Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dtb

Ha már úgy is törött, nem csinálnál a belsejéről egy fotót, hogy abban mi van?

fn47xk7ei

"Törött" van nekem is . Majd ha eljössz belenézünk ill. szétbuheráljuk .[#papakacsint]

zozo

Egy béna kérdés...
-Létezik olyan nagy teljesítményű lézer, ami a 10 mm-es alu lapokat +/-0.02 mm-en belül tudná vágni?  No és hol?

Ráadásul 970x480-as méretben, nagyon sok kacskaringós vágással, több darab alkatrész :)

2 éve vágattam 8-10 mm vaslemezből alkatrészeket, 1 századon belül volt minden, csapágyat bele lehetett kocogtatni a lyukba. No de az alut meg se említsem nekik.

A víz szóba sem jöhet, még CNC marás tárgyalás alatt van, de pl. a 960 0/+0.05 mérettűrésről hallani sem akarnak.
Én meg kicsit mosolyogtam, amikor tizedeket emlegettek.

Ha tudtok esetleg céget határon belül, akik ekkora méreten vállalnak CNC marást, pontos gépen, akkor lécci' mondjátok el nekem.

Révész Richárd

zozo

Köszi Ricsi! -ez az 5000 W-os lézer már biztató előjel.

Révész Richárd

Nincs mit. Eddíg még nem csalódtam bennük.

zozo

Ráadásul van két böszme nagy megmunkáló központjuk is, ha esetleg kis utómunkára lenne szükség.

000000000

"a 960 0/+0.05 mérettűrésről hallani sem akarnak.
Én meg kicsit mosolyogtam, amikor tizedeket emlegettek."

Igazuk volt, neked meg kár volt mosolyognod.:)

Átlag gyakorlatban és körülmények közepette irreális tűrés elvárás ez ekkora méretnél alu esetén.

Ha kiszámolod, mekkora hőmérséklet változás okoz 0.05 mm méretváltozást ebben az esetben, arcodra fagy a mosoly.
Ha meg még a CNC megmunkálás eredő hibáját is hozzáadjuk, de pláne nagy a probléma.

svejk

" de pl. a 960 0/+0.05 mérettűrésről hallani sem akarnak."

Azért ez azt hiszem érthető is.
A fenti IT5-ös tűrés, ráadásul aluból.
kb. ilyen a tűrése a precíz golyósorsóknak.

Lehet át kellene gondol(tat)ni ezt az igényt.

svejk

Létezik, hogy csak ~2 C fok? [#conf] vagy 10 fokot saccoltam volna...

kmajer

Én kevesebbre tippeltem...

000000000

Bizony így van, ez a szomorú valóság!

zozo

Pontosítok kicsit. Nekem ebben a hosszban két egyforma alkatrész egymáshoz képesti tűrése kell, hogy 5 századon belül legyenek. Tehát 5 századra legyenek egyformák.

Mivel egyik darab a másik párja, így együtt kell, hogy hőtáguljanak, hogy az átfűzött 4 db csapágyazott tengely mindig párhuzamos maradjon.

De azt mondják, hogy együtt a kettő egymásra téve (20 mm)nem átmarható, (van, ahol 6-os maróval kell sarkot kiszedni) ha egyesével csinálják, akkor pedig tizedeket térhet el egymástól.

Ezért gondoltam, hogy lézerrel kivágva, jobban sikerülne egyformákat gyártani.

zozo

Hu, most nézem mit írtál, én 21 C +/- 3 fok, vagyis 6 fok hőtágulásra hagytam 1 tizedet. Valami táblázatból néztem ki.

Te milyen adatokkal számoltál?

svejk