy rendben?

Dakota25

PSoft

Melyiket is csinálod a sok közül?
Link..

szf

Szerintem a kommunikációval lesz a bibi.
Amúgy mindenre ezt írja ki.

szf

Melyiket????????
Lassan már mindent kipróbáltam.
Nagyon nem megy. Ahol servot és tollat találtam együtt azt mind kipróbáltam. Csak kevés az időm emiatt kell egy tuti verzió.

Dakota25

Ezért kérdeztem a kommunikációt. Nekem is megkeserítette az életemet egy időre.
A gond ott van, hogy a Windows a virtuális soros portról más azonosítót ad vissza a rutinnak, mint amit az vizsgál.
Az inkscape\App\inkscape\Share\extensions\ebb_serial.py fileba azt az azonosítót kell beírni, amit a géped ad vissza a rutinnak.
Ezt a Windows eszközkezelőjében a virtuális COMx port tulajdonságaiban találod meg.
Enélkül nincs soros kommunikáció, mert a Python addon nem ismeri fel a hardvert.

szf

Dakota25

Eszköztulajdonságok/Eszköz neve

Ja! És cseréld a timeout-ot 3s-re!

Dakota25

if port[2].startswith("USB\VID_1A86&PID_7523"):

szf

Megcsináltam mindent amit írtál. Most meggyújtom. Nem megy.